• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Kubq]7.6 staz : 3 lata , 8.54+ rok :( Prosze o komentowanie.

Status
Zamknięty.

kubq

Senior User
Liczba reakcji
40
Witam , zajmuje sie maperstwem 4 lata , tibia 7.6 :3 lata i tibia 8.54 + , rok. Najbardziej lubie mapowac do war ots'ow , nie wiem dlaczego ale tak jest :P OCzywisice gdybym musial mapowac do jakiegos rpg albo przerabiac evo to moze bym sobie poradzil . Dobra mniej o mnie wiecej prac :
POI :
59853737880284017123.jpg

28881720411430886562.jpg

MALE DP :
23974140108342866552.jpg

DESERT :
Daje bezposredni link poniewaz z opcja "Wstaw obraz" obraz sie nie pokazuje :P

Prosze o komentowanie , potem dodam wiecej , jesli chcecie zebym wykonal jakas prace dla pokazu to piszcie tutaj!​

Odp: [Kubq]7.6 staz : 3 lata , 8.54+ rok :( Prosze o komentowanie.

Na drugim screenie ta droga (chodnik?) jest zbyt kwadratowa troch?, w ko?cu jest to pod ziemi?, a tam nikt z linijk? nie b?dzie chodzi? i mierzy? tego, aby ziemia r?wno zasypywa?a drog?. To samo jest w przypadku brzeg?w miasta na ostatnim screenie, r?wnie? zbyt kwadratowe i ma?o realne, je?eli to zmienisz - b?dzie super.

Co do og?lnego spojrzenia na prace, to pierwsza mi si? bardzo podoba i dlatego jestem sk?onna da? Ci 7/10, gdy? te kraw?dzie mi nie pasuj?.

Popraw, daj wi?cej screen?w, a b?dzie lepiej.

Je?eli robisz mapy przez 4 lata to ja nazywam si? Lech Kaczy?ski :)
Te mapki to raczej mierna pr?ba machania myszk? na o?lep po spo?yciu rosyjskiego szampana.

Samanto , dzieki za ta ocene :P Co do tej wody na brzegach miasta , to wlasnie nie wiem jak poprawic zeby bylo bardziej "realne" i nie "kwadratowe" .
@Chiris , :O Mapuje 4 lata , ale 3 lata poswiecilem tibi 7.6 a tam 0 szczegolow itp , jest bardzo ciezko przejsc z tibi 7.6 odrazu na tibie 8.54 i bardzo dobrze mapowac , moze i masz racje ze mi to nie wychodzi za dobrze . Mam nadzieje ze sie poprawie :P
Tutaj dodaje jeszcze 1 ss'a :
ICE :
Daje bezposredni link poniewaz z opcja "Wstaw obraz" obraz sie nie pokazuje :P

Prosze o wiecej komentarzy !
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
DOWN : Trudno , nie musi sie wszystkim podobac :P

EDIT : Dodaje jeszcze 1 ss'a z fury exp :P (mysle ze nie jest jeszcze skonczone [poniewaz jest jeszcze male] ale daje :P) :

Ostatnia edycja:

Cz?owieczku, nie chodzi o dodatki, detale, a o kszta?t Twojej mapy. W og?le ?le gospodarujesz przestrze?, a na to nie ma wp?ywu wersja klienta.

Witaj , nie jest tak zle jak mowi Chris :P Czekam na wiecej prac , moja terazniejsza ocena jest : 8.5/10
Pozdrawiam!

Prace sa dobre ale tak jak ktos wspomnial up .. Zbyt malo realistyczne Moja ocena to 8/10

Je?eli robisz mapy przez 4 lata to ja nazywam si? Lech Kaczy?ski :)
Te mapki to raczej mierna pr?ba machania myszk? na o?lep po spo?yciu rosyjskiego szampana.
Masz co? do ruskich szampan?w? :lol:

#Top
Mapy - dno. ?adnych szczeg???w, kamieni, drzew. Same mapki z law?. Widzia?e? kiedykolwiek w rzeczywisto?ci wysp? na lawie (opr?cz region?w, w kt?rych wyst?puj? wulkany)? Bo ja nie.
Og?lnie ka?da mapa to kwadraty. Musisz bardziej si? stara?. Na pocz?tek ?ci?gnij RME i popr?buj co nieco. G?ry bardziej zaokr?glaj, zakrzywiaj, itp. W?tpi? te?, ?eby drewniany w?z je?dzi? to torach i to po lawie...
Nie oceniam bo nie ma w?a?ciwie czego.

UP : Kazdy ma swoje preferencje . Ja np wole mapowac cav'y z lawami : o. Sproboje zaczac dodawac wiecej szczegolow skoro mowisz ze jest ich malo ... :> Prosze o dalsze komentowanie , przyjme kazda krytyke.
A z tym drewnianym wozem co jezci na torach po lawie , kazdy ma swoja wyobraznie :D
EDIT: Jestem dyslektykiem :P

Ulepszylem troche fury expowisko :

Ostatnia edycja:

Na starcie nie chce Ci? do?owa?, ale powiem Ci, ?e zmarnowa?e? sobie 4 lata dzieci?stwa, a efekt?w pozytywnych nie wida?. Widz?, ?e preferujesz styl podziemny, dlatego polecam Ci przeczytanie dobrego poradnika o podziemiach autorstwa Blackq'a.
Pozdrawiam!

