• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

mapa RME pomocy podmienione .spr i .dat na tej samej wersji

pina271

New User
Liczba reakcji
0
Mam problem, odno?nie na tibii 8.6 dzia?a mi normalnie rme, a gdy podmieniam pliczek .dat niestety nie dzia?a (oczywi?cie na tej samej wersji)

Odp: mapa RME pomocy podmienione .spr i .dat na tej samej wersji

Odznacz w ustawieniach -> client version -> Check file signatures

Niestety to nie pomog?o, mam komunikat, ?e jest niepoprawne .dat czyli to samo co wczesniej. Probowalam nie tylko z moimi plikami ale i z innych serwer?w tez pod clienta 8.6. Jakie? inne rady? :)

Mialem ten sam problem, usun RME, Tibie (najlepiej kazda) i pobierz Tibie 8.6 z otservlist albo clienta ze stronki jakiegos niepodejrzanego serwera, ja tak zrobilem i dziala wszystko ladnie.

Niestety to r?wnie? nie podzia?a?o w sumie nie mia?o by powodu by zadzia?a?, skoro normalna tibia mi si? w??cza to nie w niej tkwi problem.
Testowa?am nawet na wersji 8.54 ?eby nie by?o niejasno?ci normalna tibia w tym momencie pod 8.54 w??cza mi si?:
H4lHQI7.png

54EMUG6.png

Nie w??cza mi si? Tibia kt?ra jest z tej samej wersji 8.54 tyle, ?e ma dodane i pozmieniane grafiki. Nie tylko m?j .dat nie dzia?a, r?wnie? pr?bowa?am na innych.
Wy?wietla mi si? taki komunikat:

TezyOag.png

ZwuxsZY.png

- moze spr?buj stad, na otlandzie ktos pisal, ze dziala. W og?le wersja 8.60 zostala podmieniona na 8.61 tyle ze na wielu serwisach nie zmienili nazwy. Ze stronki RME mi tez nie dzialalo, o ile w og?le tam jest, na forum link wygasl wieki temu do 8.6 .. mozesz tez pobrac nowsza wersje RME jak 2.2 albo 3.0-3.2 i moze zaladuje, Tez sie z tym dlugo pieprzylem.

Dzi?kuje bardzo za pomoc. Ju? wiem jaki by? problem, po prostu musia?am podmieni? items.otb w RME. Poniewa? mia?am dodane sprity i musia?o si? co? nie zgadza?.

Do góry