• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

MOJ NOOb MAPPING

Status
Zamknięty.

inp2007

Active User
Liczba reakcji
2
Siemka mam na imie Emil mam 18 lat i jestem maperem od trzech dni w tym temacie bede przedstawial swoje prace:D Oceniajcie mnie nawet surowo jezeli slaby ze mnie maper to rzuce to prosze o wytakanie bledow
Na poczatek takie sobie expowisko:
uo0029.jpg

uo0030h.jpg

uo0031.jpg

Nowe expowisko
uo0032s.jpg

uo0033d.jpg

uo0034r.jpg

uo0035.jpg

Miasto i okolice
uo0036h.jpg

uo0037f.jpg

uo0038.jpg

uo0039.jpg

uo0040y.jpg

uo0042y.jpg

uo0043t.jpg

uo0044.jpg

To nie mojego autorstwa pobrane z dzialu mapy
uo0045s.jpg

Screeny z gry
uo0018n.jpg

uo0023g.jpg

uo0025f.jpg

uo0024.jpg

uo0006.jpg

Co MOGE ZMIENIC W SWOICH PRACACH BY BYLY TAK DOBRE JAK CM KNIGHTMARE ALBO DOBRYCH MAPPEROW PRZECZYTALEM MASE PORADNIKOW ALE U MNIE INACZEJ TO WYCHODZI :d

Odp: MOJ NOOb MAPPING

Je?li s?dzisz ?e tw?j mapping jest noob to masz ?wi?t? prawe lecz nurtuje mnie jedna rzecz dlaczego je?li tak s?abo mappujesz to wystawiasz na forum na kt?rym s? naprawd? ogarni?ci ludzie i znaj? si? na mappingu sw?j przepocony mapping :)
Moja ocena dla tej pracy to marne 5/10 ale pracuj a b?dzie ci dana chwa?a najlepszych :)

Wystawiam wlasnie po to by to najlepsi powiedzieli mi co robie zle i co mam poprawic zeby do nich dolaczyc:)

Ok, a wi?c:
Pod ziemi? ma?o szczeg???w, nie r?b tam trawy z d?ungli, przyda?y by si? jakie? czaszki i urywki ziemi.
Natura te? s?aba, ma?o k?pek trawy. Hmm pla?a pod ziemi? i do tego ko?o niej kamienie kt?re powinny by? na bagnach. Przedostatnia praca jaka? pusta doda? by? jakie? kamyki i p?kni?cia pod?o?a.
Ps. Fajna grafika(hehe amulet JP).
Ocena: 3.5/10.
Nie zniech?caj si? tylko pracuj dalej, gdyby ka?dy zaczyna? z takim podej?ciem jak ty to mapy by?y by kwadratowe i puste. ?wicz dalej i pokazuj prace jak ci wychodz?.
#2up
Daje tu swoje prace ?eby dowiedzie? si? co ?le robi.

Czy teraz jest lepiej??
uo0046.jpg

uo0047v.jpg

uo0048.jpg

uo0048.jpg

uo0049.jpg

Tym razem postanowilem zrobic cos mrozacego krew w zylach
uo0050.jpg

uo0051.jpg

uo0052.jpg

KOMENTOWAC :D

Notka moderatorska:
Post pod postem, ?acze / Staraj si? edytowa? ostatnie posty

Ostatnio edytowane przez moderatora:

O du?o lepiej tylko te ognie nie pasuj?, albo skasuj ognie albo dodaj jak?? law?. Tylko jeszcze te kamienie na podnios?ej ziemi(po tej po kt?rej nie da si? chodzi?) troch? psuj? klimat. Temple tez bardziej ogarni?te.

#edit
Podziemia lodowe tez git tylko od kiedy pod ziemi? rosn? drzewa. ?adniej wygl?da?y by lodowe schody przy wyj?ciu i znowu te kamyki na podniesionej ziemi(po kt?rej nie da si? chodzi?).Nie pasuje lodowa barierka, dodaj p?atki ?niegu i na ?niegu pododawaj kamyki.
Po co trony pod ziemia i enchanting system(co do enchantingu je?eli to jest przy city to spx).
Og?lnie git jak na zimowe podziemia bo tam jest ma?o urozmaice?.

Ostatnia edycja:

Znaczy gdzie powinny byc te kamienie ktore rozrzucam po scianach??gdzies na sciezce sproboje to poprawic i dorzuce cos nowego :)
Czy teraz jest lepiej?
uo0001mz.jpg

uo0002g.jpg

uo0003do.jpg

uo0004y.jpg

komentujcie

Ostatnia edycja:

Widz? ?e poprawi?e? par? rzeczy. O tych kamieniach na "?cianach" chodzi?o mi ?eby? je usun? a nie dawa? na ?cie?k?.
na ?niegu pododawaj kamyki.
Chodzi?o mi o to ?e dajesz nie o?nie?one kamyki tylko na ziemie, a przyda?y by si? te? na ?nieg. Czarny "kamyk"(czy jak to nazwa?) na ostatnim ss nie pasuje, staraj urzywa? je tylko do klimat?w z czarna smo?? lub law?.

Dobra teraz wzialem sie za troche grubsza sprawe postanowilem sobie ze zrobie dzungle wzorowalem sie na dzungli Nya troche mi nie wyszla ale to jeszcze nie koniec z czasem dodam reszte zdjec
uo0006f.jpg

P.S jak sie robi wodospady heh
SCREENY Z GRY
uo0008g.jpg

uo0009qj.jpg

uo0010.jpg

uo0011ck.jpg

uo0012s.jpg

CZY O TO CHODZILO?
uo0013d.jpg

uo0014s.jpg

Ostatnia edycja:

Yo to jak zwykle ja ;D.
Puste drzewo, nie podoba mi si? z?amane drzewo kt?re ??czy g?r? z "domkiem", zabrak?o ci jednej cz??ci wodospadu, gejzery raczej u?ywa si? w mie?cie ?wi?tego Miko?aja bo w d?ungli nie spotka?em si? jeszcze z t? rzecz?. Bardziej pasowa? by szary ?wir ni? br?zowy ale to nie tak wa?ne. Brzydko wygl?daj? te kafle i zej?cia zamiast dachu. Jak sie schodzi ze schod?w wskakuje si? na ro?linki, no i brakuje mi urywek trawy/ziemi :p.
Moja ocena: 6.5/10:D.
Mappuj dalej.

Jak my?lisz ?e to jest mapa, to pozdrowionka dla ciebie i poczytaj poradniki!
Wszystkie zdj?cia fatal, no lige, wtf!
M?wi? par? poradnik?w i b?dziesz lepszy!

Jak sie uwazasz za takiego dobrego mappera to moze pokazesz co potrafisz zamiast tylko krytykowac bedziesZ?

#Ma prawo do krytyki, a ty si? tym przejmowa? nie musisz // Blackq.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

To po co wystawiasz swoje prace, jak nie potrafisz przyj?? czyje? krytyki?

Status
Zamknięty.
Do góry