Medusa Treasure

Vendeto

First to fight!
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
395
Witam wszystkich!

Zapraszam Was do przeczytania mojej solucji, zostawienia komentarza oraz wystawieniu stosownej opinii na jej temat. ;-)

Informacje:

b6ah06.png

Minimalny poziom: 80 (najlepiej z blokerem 100+)
Typ konta: Premmium Account
Profesja: N/a
Zaopatrzy? si? w: kilka run ofensywnych (MS/ED/ew. RP) / sporo amunicji, mikstur lecz?cych.
Solo/team: Solo b?dzie na pewno du?e waste i ryzyko deada (na tym poziomie, na wy?szym teoretycznie nie powinno by? takich problem?w). O wiele lepiej zrobi? tego questa z blokerem.

29pelqa.png

- Wyrm:
wyrm.gif

- Energy Elemental:
energy_elemental.gif

- Medusa:
medusa.gif

2ziypfc.png

- 4x Black Pearls:
blackpearl.gif

20acadg.png

Idziemy wzd?u? czerwonej linii, wchodzimy po schodach:
1.

2.
59631165422661259390.png

Wchodzimy po schodach.

3.
85111650189162246957.png

Wchodzimy po schodach.

4.
69102540984399448124.png

Wchodzimy po schodach (tych, kt?re nie maj? p??niej zej?cia ani bramki levelowej), tych na kt?re si? spojrzymy od razu po wej?ciu. I na poziomie wy?ej ju? zaczynaj? si? Wyrmy.

5.
79393473109528635974.png

W tym miejscu mo?emy mie? do czynienia z dwoma wyrmami "na klacie", chyba, ?e b?d? zlurowane (jednak raczej tego na tym respie si? nie praktykuje).

6.
42961832580847137356.png

Teraz uwaga. Tutaj mo?na mie? nawet 4 lub 5 wyrm?w na klat?, wi?c uwa?ajcie, przemieszczajcie si? powoli. Po wej?ciu w g??b jaskini nie wchodzimy na schody, kt?re jako pierwsze miniemy (mo?emy, je?li chcemy - znajduje si? tam pojedynczy resp Behemotha, jednak nie ma tam miejsca do uciekania, jest malutka przestrze?), tylko te drugie, na ko?cu korytarza. I tutaj uwa?ajcie, po wej?ciu znajdziecie si? w do?? przestronnej komnacie, w kt?rej rezyduje jedna Medusa. Najlepiej przed ni? ucieka? I STA? NA SKOS, bo jej combo jest na prawd? zab?jcze. Taktyk walki nie bed? podawa?, gdy? nie o to chodzi. Najbardziej oczywiste rzeczy napisa?em. Po uporaniu si? z Medus? podchodzimy do szkieletu, kt?ry le?y w lewym dolnym rogu pomieszczenia, klikamy i cieszymy si? z nagrody!

Informacje: Ja tego questa wykona?em na 98 master sorcu z blokerem - 46 royal paladinem (:D), jednak uwaga - by? moment, podczas kt?rego prze?y?em tylko dzi?ki szcz??ciu (dosi?gn??a mnie swoim wave), mia?em black hp (maks. 15-20). Wi?c to by?a wersja "na hardcore'a", oczywi?cie by?em bez utamki.

Specjalnie dla Tibia.net.pl, czyli Tibia & Open Tibia - Vendeto.

Pozdrawiam i zach?cam do czytania, komentowania, krytyki, a tak?e poprawienia ewentualnych b??d?w,
Vendeto.

Odp: Medusa Treasure

No brachu, bardzo ?adnie wykonane, mi si? podoba.
Czytelnie, graficznie ?adnie 10/10! Oby tak dalej, bo brakuje tak dobrych solucji.

Back
Do góry