• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Lumix'owe pokaz?wki robione celem poprawy osi?gni?? swoich.

Status
Zamknięty.
Liczba reakcji
1
Hej,
mappuje od jakiego? jux czasu, co? umiem lepiej co? gorzej, z miana amatora nie wyros?em jeszcze i nie s? to zwyk?e konwenanse tylko szczera ocena swoich mo?liwo?ci, tak rzadko dzi? spotykana. ;p
?ledze to forum od d?u?szego jux czasu, ale jako? nigdy nie mia?em odwagi na 'pochwalenie' si? swoimi mapkami, no i tak si? nieszcz??liwie z?o?y?o, ?e w ko?cu, po kilkudniowych przemy?leniach postanowi?em, ?e poddam si? surowej lecz sprawiedliwej jak s?dz?, internetowej ocenie forumowicz?w zacnego adresu spod znaku Tibia.net.pl.

Wszystkie dodane dzi? ss'y dotycz? kwestii expowiska, wej?cie, przej?cie, doj?cie, cel samej podr??y nie zosta? jeszcze doko?czony, wi?c nie b?d? go wstawia?, no bo i po co. Stara?em si? utrwali? raczej ca?o?? miejsc?wki, mo?e tak b?dzie ?atwiej powiedzie? co mam do poprawy w swoim mapowaniu. ;<
Poziom +2. Sama g?ra g?rki, a tam mini-zbiornik wodny, tak jak to na starych, wygas?ych wulkanicznych szczytach cz?sto bywa.

1807857.png

Poziom 0. Zej?cie w d?? i ?rodek ma?ej jaskini, w ?rodku same rarytasy.
1807831.png

Poziom -1. Sam pocz?tek, nic ciekawego.
1807828.png

Poziom -1. Ko?c?wka ma?ego przej?cia.
1807822.png

Poziom -2. Troch? wody obok wej?cia, korytarze, schody, ziemia, deski - taka sytuacja. (hemoglobina na ?cianach by?a wy?ej..)
1807845.png

Poziom -2. Ukryte zej?cie do ni?szych poziom?w - podobno maj? by? tu Warlordy, taki mi si? pomys? zrodzi? w g?owie, a co z tego wyjdzie to sam stw?rca raczy wiedzie?...
1807785.png

Poziom -2. Tutaj w domniemaniu ma by? niewielkiej (tak zak?adam) expowisko Warlord?w (again?..).
1807786.png

Poziom -2. Kawa?ek korytarza z ciekn?c?, szlamowato-zielonkaw? ozdob? sp?ywaj?c? ze ?ciany..
1807839.png

Poziom -3. Pocz?tek przej?cia, w?a?ciwie to nie wiem jakie mobki tu pasuj?, ni?ej maj? by? demki.
1807825.png

Poziom -3. Ci?gle id?.. zaraz b?d?.
1807824.png

Poziom -3. Finalne wej?cie do expowiska demon'?w, ni?ej mo?e by? jux tylko gorzej..
1807823.png

===================
No i to by by?o na dzi? tyle, czekam na komentarze, rady, dobre i z?e s?owo.

/Lumix.

Odp: Lumix'owe pokaz?wki robione celem poprawy osi?gni?? swoich.

Mapki naprawd? fajnie i schludnie zrobione :) + dla ciebie

Fajnie pi?knie ale czy po tej lawie zwyk?y ?miertelnik mo?e przej???

Artystycznie moze pieknie nie jest, ale jak najbardziej nadawalo by sie jako mapa na serwer pod gre...
W sumie sie nie znam tak na prawde, ale tak mi sie wydaje ;P

Witam,
Szczerze m?wi?c, mapki s? do?? ciekawe i grywalne, je?eli stawia? by na grywalno?? to da?bym Ci 7/10 niestety gdybym ocenia? po detalizacji i ca?okszta?cie ocena by?aby ni?sza. Gra?bym na takiej mapie, pracuj pracuj na pewno co? z Ciebie b?dzie :) _/Pozdrawiam

Mapki naprawd? fajnie i schludnie zrobione :) + dla ciebie
Dzi?ki? za pochwa??, jak s?dz?. ;} Mi?o mi, ?e si? podoba.

Fajnie pi?knie ale czy po tej lawie zwyk?y ?miertelnik mo?e przej???
Tak oczywi?cie, lawa by?a robiona z przemy?leniem (nie myli? z Przemy?lem..) i mo?na przej?? po niej bez wi?kszych obaw.. chyba. (jest w pe?ni do przej?cia [walkable], wi?c nie ma strachu

na 100 % zrobi? lave ( walkable ) ^^
Right!

Artystycznie moze pieknie nie jest, ale jak najbardziej nadawalo by sie jako mapa na serwer pod gre...
W sumie sie nie znam tak na prawde, ale tak mi sie wydaje ;P
Tak! W?a?nie tak! Te mapki, kt?re macie okazje tutaj zobaczy? b?d? dost?pne na OTSerwerze - Venuria.pl
Mam nadziej?, ?e skusze Was czym? i Wasze zacne osobisto?ci do??cz? do grona graczy. ;}

Witam,
Szczerze m?wi?c, mapki s? do?? ciekawe i grywalne, je?eli stawia? by na grywalno?? to da?bym Ci 7/10 niestety gdybym ocenia? po detalizacji i ca?okszta?cie ocena by?aby ni?sza. Gra?bym na takiej mapie, pracuj pracuj na pewno co? z Ciebie b?dzie :) _/Pozdrawiam
;O bardzo mnie zaskoczy?e?, nie spodziewa?em si?, ?e mog? wypa?? a? tak dobrze. Jest mi bardzo mi?o, dzi?kuj?. A co do kwestii grywalno?ci to powy?sza odpowied? b?dzie i tu odpowiednia. ;}

Dzi?kuj? wszystkim za wypowiedzi, jux wkr?tce dalsza cz??? mapowych woja?y, odwied?cie ten temat i piszcie, piszcie do jest dobrze, a przede wszystkim co jest ?le! Czekam.

/Lumix.

@Edit:
Nie chcia?em t?uc dubla, wi?c edytuje, chyba to zawsze jest mile widziane, zw?aszcza we w?asnym temacie. ;p

Dodam pi?? ss'?w, dalej z OTS'a Venuria.pl, dalej moje, dalej si? staram, no i dalej oceniajcie.
Tym razem przeniesiemy si? do krainy ork?w, albo przynajmniej do ich tymczasowej siedziby zwanej potocznie w skr?cie OF. Nie jest to du?e miejsce, te podziemia kt?re dodam s? dorabiane do tego co by?o, poziomy 0 i -1 dosta?em, wi?c nie b?d? ich wstawia?, mia?em co? dosztukowa? w podobnym klimacie. To zadanie nie okaza?o si? wcale trudne, poniewa? nie jest to zbyt skomplikowana budowla.

Nie b?d? opisywa? ka?dego ss'a po kolei, bo nie ma to zbyt wi?kszego sensu, doskonale wida? co jest pokazane: kilka korytarzy, ze dwa zawaliska, jakie? orkowe pokoje i co? na kszta?t kuchni oraz wi?zienia.

1808695.png

1808696.png

1808697.png

1808698.png

1808700.png

/Lumix.

Ostatnia edycja:

Fakt dupy nie umywa, ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Naucz si? robi? screeny.

Status
Zamknięty.
Do góry