Odp: M?j rapowy kawa?ek + teledysk z Gratisem RPK
Waszka G junior?
Pierwsze skojarzenie to w?a?nie z tym ?yciem jak maczeta, pro elo gangsta teledysk i bandany, kurde wystraszy?bym si? Was na ulicy i czasami bym Wam pieni?dze odda?.
Na prawd? cienkie, po?wiczcie flow, bo tak jakby recytujecie, a rymy s? kompletnie bez sensu "nie daruj? nikomu, nawet jak go nie by?o w domu". To tak jakby "zapierdole ka?dego, bo mam krzes?o od mojego starego".
Pozdrawiam.
@EDIT&MIKI
Wkurwiasz mnie, odk?d dosta?e? globala, to Ci chyba klata uros?a trzykrotnie. To Twoje ironiczne zdanie by?oby w 100% prawdziwe, gdyby? spotka? przynajmniej jednego z nich. Nie prosili Ci?, aby? ocenia? ich, bo nie jeste? godzien, aby to robi?, po obejrzeniu jednego teledysku, tylko aby? oceni? ich muzyk?. Wi?c nie wiem po co to Twoje wtr?cenie? Chcia?e? by? fajny i udowodni? im, ?e s? nikim? To Ty jeste? nikim, skoro uwa?asz si? za lepszego od nich, pomimo, ?e ich nie znasz.
@topic
No c??, jedyne czego mog? wam pogratulowa?, to odwagi, bo bez tego, to nie by?oby niczego. Co do flow i tekst?w, to nie pozostaje nic innego jak ?wiczy?, bo p?ki co stoj? one na do?? niskim poziomie. Nie za?amujcie si? opiniami lud?mi typu Vendeto, kt?ry do momentu moderatora tematycznego by? szarakiem przymilaj?cym si? do kadry.
?mieszne. Je?eli chodzi o moje ironizowanie to za tematyka i nawet za usera praktycznie zawsze by?o ono obecne, "przymilanie si? do kadry" pozostawiam bez komentarza, nie, nie chcia?em by? fajny. Napisa?em im bardziej dosadnie, owszem m?j rap jest r?wnie s?aby, ale teledysk faktycznie skojarzy? mi si? z Waszk? G, czy nie mog? wyrazi? swojej opinii? Biegaj? typy z no?ami i bandanami na g?owie. Teledysk oceni?em bardziej, bo ?e tak powiem mo?na o nim wi?cej powiedzie?, bo muzyka to tutaj bit + s?abe, amatorskie flow, co zreszt? nie jest dziwne, bo ka?dy zaczyna.
Na prawd? cienkie, po?wiczcie flow, bo tak jakby recytujecie[...]
W tym miejscu oceniam muzyk? i pisz? praktycznie to samo co Ty, poza zaczepieniem mojej osoby.
[...]a rymy s? kompletnie bez sensu "nie daruj? nikomu, nawet jak go nie by?o w domu". To tak jakby "zapierdole ka?dego, bo mam krzes?o od mojego starego".
A powiedz mi czy ten rym ma jakikolwiek sens? Uwierz, ?e jest wiele rym?w tego typu w tym kawa?ku.
Podzieli?em wypowied? na dwie cz??ci - ocena teledysku, kt?ra jest moj? prywatn? opini? - owszem - teledysk by?by dobry, te uj?cia miasta, blok?w, ale na choler? jakie? no?e, bandany, zapa?ki, pi?y, palenie ulotek? Przecie? nie jeste?my w przedszkolu. Gdyby?cie wyszli normalnie ubrani, bez tych skarpet na g?owie i bez zabawy no?ami i innymi zabawkami teledysk wyszed?by znacznie lepiej, bo niekt?re kadry faktycznie dobre, sprz?t te? wida? niez?y, bo macie dobr? jako?? obrazu.
Oczywi?cie, ?e mog? ich ocenia?. Przecie? chyba po to wstawili kawa?ek na forum tibijskie i w sie?? S?ucham rapu, wi?c co nieco o tym wiem, dlatego napisa?em co jest z?e.. Gdyby?my nie pisali o rymach i nie u?ywali metafor by? mo?e tw?rcy by na to zlali i robili nadal te same bezsensowne postawione tylko na rymowanie teksty, nie maj?ce
?adnego przekazu, a chyba tego nie chcemy.
Poza tym nikomu nie chc? niczego udowadnia?, na pewno nie tego, ?e kto? jest nikim, bo w ka?dym cz?owieku drzemie jaki? talent i jaka? warto?? wynikaj?ca chocia?by z samego faktu posiadania cechy, kt?r? okre?la si? jako cz?owiecze?stwo. Sam rapowa?em jakie? chujowe i n?dzne kawa?ki i wiem, ?e to wcale nie jest mi?e,
aczkolwiek skuteczne.
Je?li chodzi o moj? klat? to ostatnio zbytnio nie ro?nie, bo aktualnie ?wicz? bardziej bajce, brzuch i nogi.
Pozdrawiam,
Vendeto.