What's new

Mapa RPG

Status
Not open for further replies.

Xayan

Senior User
Reaction score
387
Witam. Nie tak dawno temu zacz??em tworzy? mapk? RPG. Od 0. Tak wi?c b?d? tu zamieszcza? screeny z post?p?w:

screenshot2009092321475.png

---
screenshot2009092321475.png

---
screenshot2009092321487.png

---
screenshot2009092321481.png

@Down:
Mo?na wychodzi?, mo?na schodzi? :]

GregoRex

Senior User
Reaction score
94
Odp: Mapa RPG

Aj?, ta forteca mi si? kompletnie nie podoba. Jaka? taka zbyt prosta wg. mnie. Proponowa?bym dodanie jakich? dodatkowych baszt, bram, zej??, detali itp. Na ostatnim screenie nie mo?na wej?? po schodach, bo jest ten border taki. :)
Dr??ki robi?e? auto borderem, nie lubi? auto border'?wc?w. Szkoda, ?e nie RAW-ujesz, dzi?ki palecie RAW mapy powstaj? du?o wolniej, lecz jest du?o pi?kniejsza. ;-)
Pozdrawiam,
GregoRex.

Buum

Advanced User
Reaction score
54

Na ostatnim screenie nie mo?na wej?? po schodach, bo jest ten border taki. :)
Ojj zdaje mi si? ze mo?na wchodzi?;D
Co do mapki to troch? kwadratowa i jak jak Grzesiu napisa? jakie? baszty, brama;D
Generalnie nie jest ?le:)

DanJ93

ElfBot Helper
Reaction score
198

Mi si? osobi?cie ?rednio to widzi, ten dach w "bazie" ork?w, a dachy w mie?cie jakie? zaro?ni?te i za du?o jest strz?pk?w trawy na 2 i 3 SSie
Na ostatnim screenie nie mo?na wej?? po schodach, bo jest ten border taki. :)
Dlaczego by nie? wystarczy doda? takie ???te pod?o?e (nie pami?tam jak si? nazywa) i b?dzie mo?na schodzi?, a wchodzi? to si? da jak by nawet na g?rze by?a ?ciana ;p

Last edited:

Arts18

Signed...
Reaction score
227

Mapki do?? troszk? kwadratowe, ale podoba mi si? najbardziej miasteczko.Sama forteca, nie posiada wiele szczeg???w gdzie mo?na np zaliczy? baszty itp..Sam mur i jaki? budynek.Co? ala fort rzymski, by to przypomina?o.
Pozdrawiam,
Arts

Rybol

Senior User
Reaction score
92

Generalnie, jest ?le. Nie wiem czy fakt i? z item?w do bram robisz dachy, i praktycznie ca?y czas u?ywasz autobordera czyni Ciebie bardzosupera?nym mapperem. Radz? po?wiczy? nad architektur?, zacz?? tworzy? niekwadratowe domy, i jako? urozmaica? dachy i otoczenie.

Avrellius

Senior User
Reaction score
41

Praca nie jest z?a, ale nie najlepsza. Forteca nie jest naj?adniejsza, wsz?dzie jest prosto i nic wi?cej. Domki s? ?adne, lecz te dach s? zbyt wysokie gdzieniegdzie.

Ale jest nawet dobrze ;)

Ocena: 6,5/10

Xayan

Senior User
Reaction score
387

Generalnie, jest ?le. Nie wiem czy fakt i? z item?w do bram robisz dachy, i praktycznie ca?y czas u?ywasz autobordera czyni Ciebie bardzosupera?nym mapperem. Radz? po?wiczy? nad architektur?, zacz?? tworzy? niekwadratowe domy, i jako? urozmaica? dachy i otoczenie.

Wiesz co... ja jestem przeciwko niekwadratowym domom. Czy widzia?e? kiedy? okr?g?y dom? Pomieszczenie mo?e tak, jaka? wielka hala, ale nie dom =x Ale ciesz? si?, ?e us?ysza?em "nie jest ?le" od tak dobrego mappera ;)

A wszystkim dzi?kuj? za oceny ^.^

@Down:
Aaaaa...

Last edited:

GregoRex

Senior User
Reaction score
94

Generalnie, jest ?le.

Ale ciesz? si?, ?e us?ysza?em "nie jest ?le" od tak dobrego mappera

Naucz si? czyta?.

Btw. kwadratowe domy nie maj? sensu, musz? mie? r??ne kszta?ty, mo?e nie domy, ale budynki na pewno. Np. moja szko?a ma kszta?t samolotu. ;)

Kamzes

Active User
Reaction score
0

1.Forteca nawe ladna ale tylko od sroda... Reszta jej obrebu dla mnie to dno...
2.Full auto trawka mowiac po polsku zero (uzwania item z "Raw")
Niepodoba mi sie trawka na chodnikach\drogach

Domu bez Okien Wielkie Gratz " . . . "
w niektorych domkach wjebalo dach
Zal dupe sciska dalej tu pisac ;//// Sry stary ale te ots bardziej pasuje do otsa typu 10-30x nie rpg bo jak to jest miasto to lepiej zrob z tego wyspisko i zrob jakies nowe....
Tyle odemnie...

2\10

Status
Not open for further replies.