• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja pierwsza mapa na powa?nie.

Status
Zamknięty.

SuperTimor

New User
Liczba reakcji
0
Witam. Chc? wam przedstawi? moj? pierwsz? mapk?. Narazie zrobi?em samo miasto i Chc? si? nim pochwali? :lol:. Mam jeszcze kilka pyta?. Prosz? o ocen? ;].

1. Czy mam u?ywa? auto-border'?w ?
2. Czy na OTS'ie z map? robion? od '0' jest wi?ksze prawdopodobie?stwo ?e OTS zdob?dzie wi?ksz? popularno?? ?
3. Czy op?aca mi si? za przeproszeniem 'nasra?' na mapie pe?no pierd?? typu drzew, krzak?w i innego 'zielska' ?

Screeny :

I. MIASTO (ODDALONE)
miastoots.png

II.MIASTO Z G?RY (ODDALONE)
miastozgoryots.png

III. MAPKA MIASTA
mapots.png

Odp: Moja pierwsza mapa na powa?nie.

Pytanie 1 - nie lepiej nie u?ywaj
Pytanie 2 - hmm zale?y od jako??i pracy ;)
Pytanie 3 - Zale?y , najlepiej z umiarkowaniem u?ywac ;)

---------------------------

Praca s?aba , ale wko?cu to twoja 1
Wszystko kwadratowe , 0 natury w mie??ie nic pusto ,
architektura le?y domy za wielkie , og??em s?abo
Zdj?cia polecam robi? CTRL + ROLKA MYSZKI = dobre zdj?cie

na pytania odp evon ja ci powiem og??em dodaj drzewka lepiej by by?o jak by wi?kszo?? domk?w by?o inne a nie ka?dy taki samy dodaj podziemia

1. Nie u?ywaj.
2. Jak evon.
3. Tak.

Mapa? Kanciaki (tzn. prostokaty, kwadraty). Przyda?oby si? troch? natury, mapa jest pusta.

Ostatnia edycja:

Powiem tak... Je?li to twoja pierwsza praca to nie jest ?le, ka?dy uczy si? na b??dach i szuka porad... Z czasem sam zobaczysz, ?e b?dzie Ci coraz lepiej sz?o. Radzi? bym Ci by? zacz?? u?ywa? "RME -win- 1.1.10" tam s? automatyczne bordery itp. ale trzeba uwa?a?, bo mo?na si? ostro zdenerwowa? przy RME... Ja ju? mapuje od d?u?szego czasu i powiem, ?e ostro si? zmieni?o to co teraz robi?, a co kiedy?. Za par? dni czy by? mo?e jutro dodam swoj? prac? bo jeszcze nic nie pokaza?em tutaj tylko ocenia?em, sam zobaczysz... Du?o ?wicz, a op?aci Ci si? to :)

1. Czy mam u?ywa? auto-border'?w ?
Wszystko zale?y od Ciebie, w czym Ci si? lepiej robi - osobi?cie nie polecam.
2. Czy na OTS'ie z map? robion? od '0' jest wi?ksze prawdopodobie?stwo ?e OTS zdob?dzie wi?ksz? popularno?? ?
Nie.
3. Czy op?aca mi si? za przeproszeniem 'nasra?' na mapie pe?no pierd?? typu drzew, krzak?w i innego 'zielska' ?
Tak, op?aca si?.

Mapa kwadratowa bez urozmaice? czy natury. Na mapie nie widze ani jednego krzaka, drzewa, kwiatka - s?abo.
Pozdrawiam!

Na twoje pytania nie b?de ju? odpowiada? bo dosta?e? odpowiedzi od np. Fluosa kt?ry w mappowaniu jest bardzo dobry.

Co to mapy : same kwadraty i prostok?ty. Nawet jak na pierwsz? prace jest ona s?aba. Radz? ci poczyta? poradniki, np. o tworzeniu domk?w, o detalach i og?lnie o tworzeniu w?asnego miasta.

Pozdrawiam.

Na pytania Ci ju? odpowiedzieli wi?c si? ju? nie b?d? powtarza?, a co do prac to - prac? zdecydowanie mog?e? urozmaici? r??nymi k??bkami trawy, krzakami kamieniami etc, strasznie kwadratowa ta praca- w nast?pnej pracy nie r?b takich kwadrat?w.

nie no fort fajny ale takie jakie? czego? mi brakuje ;] np. drzewek

Przede wszystkim pusto, domki za du?e, dodaj troch? natury itp. Staraj si? robi? ciekawsze kszta?ty domk?w, dodaj k?pki trawy, kamienie, drzewka i krzewy. Og?lnie nie jest z ni? najgorzej - po prostu wi?cej szczeg???w, mniej kwadrat?w.

Dodaj drzewka, i zmie? te mury i domki bo to jeden wielki kwadrat, a czasami mapy w tibi s? takie wyj?tkowe nie s? kwadratowe nie wiem jak oni to robi? ale to chyba ich tajemnica a jak na 1 map? to nawet nie?le ;]

Dodaj drzewa , Zr?b wi?cej szczeg???w , Dodaj detale trawy
I to chyba tyle :)
?ycz? wspania?ych prac

1. Oczywi?cie teraz ka?dy je u?ywa ale nikt nie chce przyzna? ,?e s? dobre a z ka?d? wersj? RME bordery s? coraz lepsze
2.Tak ale tylko ca?kiem swoja mi sie wydaje
3.Nieee

Straszny kwadrat, i miasto strasznie ma?e zr?b z tego lepiej ju? mo?e jakie? jakby wi?zienie domki troch? zmniejsz i bd fajnie expowisko xD

Czytaj wi?cej poradnik?w i pododawaj wi?cej natury robi?e? chyba to pod linkij? xD

aaa oczy mnie bola!!! nie musziales pisa? ?e to twoja pierwsza praca ludzie sami by sie domy?lili... ok no too

1. Czy mam u?ywa? auto-border'?w ? --- NIE!!!
2. Czy na OTS'ie z map? robion? od '0' jest wi?ksze prawdopodobie?stwo ?e OTS zdob?dzie wi?ksz? popularno?? ? --- ZALE?Y OD JAKO?CI PRACY I PYTANIE NR. 1
3. Czy op?aca mi si? za przeproszeniem 'nasra?' na mapie pe?no pierd?? typu drzew, krzak?w i innego 'zielska' ? - DU?O NIE ALE UMIARKOWANIE

Status
Zamknięty.
Do góry