• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Mapping by Virtelio ;)

Status
Zamknięty.

Virtelio

Senior User
Liczba reakcji
126
Witam. Postanowi?em troch? rozszerzy? swoje umiej?tno?ci nie tylko ze skrypt?w,ale i z Mappingu. Oto moje pierwsze mapy :)

Jaskinia Bandit?w.
screenshot2009111110027.jpg

Chatka druida:
screenshot2009111110045.jpg

Most,du?e drzewo oraz wodospad :)
screenshot2009111110039.jpg

Odp: Mapping by Virtelio ;)

Mapa wykonana starannie, wygl?da dobrze, tylko ten wodospad Ci nie wyszed?, ale poza tym wszystko jest dobrze dobrane. 9/10.

No, no nawet ?adne jednak nie lubie czarnych przestrzeni :( :p Popraw a b?dzie o wiele lepiej wygl?da?o! Hmm... Chatka druida jest dobrze zrobiona, podoba mi si?, ale p?otek jest ?le po?o?ony :p
G?ry-Dobrze zrobione :)
Most, wodospad i drzewo-Most jest ?adny. Wodospad te? niczemu sobie :)
A drzewo? Drzewo, drzewa mi nie przypomina :)

Ocena: 7,5/10 :)

Pozdrawiam,
krzysio

Nasrane na mapce... Wodospad i ta g?ra zje****, Grzyby nie pasuj? do otoczenia o tym drzewie jak to jest drzewo to nie wspomne :)
Mapki robisz ?adne lecz za du?o tych grzybk?w i kamyczk?w :) mi to nie pasue + nasrane t? natur? troch? :)
3/10

Nie zgadzam si? z koleg? wy?ej, moim zdaniem fajnie zrobione, tylko troszk? za du?o tych drzew po lewo (ss 3) ale og?lnie spoko 7.5/10

Zgaduj?, ?e jeste? pocz?tkuj?cym mapperem, wi?c zatrzymam si? na tylko wytkni?ciu b??d?w kt?rych powiniene? unika? w przysz?o?ci:

• Nie u?ywaj auto bordera przez ca?y czas. Paleta RAW sprawia, ?e mapa wygl?da o wiele lepiej.
  • Drzewo (a raczej jego korona) ?le wygl?da - brakuje mi zorganizowanych ga??zi i korona wygl?da ciut nienaturalnie.
  • Nie powinno by? ?adnych zmutowanych grzyb?w - psuje to troch? umiarkowany klimat.
  • W wodospadzie zapomnia?e? o cz??ci, gdzie nurt wody przy?piesza.
  • Most ma ?le dopasowane schody - staraj si? u?ywa? przedmiot?w wygl?daj?cych na zrobione z tego samego materia?u.
  • Jaskinia jest ciut pustawa.
  • Zdecydowanie przesadzi?e? z grudkami szarych kamieni na drugim ss'ie.
  • Rzeczka jest zbyt pusta w por?wnaniu z l?dem. Dodaj troch? ro?lin na brzegu (swamp plants) i powrzucaj w losowych miejscach kamienie.
  • U?ywaj r??nych rodzaj?w traw (z r??nymi borderami).
  • Jeszcze raz: Nie uzywaj autobordera bez przerwy!

Tyle ode mnie ^^

Regards
Seylit

Za du?o tego gruzu na 2 ss wodospad zje... chociarz pomys? nawet niez?y
3,5/10

Mapka spoko, ale dam 4/5 bo ten wodospad jaki? taki kwadratowy w niekt?rych miejscach i ma za ma?o przyrody tzn. jaki? krzak?w etc. =) Tak to ?adny :PP

Status
Zamknięty.
Do góry