What's new

Lucid Dream - Swiadome sny!

Status
Not open for further replies.

Ciamciaj Bigos

ก้้้้้้&
Reaction score
190
Dla nie wtajemniczonych! Lucid dream to swiadome sny. robisz w nich co zechcesz, mozesz latac, uzywac technik(czary mary), pochedozyc i wydaje ci sie tak gdyby to dzialo sie w 'realu'!

Popiszmy tutaj o swoim doznaniach, technikach itp :) wiec ja zaczne:p
nie ma co tutaj duzo opisywac :p zaczalem przygode dwa dni temu i dopiero zaczynam zapamietywac sny - zapamietuje dziennie 1 sen, mysle ze to sie poprawi ;p
czytalem o paru technikach i zaciekawila mnie technika z zezem, po przebudzeniu sie nie ruszamy, ani nie otwieramy oczu! myslisz sobie o otaczajacym cie swiecie i robisz zeza w kierunku 3 oka (czolo!) trzymasz go az 'odplyniesz' i LD gotowe! probowal ktos ta technike? bo wydaje sie dosc ciekawa i bardzo latwa w uzyciu ;p czekam na wasze propozycje i doznania :)

Advent Child

Advanced User
Reaction score
9
Odp: Lucid Dream - Swiadome sny!

Ja si? w to bawilem dawno temu, jeszcze jak dosy by?y w modzie. Powiem, ?e poza chorymi snami nic si? nie zmieni?o i nie zadzia?a?o ; d

Ciamciaj Bigos

ก้้้้้้&
Reaction score
190

Ja si? w to bawilem dawno temu, jeszcze jak dosy by?y w modzie. Powiem, ?e poza chorymi snami nic si? nie zmieni?o i nie zadzia?a?o ; d

a jakies techniki probowales? ktore sa twoim zdaniem proste, to bym je wyprobowal na sobie :)

Advent Child

Advanced User
Reaction score
9

By?y r??ne ale najwi?ksze schizy by?y po tym jak prosisz kogo? kto ?pi pod twoim dachem, ?eby ci? obudzi? w nocy albo ustawiasz budzik i niby si? przebudzasz ale jeszcze jeste? na w p?? ?pi?cy. Wtedy jak zasypia?e? ponownie to mia?e? schize. Inna pr?ba to by?a z tym, ?e k?ad?c si? spa? nie my?lisz o niczym tylko o ?nie i p??niej ?ni ci si?, ?e ?pisz.

Arkam

Forum friend
Reaction score
179

Nie myl LD od OOBE ;D

Kurtis

narvia.eu
Reaction score
42

Ze ?wiadomym ?nieniem trzeba bardzo delikatnie, bo euforia wywo?ana "przej?ciem kontroli" zazwyczaj wybudza pocz?tkuj?cych. Ostro?niej te? interpretuj poj?cie "LD", bo chyba mylisz je z innym stanem, a mianowicie OOBE, kt?re ze ?wiadomym ?nieniem ma kilka wsp?lnych cech. Po 2 dniach jeste? w stanie zapami?ta? sen? Albo wkr?casz, albo masz tak? motywacj?, ?e rzeczywi?cie owe sny zapami?tujesz.

Dla mnie najwygodniejsz? technik? jest ci??ki dzie? pracy, gor?cy prysznic i zm?czone cia?o w ???ku, wtedy potrafi? sobie uporz?dkowa? my?li w g?owie i wyobrazi? sen, kt?ry chcia?bym prze?ywa? tej nocy. Nie zawsze si? udaje, a ostatnio cz??ciej si? nie udaje ni? udaje, ale staram wykonywa? si? test rzeczywisto?ci, pewnie wiesz o co chodzi je?eli w og?le podj??e? si? tematu LD. Niekiedy sen jednak b?dzie na tyle niemo?liwy, ?e sam dojdziesz do tego, ?e to sen, bez wykonywania testu.

A Ty mo?esz si? podzieli? jakimi? ciekawymi spostrze?eniami?

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

Byl juz taki temat tutaj.
Ostatnio w sumie pare razy mi sie prawie udalo, calkiem przypadkowo. Ale po chwili wypadlem z zabawy.
Kiedys sie specjalnie na powaznie przez jakis czas probowalem wkrecic ale cos mi nie szlo :/

Ciamciaj Bigos

ก้้้้้้&
Reaction score
190

em. co do tych dwoch dni w ktorych zdarzylem nauczyc sie zapamietywac 1 sen, to jest prawda. mysle ze za niedlugo naucze sie pamietac wiecej snow (o ile wiem to w ciagu nocy sni sie okolo 5 snow?)
kikimora. temat ten byl w koszu xd

Dubler

Lua Factory =)
Reaction score
111

u mnie tak samo jak Advent Child, po pewnym czasie zacz??em si? bardziej m?czy? zapami?tuj?c po kilka sn?w, cz?sto si? budzi?em w nocy a nic nie sz?o dalej wi?c da?em sobie spok?j.

