• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Moja rozrastaj?ca si? mapa+opis

Status
Zamknięty.

DragonBallPower

Active User
Liczba reakcji
2
Cze??, chcia?em przedstawi? wam moj? pierwsz? map? pod Tibie 8.60
Ostatni raz gra?em w Tibie jak przechodzi?a z ver. 8.0 na 8.1 wi?c to szmat czasu,
p??niej zajmowa?em si? serverem wodbo, kt?ry troszk? zmieni?em, no a teraz
chcia?bym si? wzi?? za jaki? powa?niejszy(sw?j) projekt i po troszku b?d?
wam pokazywa? moj? map?, kt?ra b?dzie powstawa? od 0, a? uro?nie mam nadzieje
w paczk? co najmniej 50-100Mb ;p.
Nie wiem czy ten projekt w og?le wypali ale chc? najpierw zacz?? od mapy p??niej
mo?e jakie? zmiany w soruce no i na pewno scrypty, a tak?e grafiki no ale najpierw
trzeba zrobi? konkretn? map?, wi?c do kodowania czy "malowania" to jeszcze daleko.
Tak wi?c co ulepsz?/dodam co? do mojej mapy to b?d? wam tutaj pokazywa?.

Wasze opinie co mog? zmieni?/poprawi? etc. s? dla mnie bardzo cenne
oczywi?cie postaram si? wam opisa? co b?dzie si? na danym screenie znajdowa?o
i co to b?dzie mia?o na celu.

Za NPC typu guard/quest/trade/etc. robi? monsterki bo nie chce ?ci?ga? teraz
jakiego? servera i go kompilowa?, p??niej tworzy? NPC?w itp..

Najpierw screen ca?o?ci.
7e37a1b3eb006307.png

Pierwszy screen,
przedstawia "chi?ski" most(bo taki temat obra?em sobie miasta, kt?re b?dzie si? za nim znajdowa?)
i dw?ch wartownik?w znajduj?cych si? na nim. Bardzo zale?a?o mi na mo?cie
poniewa? bardzo cz?sto na tego typu mostach s? robione trapy i r??ne "ustawki" na Guild warach.
d43a59d13ebb01e3.png

Drugi screen,
przedstawia drog? i flor?, oczywi?cie droga nie b?dzie si? tam ko?czy?a to tylko wej?cie do maista
ale na t? chwil? tylko tyle zrobi?em dlatego wygl?da tak kwadratowo.
f15172e8e8250642.png

Trzeci screen,
przedstawia domek i ogr?dek pewnego starca, u kt?rego b?dzie mo?na rozpocz?? kilka ciekawych quest?w.
ddac6d11e53695f0.png

Czwarty screen,
przedstawia wn?trze domku starca.
d4ddba3f827490a5.png

Pi?ty screen,
wida? na nim tajemniczy teleport za domem starca, tak wiem ?e g?rka(domek) wygl?da beznadziejnie
ale to dopiero moja pierwsza z czasem j? poprawi?.
1b359499daa8ded7.png

Sz?sty screen,
znajduje si? na nim starzec, kt?ry b?dzie nas ostrzega? przed czym?, a po wykonaniu pewnego questu
zaproponuje nam nagrod? za ten quest.
2ad5efc2514a82d6.png

Si?dmy screen,
wida? na nim ob?z cygan?w, kt?rzy b?d? dawa? r??ne questy(jeszcze nie mam pomys?u) i b?dzie
mo?na u nich sprzeda? rzeczy, kt?rych nie mo?na b?dzie sprzeda? w "ChinaTown"
b?d? u NPC w innych wi?kszych miastach.
da23d73a700181b7.png

?smy screen,
wymy?li?em jeszcze, ?eby doda? bli?niacze miasto, kt?re niby jest atakowane przez smoki
dlatego wszystko by?oby takie poniszczone, brak traw i drzew, a wsz?dzie lawa ale wpierw
trzeba zacz?? poprzednie i doko?czy? wi?c tylko screen mostu jakby mniej/wi?cej to mog?o wygl?da?.
1ea3f84de885af4b.png

Na dzisiaj to tyle mo?liwe, ?e za tydzie? co? wrzuc? albo jak b?d? mia? czas wcze?niej.

Odp: Moja rozrastaj?ca si? mapa+opis

Szczerze? O tych ustawkach jak na warach mo?esz pomarzy? bo na takiej mapie nie zagra ci du?o ludzi.
Za du?o by wymienia? moim zdaniem co robisz ?le, zajrzyj do Poradnik?w Shirako, dzia? Artyku?y. http://tibia.net.pl/forums/290-Artykuły

Powodzenia .-.

Odp: Moja rozrastaj?ca si? mapa+opis

Masz fajny pomys? ale jednak wykonanie pozostawia wiele do ?yczenia. Dlatego tak jak kolega up wysy?am cie do dzia?u z poradnikami tam wiele si? nauczysz

Status
Zamknięty.
Do góry