• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Kreyli] Threard

Status
Zamknięty.

mertv

meretve
Liczba reakcji
95
B?d? tutaj umieszcza? systematyczne swoje pracki. Jestem got?w przyjmowa? surow? krytyk?, i? jestem pocz?tkuj?cym mapperem, a ka?da rada/wskaz?wka jest dla mnie cenn? rzecz?.

1.
firstmap.jpg

1. Poprawione!

poprawione.jpg

Odp: Galeria Kreyli'ego

?rednie to, ale pomys? dobry, wida?, ?e masz potencja? - pracuj dalej i pokazuj swoje prace, ch?tnie popatrz? i pokomentuje. :)

1. Ciekawe pomys?y wida? ?e dobry z cb b?dzie mapper
Dobra ro?linno?? jak i detale, dobrze dopasowane
2. Raport poniewa? niema 2 ss

No to pora na moj? ocen?.Tak ja Up dobry pomys?, wida? ?e masz potencja?, bo wszyscy pocz?tkuj?cy zazwyczaj kopiuj? prace lepszych lub z rl (niestety zazwyczaj ze z?ym efektem), ty jednak co? wymy?li?e?.Dobra przejd?my do bug?w.
Po 1 na kamieniu jest k?pka trawy, niby nic szczeg?lnego ale psuje efekt.
Po 2 nie dawaj 2 coal bastin?w ko?o siebie bo to nie estetycznie wygl?da.
Po 3 tam gdzie ko?o depo jest kawa?ek palisady to nie da si? tam wej??.
Po 4 mam nadziej? ?e za depo nie da si? wej?? (z?odzieje),nie ustawiaj field?w na linii prostej bo to te? psuje efekt, mieszaj bagno no i u?ywaj RAW przy pod?o?u (od razu lepiej wygl?da).
Moje rady:
Dawaj ko?c?wki do tych naro?li na g?rze, nie u?ywaj "gryz?cych" si? element?w jak np. d?wignia typu "Yalahar" i zwi?zana trawa.Moja ocena to ?adnie jak na pocz?tkuj?cego, (a pro po ile ju? robisz w mapingu?)kreatywnie i zno?nie 7/10 jak na razie.;)

Realistyczno??, pomys?owo??. Te dwie cechy w twojej pracy le?? i kwicz?.
Drogocenne kryszta?y na bagnach ; warto wspomnie? r?wnie? o depozycie, kt?ry si? tam znajduje ; i gigantyczny grzyb podtrzymuj?cy wielk? stert? kamieni to najpowa?niejsze naruszenie praw fizyki (mowa tutaj o owym grzybku). ?adnego oryginalnego pomys?u, wykonanie r?wnie? nie zachwyca. Na przysz?o?? radz? r?wnie? czyta? regulamin dzia?u, a potem zak?ada? w nim tematy. M?g?bym to wszystko zreasumowa?, ale my?l?, ?e zrobisz to sam ; )

Po 1 na kamieniu jest k?pka trawy, niby nic szczeg?lnego ale psuje efekt.

Poprawione!

Po 2 nie dawaj 2 coal bastin?w ko?o siebie bo to nie estetycznie wygl?da.

Poprawione!

Po 3 tam gdzie ko?o depo jest kawa?ek palisady to nie da si? tam wej??.

Wiem o tym, to nie jest mapa do grania ;- )

Po 4 mam nadziej? ?e za depo nie da si? wej?? (z?odzieje),nie ustawiaj field?w na linii prostej bo to te? psuje efekt, mieszaj bagno no i u?ywaj RAW przy pod?o?u (od razu lepiej wygl?da).

Wej?? tam si? nie da ;>, fieldy poprawi?em, bagno poprawi?em.

nie u?ywaj "gryz?cych" si? element?w jak np. d?wignia typu "Yalahar" i zwi?zana trawa

Poprawi?em!

Realistyczno??, pomys?owo??. Te dwie cechy w twojej pracy le?? i kwicz?.

Pracuj? nad tym.

Drogocenne kryszta?y na bagnach ; warto wspomnie? r?wnie? o depozycie, kt?ry si? tam znajduje

Kryszta?y poprawione, a depozyt tam by? nie mo?e? Kto powiedzia?, ?e depozyt musi by? w mie?cie? Ten depozyt jest na bagnie.

gigantyczny grzyb podtrzymuj?cy wielk? stert? kamieni to najpowa?niejsze naruszenie praw fizyki

Mhm, wiem. Odrodzenia si? w temple po ?mierci to tak?e powa?ne naruszenia praw fizyki. Tibia to tibia, ale poprawi?em.

wykonanie r?wnie? nie zachwyca

Jestem pocz?tkuj?cym maperem, od czego? trzeba zacz??.

a pro po ile ju? robisz w mapingu?

Trzy dni temu pobra?em map editor, dziennie siedzi? w tym 1h.

Regards
Kreyli

No c??, praca nie jest zachwycaj?ca. Wiele element?w nie pasuje do tej mapy. No ale nie jest ?le. Popracuj jeszcze troch? i pami?taj o detalach ;)

Odp: [Kreyli] Threard

Za du?o rzeczy tam wstawiles chocia? pomysl jest dobry.
Je?eli to ma by? DEPO to zr?b to kulturalnie ;p;p;p
Jak na pocz?tek to jest fajne dzielo.
Pozdro
.............
.........
.....
..
.
Rafix

Status
Zamknięty.
Do góry