Hah .. zmarnowane 4 lata ;/ wiesz nawet w tibi 7.6 s? dobre dodatki je?li sie ich dobrze u?yje ;_) ty wida? tego nie robi?e? i mo?e robi?e? jedn? mapk? raz na miesi?c : Ocena mapki to : 2/10 nie podoba mi si? wog??e ma?o detali i 0 architektury

Hm... Bez obrazy ale mapki jakie? cienki ma?o jak to powiedzia? evon, detali i architektury.
I jako? tak dla mnie nie wiem jak to opisa? ale dziwnie.
Dam 3/5 za lata sp?dzone na Maperstwie xD

Ja popieram Chrisa twoje mapki nie s? najlepsze i nie wierz?, ?e mappujesz w 8.54 od roku, poniewa? 8.54 wysz?o w grudniu 2009. Nie pasuj? mi te tory na lawie, a exp fury jest chyba pod ziemi?? Je?li tak to jakim cudem s? tam krzaczki? Mapa na pustyni to jeden kwadrat, czuje si? jak na matematyce, kiedy mam obliczy? jego pole, chocia? s? wakacje :/. Jednak widz?, ?e sam uwa?asz si? za profesjonaliste. Wystarczy poczyta? kilka twoich post?w. W mapperstwie zatrzyma?e? si? na pocz?tkuj?cym i przez 4 lata nawet si? nie poruszy?e? :(.
[evil]2/10[/evil]

@snoop dog
To nie s? jego pocz?tki. Jakby? uwa?nie przeczyta? to by? wiedzia?, ?e on mapy robi ju? 4 lata.

Ostatnia edycja:

Nie wieze ze mapy robisz od 4 lat, przez taki okres kazdy by doszedl do czegos lepszego niz to co pokazujesz. Mapy wygladaja nieciekawie, zrobione bez przemyslenia, ocena 2/10 za same checi.

Je?eli siedzisz w tym fachu ju? 4 lata to ja ci gratuluje zmarnowanych lat przed komputerem i niszczeniem swojego m?odego oka. Mapy s? na poziomie pocz?tkuj?cego mappera ktory dopiero co zaczo? swoj? przygod? z mappingiem. S? one nie tylko kwadratowe, ale i puste i nudne. Zero urozmaice? natura na niskim poziomie wykonanie do du**. Jednym s?owem "schowaj sie".

Pozdrawiam
Bucho

wykonana praca raczej s?aba ale ka?dy ma s?abe pocz?tki dodatki prawie nie ma budynki dno.
Ale dla zach?ty 3,5/10

Skoro 3 lata po?wieci?es tibii 7.6 to musia?e? to robi? w simone map edytorze, gdzie przez 3 lata doszed? by? na poziom niejednego pro mappera z tego forum, wiec b?agam ci?, przesta? pierdoli? bo latami sta?u nikomu nie zaimponujesz, a pokazuj?c takie prace jedynie si? upokorzysz.

A teraz przechodzimy do twoich "prac", wi?c jest to jeden OGROMNY remeroski autoborder, k?adziesz tymi pod?o?ami ile sie da, jakby by?o 1000 rodzaj?w pod?o?a, zapewne tyle by?oby na twoim skrawku mapy 100x100.
Pocisn??bym po twoich mapach jeszcze troche, ale jak spoj?a?em na exp z fury, nagle si?a w moich palcach spad?a do minimum, a wi?c napisze pare rad.

1. Przesta? mappowa? lub patrz na punkt 2,3,4,5,6
2. Wy??cz RME albo autoborder i r?b w rawie
3. W??cz SimoneME
4. Czytaj poradniki (Blackqa i Fluosa2)
5. Stosuj sie do tych poradnik?w
6. Przesta? k?ama?, g?wno tym osi?gniesz
7. Je?eli nie pasuj? ci rady 2,3,4,5,6 to patrz na punkt 1.
8. Patrz na punkt 1.

UP , mapowalem 3 lata w simone map edytorze , walilem mapke bez borderow ani nic 0 dodatkow . Nie klamie ze mapowalem 4 lata , bo taka jest prawda . Co do tych podloz , kazdy ma swoja technike , niektorym sie nie podoba a niektorym tak. Widze ze wiekszosc osob nie przepada za moimi mapami . Trudno . Ja je robilem pod noobwar serwer , ci co graja na tej mapie , sa bardzo z niej zadowoleni . Pozdrawiam ...

UP , mapowalem 3 lata w simone map edytorze , walilem mapke bez borderow ani nic 0 dodatkow . Nie klamie ze mapowalem 4 lata , bo taka jest prawda . Co do tych podloz , kazdy ma swoja technike , niektorym sie nie podoba a niektorym tak. Widze ze wiekszosc osob nie przepada za moimi mapami . Trudno . Ja je robilem pod noobwar serwer , ci co graja na tej mapie , sa bardzo z niej zadowoleni . Pozdrawiam ...

Nie piernicz, takie rzeczy po prostu wida?....
Wida? tw?j ewidentny auto-border i nie pr?buj nam wpiera? ?e specjalnie tak robisz w rawie, bo robisz z siebie tylko g?upka, ponadto nie wierze ci ze mappujesz 4 lata, je?li by tak by?o twoje prace by?yby na poziomie fluosa czy innych dobrych mapper?w.
Co do prac, s? to s?abe 5-cio minut?wki, robione na autoborderze bez wi?kszego namys?u.
1/10

Nie musisz wiezyc , mi na tym nie zalezy . Prosze o zamkniecie tematu , poniewaz komentaze sie juz powtarzaja . Pozdrawiam ?.

Status
Zamknięty.
Do góry