• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja 2 praca, co? z natur?.

Status
Zamknięty.

Sterok

User
Liczba reakcji
1
Witam. :) Po ostatniej pracy, postanowi?em przeczyta? par? tutoriali, i co? pokombinowa?. Nie ukrywam, ?e nie przeczyta?em wszystkich, ale cz???. Postanowi?em zrobi? w praktyce co? pod wzgl?dem "natury". Mam do was tylko jedn? wielk? pro?b?, nie patrzcie si? na boki ca?ego ?rodowiska, wiem, wiem, kwadrat i nie doko?czone... ale to wyborderuj? p??niej. Natomiast prosi?bym was tylko, o ocen? tego co jest w ?rodku, czyli samej natury. :)

Pozdrawiam.

Odp: Moja 2 praca, co? z natur?.

Wida? ?e jestes pocz?tkujacy ( 2 praca ) , musisz du?o trenowac - zapisuj sie do jaki? projekt?w ots?w jako mappera lub trenuj 4 Fun!
Przechodz?c do samej pracy:
1.Zadu?o drzew,pamietaj 70% s? to krzaki 30% drzewa!
2.Niepotrzebne tam sa wodne ro?linno?ci gdy? niema tam wody!
3.Mieszaj pod?o?e ,dodawaj wiecej kamyk?w a jako ich pod?o?e mo?esz dawac ska?kowaty ground :)
?wicz ?wicz i ?wicz : DD

Wida? ?e czyta?e? poradniki, lecz chyba nie do ko?ca zrozumia?e? tre?? poradnika lub patrza?e? tylko na zdj?cie z kt?rej wioz?e? jakich drzew u?ywa?. Og?lnie sam wygl?d pracy nie jest z?y, lecz wykonanie jest z?e, robi?c natury drzewa to oko?o 30-40% samej natury, w twoim przypadku jest to oko?o 80%. Wi?cej powinno by? ma?ych krzew?w i tego typu natury. Nie wyko?czy?e? r?wnie? wielkich drzew, nie wida? na nich szczytu. Troch? rzucaj? si? w oczy te ga??zki/korzenie kt?rych jest zbyt wiele ( id 8786 ).
Na dole pracy wida? te? natur? tiquandy, w?tpi? aby w jakim? poradniku by?a o nich mowa pod ten klimat. No ale nic, nie poddawaj si? i dalej ?wicz.

Rozumiem. B?d? si? stara? to poprawi?, aczkolwiek dzi?kuj? za ocen?. :)

Pozdrawiam.

Jak na 2 prace,
to ca?kiem, ca?kiem
zrobi?e? do?? du?o b??d?w,
kt?rych nie chce mi si? wypisywa?,
wi?c zaznaczy?em lol
sadzxcz.png

Na tak ma?ym kawa?ku naliczy?em 16 jednakowych drzew... Urozmai? troch? te mapy, a nie tak monotonnie ca?y czas u?ywasz tego samego.
Nie podoba mi sie jeszcze, ?e w tej naturze u?y?e? kilku roslin stosowanych w bagnach.
Og?lnie s?abo.

4/8

Nie wiem kto takich pierd?? naopowiada?, ?e 70%krzaczk?w i 30%drzew. Co wy to liczycie? Mog? by? same drzewa i nie wygl?da to ?le, a mog? by? same krzaki. Uspok?jcie si? z tymi procentami, bo to dla mnie g?upota.

Ustawiaj wszystko w kupkach, a nie tak monotonnie. Wida?, ?e czyta?e? poradniki, ale to dalej nie mapa na takim poziomie jak w poradnikach. Trenuj trenuj, bo coraz lepiej Ci to idzie. 4/10

Wida? ?e druga praca, ?le po uk?adane ro?liny, widz? du?o b??d?w i drzew kt?re nie pasuj? do tego klimatu...
Poczytaj poradniki,czytaj! a nie ogl?daj obrazki.
Praca taka sobie 3/10

B??dy drzewa nie pasuj? porostu mo?na powiedzie? ?wicz!.

Status
Zamknięty.
Do góry