• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja pierwsza mapa

Status
Zamknięty.

Kate Sayuki

Seikō sore...
Liczba reakcji
155
Do moderator?w: nie wiem, czy dobry prefix wybra?am, nie znam si? na wersjach tibi.
Mapka robiona w OTMap Editor, ale zamierzam ?ci?gn?? RME, bo ten, kt?ry mam na chwil? obecn? jest do dupy. Tak wi?c, b?d?cie dla mnie ?askawi, gdy? to moja pierwsza w ?yciu mapa. Jestem ca?kiem zielona, ale stara?am si?. No to jazda ze screenami :)
G??wny poziom:
glownypoziom.jpg

+1:
67217272.jpg

+2:
64126406.jpg

Og?lnie ca?a g?ra:
allj.jpg

No i piwnica:
piownica.jpg

Tak wi?c, czekam na oceny, poka?cie mi, co robi? ?le i ewentualnie co mog? poprawi?, a co jest dobrze itp. :) Je?li chodzi o piwnice to to ma by? tak nawalone, wiecie, jak si? graty zbiera to si? w ko?cu ba?agan robi i to jest zrobione specjalnie.
Pozdro i z g?ry :thx:

Odp: Moja pierwsza mapa

moja opini? ju? pozna?a?, nie jest ?le ale wiadomo z czasem mo?e by? tylko lepiej. Je?eli lubisz to robi? to bardzo dobrze ;p pracuj, pracuj, pracuj i jeszcze raz pracuj. ;] u?yj swojej wyobra?ni, bo przecie? j? masz ^^ oczywi?cie w skali daje 7,5/10 za dobre ch?ci ;p nie znam si? na tym wi?c tylko to mog? dla Ciebie zrobi? xd

Ostatnia edycja:

Wiadomo, ?e za pierwszym razem mapa nie b?dzie powala?a na kolana, jest ok, ale nic wi?cej. Staraj si? nadawa? domkom r??ne kszta?ty, kwadraty wygl?daj? ma?o estetycznie i nieciekawie. Wi?cej szczeg???w, powodzenia ;)

@top
Mapa nie jest z?a, s? kwadraty to fakt, dopatrzy?em si? 2 bug?w z drabin?.
Natura jest dobra lecz gryzie mnie 1 sprawa! Gdzie s? k?pki trawy?
Bez k?pki nie ma natury :confused:??
Dobra daje 6/10 za to ?e si? starasz ;d

Pozdro.

Ostatnia edycja:

Do pewnego miejsca mia?a? pomys? na prac?, p??niej ju? byle zape?ni? pustk?. Wiele element?w tu nie pasuje, fontanna na ?rodku ?cie?ki, ruiny, a raczej ruinki. Staraj si? unika? jakichkolwiek kwadrat?w, prostok?t?w na mapce. Za ma?o kamyczk?w, krzaczk?w, k?pek traw (staraj si? je umieszcza? na ziemi, nie na kamieniach). Ten gruz na dachach moim zdaniem niepotrzebny, chocia? tu akurat jak kto woli. Piwniczka jest ok, tylko szkoda, ?e taka zawieszona w przestrzeni ;). Og?lnie jak na pierwsz? mapk? nie ma ?le, ?wicz, czytaj poradniki i b?dzie gitarka :).
A jak narazie, patrz?c na twoj? prac? polecam ten poradniczek:
http://tibia.net.pl/mapping/105892-jak-zrobic-ciekawa-droge.html
Pozdrawiam, mam nadziej?, ?e nie za ostro :)

Najlepiej ci wysz?y te takie ma?e ruinki.
Reszta to shit, nic dziwnego - pierwsza mapa :)
Chocia? jak na pierwsz?, to nie jest a? tak ?le :D
?wiat?ocie? do bani jest (przedostatni SS).
Btw. przerzu? si? na RME, dla pocz?tkuj?cych jest wygodniejszy.

Pozdrawiam
GregoRex

Powiem tak, mapka bardzo ladnie zrobiona :)
Tylko za duzo drzewek ponastawialas zaduzo wszystkiego w kupie :)
7,5/10

Pozdro dla tibia.net.pl

?adne jak na pierwsz? map?, Kasiu ;)

Bardzo spodoba?o mi si? umiejscowienie ruin obok domku.
B??dy? Nie widz?.

Tak wi?c... 9/10 :)

@GregoRex:
To nie jest ?aden ?wiat?ocie?. Powi?ksz sobie to zdj?cie i zobaczysz jego tajemnic? xD

R??nego rodzaju pierdo?ek s?, np tamta kora drzewa tam nie pasuj?.Ostatni screen z tym roomem mi si? spodoba?.
7/10 - ja na pocz?tek.
Pozdrawiam,
Arts

Mapka og??em ?adna, ale troch? kanciasta, wszystko takie kwadratowe. Jak na pierwsz? mapk? to nie jest ?le. [7/10 dla zach?ty.

Po 1 :
Do pewnego miejsca mia?a? pomys? na prac?, p??niej ju? byle zape?ni? pustk?

Zupe?nie si? z tym zgadzam.

Og?lnie praca jest ca?kiem dobra ja na twoj? pierwsz?, od czego? trzeba zacz??. Je?eli jest to twoja pierwsza praca, to naprawd? Gratulacj?. Potrzebujesz ?wiczy?, rozwija? swoj? wyobra?nie co do mappowania, a napewno b?dzie Ci sz?o coraz lepiej.

Mi si? bardzo podoba, lecz w "g??wnym poziomie" jest za du?o drzew, s? prawie identycznie po?o?one, i jednak psuj? ?rodowisko, na obrazkach +1 i +2 (czyli 1 i 2 pi?tro) s? nie potrzebne szcz?tki g?az?w, bo niby sk?d si? wzi??y? - Z nieba? xD No i ostatnia rzecz, a mianowicie SKRZYNKA POCZTOWA. Ona nie pasuje do tej mapy ;[ Bo to raczej domek do kt?rego wejd? wszyscy ;d Niby tam jako? dekoruje ale co? nie pasuje ;l Zr?b t? skrzynk? obok ?awek :] Bo wiesz, kto? sprawdza poczt? i se usi?dzie :) Ocena 6/10. ?adna mapa :]

Wi?c....

Kwadrat - A ch*j z tym kwardaty s? spox
No kwadrat mo?e by? ta chatka ,tylko ten p?ocik g?upio wygl?da jako gwadrat
No dodatki dobrze dobrane tylko te ruiny nie pasuj? ... Popsu?y tylko klimat 7/10

Jezeli to pierwsza mapa. To nalez? si? jakie? owacje :P
Mam nadzieje ze kolejna b?dzie lepsza :D. 6/10

Kwadratowo kanciaste to wszystko, elementy rozmieszczane niemal?e od linijki (szczeg?lnie drzewa). Nie jest najgorzej.

4/10

M?wicie ?e ruiny nie pasuj? , nie prawda jak pod ruinami zmienisz pod?o?e , zrobisz ko?o tego par? grob?w , sarkofag?w , b?dzie super.
Fontanna ;O Usu? j? nie pasuj? , u?ywaj traw? z r??nymi borderami.
Droga - Co do drogi jest taka zwyk?a ponak?adaj na ni? troszk? natury , na przysz?o?? nie r?b takich prostych dr?g , drogi trzeba urozmaica?.
Bior?c pod uwag? ?e to twoja pierwsza mapa 8/10
Pozdrawiam Suchar

Status
Zamknięty.
Do góry