• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Moja Praca Mapperska 8.54

Status
Zamknięty.

Ichtio

Senior User
Liczba reakcji
49
Witam. Jest to moja pierwsza praca wi?c prosz? o szczero??. Przerabiam map? Devland do mojego OTS kt?ry b?dzie On-Line za nied?ugo. Oto zdj?cia:
1. Przer?bka Cyclop?w:

2. Cyclopy Ni?ej:

3. Miasto Karmia:

4. Trainery:

5. Expowisko Wyvern (w?asna robota):

Kiedy? je powi?ksz?. Prosz? o oceny 10/10. NPC jeszcze nie ma bo nie mam silnika. Prosz? o szczero??. :o

Odp: Moja Praca Mapperska 8.54

Niewiem, co to za NPC tam na trainerach. Ale og??em ciekawa przer?bka ;)
9/10

Pusta mapka wog?le 0 szczeg???w , poczytaj poradnik?w du?o :p No i te szczeg??y szukaj w RAW :P nawet w palecie gdzie jest autoborder jest wi?cej szeg???w korzystaj z nich
mieszaj groundy itp. Wszystko zrobi? autobrder :curse: Ocena 3/10 a jak na poczatkuj?cego to si? zlituje i dam 4/10 :D

NPC s? od fooda. A autobordera nie u?ywa?em tylko sam wszystko r?cznie robi?em. A jak wi?cej szczeg???w ?? :confused:

6/10 ocenka bo kazdy umie robic expowiska
daj jakies miasto to pogadamy inaczej ;p bedzie lerza ocenka

Na cyklopach nie widz? ?adnej przer?bki, jest tak jak by?o - kwadratowo, stare bordery, zero szczeg???w/detali, s?abe wykonanie i pomys?.

Co do trainer?w, to te? praktycznie nic nie zmieni?e?, ?ciany i pod?oga s? tylko inne, a mog?e? zrobic trainery na jakiej? wyspie, dodac jakie? szczeg??y, aby poprostu by? inny klimat i przyjemnie si? skillowa?o.

Widz? ?? jeste? pocz?tkuj?cy, a wi?c oceni? na 5/10, poniewa? dopiero si? uczysz.
Polecam poczytac troch? poradnik?w.

Mapka calkiem calkiem 10/10 mi tez by sie taka przydala :)

Uno. Mapki dawaj w znaczniku
lepiej dla ciebie i dla nas.
Duo. To jest po 7.6, tak? Kwadraty, 0 szczeg???w sama pod?oga i ?ciany. Na tych cyclopach dodaj jakie? kamienie, k?pki traw, ogniska, drzewa, jaki? ob?z.
Wywerny tak samo jak cycki, wygl?daj? jakby? jebn?? wszystko gdzie podpadnie, bez zastanowienia si?.
S?abiutko, ale pami?taj, trening czyni mistrza! ;p

Wi?c po kolei:
1. Przer?bka Cyclop?w:
Co tu du?o m?wi?, tego expa nie zrobi?e? TY, tylko autoborder. Ma?o szczeg???w, nawalone co popadnie, jedyna zaleta tego expowiska jest taka ?e jest ca?kiem spore. 6/10

2.Miasto Karmia:
Tu ju? troszk? lepiej, temple mi si? podoba, depo te? niczego sobie. Jednak spr?buj troch? powi?kszy? to miasto, zedytuj(nie wiem czy to dobrze napisane, podkre?la mi:lol:) budynki, dodaj nowe skrzyd?a, upi?ksz domki no i przede wszystkim dodaj wi?cej ro?linno?ci. Chodzi mi o k?pki trawy, tego typu rzeczy.:) Nie jest ?le. 7/10

3.Trainery:
Tutaj nie mam ju? zastrze?e?. Fajnie u?yta wyobra?nia, sporo miejsca, estetyczne wykonanie. 9/10

4.Expowisko Wyvern:
Pocz?tek dobry, niez?y pomys? z tymi mostami. dodaj troszk? wi?cej kamyczk?w i postaraj si? pomiesza? groundy aby nie by?o zbyt monotonnie. 8/10

Podsumowuj?c:
Idziesz dobr? drog?, wa?ne aby? teraz nie skupia? si? tylko na wielko?ci danego expowiska czy ilo?ci? potwor?w. Poczytaj poradniki. Staraj si? upi?ksza? teren tak bardzo jak tylko si? da!:) Mniej autobordera a wi?cej kreatywno?ci i w?asnej tw?rczo?ci.

Status
Zamknięty.
Do góry