• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja 1 Praca :P Pustynia. Prosze o ocenianie.

Status
Zamknięty.

Bubin

Senior User
Liczba reakcji
164
Siemka, dzisiaj postanowi?em zacz?? robi? mapki ;) mo?e nie najlepsze, lecz staram si? ;)
Prosz? o ocenianie i udzia? w ankiecie.
mapar.jpg

mapa1t.jpg

Odp: Moja 1 Praca :P Pustynia. Prosze o ocenianie.

Sam dopiero zaczynam przygode z map editorem ale gdybym mial poprawic ta mapke to zmienilbym piramide dziwnie wyglada no i ta pustynia taka pusta tylko roslinki Poza tym FAJNE PODOBA MI SIE
8/10

Elo widz? ?e u?ywasz Simone map editor, na pocz?tek radz? ci si? przerzuci? na rme bo pomorze ci si? nauczy? mapowa?, po jakim? czasie wr?cisz do simone.
A co do prac:
Praca nr. 1:
Na pustyni za du?o czaszek, brakuje kamyk?w, ewentualnie prze?wit?w trawy kt?ra urozmaica pustynie, wiesz ?e na piramid? da si? wej?? i z niej zej??, a jak si? zejdzie od strony wody to wchodzi si? na brzeg po kt?rym nie da si? chodzi?. Po co itemki na kamieniach !?
Praca numer 2:
Prawie wszystko co w pracy numer 1, do tego za tymi "parawanami" wida? wod? i ?le z detalowane brzegi, po co komu le?aki ko?o respu zmutowanego paj?ka?Chyba ?e tury?ci od razu uciekli bez zabierania swoich rzeczy;p. Jeszcze jedno, nie pasuje mi tam to dead tree(martwe drzewo).
Ocenka: 2/10

Co do ankiety powinna wygl?da? tak:

Czy Podoba Ci Si? Moje Mapowanie?
- Nie, lepiej spr?buj z skryperstwem.
- ?adne, lecz musisz jescze si? podszkoli?
- Brzydko lecz si? nie zniech?caj
Wybieram tr?jeczk? kt?rej nie mog? zaznaczy? w ankiecie
Wi?cej prac!!

Jak na pierwsz? prac? to nawet ca?kiem nie?le, ale twoja praca jest nie naturalna, u?yj wi?kszej ilo?ci drzewek, kaktus?w czyli og?lnie detali. To samo z kszta?tem wyspy, niby w niekt?rych miejscach zrobi?e? j? normalnie, ale po bokach jest w linii prostej. Mo?e dorzu? jak?? sawann?, jeziorko, g?r?. Do tego wcale nie trzeba by? pr0-maperem, wystarczy si? zaanga?owa?. Pozdrawiam.

No nie ukrywam, wida?, ?e pierwsza praca. W sumie nie jest tak, ?le. Nawet fajnie. Mi si? zdaje, ?e robi?e? to na szybko. Ale mo?e to tylko moje wra?enie.
Pozdro ;)

Praca jest poni?ej przeci?tnej. Brzegi proste, jak deska. ?rodek piramidy wy?o?ony wszystkimi mo?liwymi cia?ami. Wygl?da to beznadziejnie. W dodatku na mapie nie ma ?adnych urozmaice?. Pustynia u Ciebie sk?ada si? z kilku ro?linek i szcz?tk?w zwierz?t. Nie ma w og?le ?adnych wi?kszych ro?linno?ci itd.

Ocena: 4/10 Po?wicz !

Nic ciekawego, brzegi Kwadratowe, wszystko kwadrat, ta piramida ?le zrobiona, za du?o czaszek na pustni, ro?linno?c nie ?adna,
Nie ma co ocenia?, lecisz z czytaniem poradnik?w
Pozdro. Dark Magican

masz potencja? ale 0 skilla.
1)wchodzisz w poradniki o mapowaniu i wkuwasz je wszystkie na pami??.
2)Naucz sie robi? screeny normalnie.
3)staraj sie dawac mniej potwor?w. chyba ze robisz mapy do otsa99999999x
4)staraj sie unika? kwadrat?w.
5)napisz do mnie pw jak zrobisz kolejna mape lollol

Status
Zamknięty.
Do góry