Odp: LineFollower MacLiner 2.0
U?y?em mikrokontrolera 8 bitowego, produkowanego przez firm? ATMEL-ATmega 128
.
Napisa?e?, ?e pomys? bez polotu, nie do ko?ca masz racj?
. To jest takie zbieranie do?wiadczenia poprzez zabaw?. Identyczne rozwi?zania s? stosowane np. na liniach produkcyjnych (regulatory PID, enkodery, p?tle sprz??e? zwrotnych). Z tego co si? orientuje to "podobne" roboty ju? istniej? i transportuj? towar z jednego miejsca w magazynie w drugie(maj? wytyczon? linie, po kt?rej si? poruszaj?).
Elektronik? zajmuj? si? od najm?odszych lat i mam zamiar tworzy? rzeczy, kt?re u?atwi? ?ycie ludziom
. Na ten czas pragn? si? dosta? na kierunek automatyki i robotyki
. Co? du?ego w?a?nie si? tworzy
jest to projekt podobny do tego, kt?ry wys?a?e?, z tym, ?e ja lubi? si? uczy? podczas budowy swoich konstrukcji, dlatego te? wszystko staram si? robi? od zera.
Jako ciekawostk? podam, ?e zamiast kupowa? gotow? aparatur? do kontroli swojego Quadrocoptera, postanowi?em przebudowa? PAD od PS1 na bezprzewodowy
i zamiast p?ac?c np 350z? za, ja wyda?em 30z?
, oczywi?cie kosztem czasu napisania programu na komputer i programu do procesora znajduj?cego si? w padzie-to sama przyjemno??
. Przy okazji to pokazuje jaka mar?? narzuca sobie firma Sony
Jak powiedzia? Heraklit z Efezu " Kto nie d??y do rzeczy niemo?liwych, nigdy ich nie osi?gnie". Pozdrawiam wszystkich, kt?rzy udzielili si? w temacie, w szczeg?lno?ci mistrza pi?ra -Placka
Aha i zapraszam do polubienia mojego fanpage'a
: