- Liczba reakcji
- 395
Witam wszystkich!
Zapraszam Was do przeczytania mojej solucji, zostawienia komentarza oraz wystawieniu stosownej opinii na jej temat. ;-)
Profesja: N/a
Zaopatrzy? si? w: kilka run ofensywnych (MS/ED/ew. RP) / sporo amunicji, mikstur lecz?cych.
Solo/team: Solo b?dzie na pewno du?e waste i ryzyko deada (na tym poziomie, na wy?szym teoretycznie nie powinno by? takich problem?w). O wiele lepiej zrobi? tego questa z blokerem.
- Wyrm:
- Energy Elemental:
- Medusa:
- 4x Black Pearls:
Idziemy wzd?u? czerwonej linii, wchodzimy po schodach:
1.

2.
Wchodzimy po schodach.
3.
Wchodzimy po schodach.
4.
Wchodzimy po schodach (tych, kt?re nie maj? p??niej zej?cia ani bramki levelowej), tych na kt?re si? spojrzymy od razu po wej?ciu. I na poziomie wy?ej ju? zaczynaj? si? Wyrmy.
5.
W tym miejscu mo?emy mie? do czynienia z dwoma wyrmami "na klacie", chyba, ?e b?d? zlurowane (jednak raczej tego na tym respie si? nie praktykuje).
6.
Teraz uwaga. Tutaj mo?na mie? nawet 4 lub 5 wyrm?w na klat?, wi?c uwa?ajcie, przemieszczajcie si? powoli. Po wej?ciu w g??b jaskini nie wchodzimy na schody, kt?re jako pierwsze miniemy (mo?emy, je?li chcemy - znajduje si? tam pojedynczy resp Behemotha, jednak nie ma tam miejsca do uciekania, jest malutka przestrze?), tylko te drugie, na ko?cu korytarza. I tutaj uwa?ajcie, po wej?ciu znajdziecie si? w do?? przestronnej komnacie, w kt?rej rezyduje jedna Medusa. Najlepiej przed ni? ucieka? I STA? NA SKOS, bo jej combo jest na prawd? zab?jcze. Taktyk walki nie bed? podawa?, gdy? nie o to chodzi. Najbardziej oczywiste rzeczy napisa?em. Po uporaniu si? z Medus? podchodzimy do szkieletu, kt?ry le?y w lewym dolnym rogu pomieszczenia, klikamy i cieszymy si? z nagrody!
Informacje: Ja tego questa wykona?em na 98 master sorcu z blokerem - 46 royal paladinem
D), jednak uwaga - by? moment, podczas kt?rego prze?y?em tylko dzi?ki szcz??ciu (dosi?gn??a mnie swoim wave), mia?em black hp (maks. 15-20). Wi?c to by?a wersja "na hardcore'a", oczywi?cie by?em bez utamki. Specjalnie dla Tibia.net.pl, czyli Tibia & Open Tibia - Vendeto.
Pozdrawiam i zach?cam do czytania, komentowania, krytyki, a tak?e poprawienia ewentualnych b??d?w,
Vendeto.