Xervin

Boxxy <3
Reaction score
78

Najprostsza technika to po prostu po?o?enie si? do ???ka i 'wy??czenie my?lenia'. Warto te? spr?bowa? wyobrazi? sobie jaki? kszta?t (cokolwiek, mo?e to by? zwyk?a kropka czy jaki? przedmiot, aczkolwiek nie polecam go?ej baby, bo ci??ko usn?? XD) i na nim si? skupi?. Spos?b po?o?enia si? z bezpo?rednim zamiarem prze?ycia ?wiadomego snu nie zadzia?a u pocz?tkuj?cych, bo m?zg podczas zasypiania sam zaczyna sobie wyobra?a? g?upoty i o ?wiadomym ?nieniu po prostu zapomina. Mo?na te? po?o?y? si? na plecach z r?koma przy ciele i wyprostowanymi nogami, i liczy? oddechy a? do za?ni?cia. Przy tej technice wa?ne jest, ?eby si? nie rusza?, bo po jakim? czasie (u mnie gdzie? po doliczeniu do 170) pojawia si? parali? senny. A je?li si? cz?owiek rusza to ni chuja si? nie da. Technik jest naprawd? du?o, a ka?dy cz?owiek reaguje inaczej.

A najwa?niejsze jest to, ?eby cz?owiek si? nie zniech?ca?, bo u nikogo to nie zacz??o dzia?a? od razu. Ja w pe?ni zacz??em kontrolowa? sny po oko?o 4 miesi?cach 'trening?w'.

PS: Jak liczycie na to, ?e pobzykacie to nie pchajcie si? na chama, bo si? obudzicie z podniecenia xd

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Ja po dwoch nocach juz po 5 snow zapamietywalem, wiec nie mowcie ze sie nie da ; )

Roy4lz

Forum friend
Reaction score
116

czytalem o paru technikach i zaciekawila mnie technika z zezem, po przebudzeniu sie nie ruszamy, ani nie otwieramy oczu! myslisz sobie o otaczajacym cie swiecie i robisz zeza w kierunku 3 oka (czolo!) trzymasz go az 'odplyniesz' i LD gotowe!

Niech cie kto? podczas tej "techniki" jebnie mocno w ty? g?owy, to zapami?tasz t? "technik?" na ca?e ?ycie.

#Grim
By?by? dobrym bajkopisarzem.

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

Royalz said:
By?by? dobrym bajkopisarzem.
ta, bo tobie sie nie udalo to znaczy, ze ja jestem taki sam? zalosne.

Roy4lz

Forum friend
Reaction score
116

ta, bo tobie sie nie udalo to znaczy, ze ja jestem taki sam? zalosne.

A kto w og?le m?wi, ?e ja si? w takie popierdolone rzeczy bawi? ? xDDDDDDDD

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

no to skoro malo o tym wiesz i sie tym nie interesujesz to jakim prawem mnie oskarzasz o klamstwo?

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
224

Ja w snach czasami mam tak, ze id? sobie skrajem urwiska i rozwa?am nami?tnie rzucenie si? w bezkresn? otch?a?, ale stopuje mnie my?l: "Aa co, je?li to sen? Albo co gorsza to nie jest sen i umr?, nawet nie rozbijaj?c si? niechybnie o skalne dno, ale w locie skonam ze strachu bo stanie mi serce?" Wtedy zatykam nos. To najprostsza metoda na upewnienie si?, czy sen na pewno jest snem: je?li zatkacie nos palcami i spr?bujecie nim wci?gn?? powietrze to bez problemu odetchniecie. Zabawne uczucie oddycha? przez zatkany nos, ale jest to gwarantowane w 100%, ?e si? nie podusicie. xd Vrael mi to sprzeda? jaki? czas temu i od tego czasu wszystko sta?o si? prostsze.

Grimekk

memsoria.pl
Reaction score
56

To sobie popatrz na swoja dlon. W snach jest zawsze zdeformowana i ma inna liczbe palcow.

Advent Child

Advanced User
Reaction score
9

Co ty pieprzysz ? Nie wiem bo bierzesz, ale bierz po?ow?.

@topic

Kontrolowanego snu to mo?e nie mia?em ale takie jak najbardziej rzeczywiste to si? zdarzaj?, jak nie wiesz czy sen jest snem czy jaw? i jeste? w stanie kontrolowa? chocia? siebie, ale na otoczenie wplywa? nie mo?esz to ju? masz p?? sukcesu.

Status
Not open for further replies.