What's new

Moje pokr?cone Filozofie na temat Religii

Status
Not open for further replies.

Brony Derp

User
Reaction score
1
Witam wszystkich :)
S?uchajcie ,ostatnio razem z koleg? na dworze ,po paru przygrywkach na gitarze zacz?li?my prawi? filozofie na temat wszystkiego, ale najd?u?ej na temat Religii. A wi?c napisze tutaj o czym my rozmawiali ..

Wi?c zacz?li?my od tego ,?e przecie? to oczywiste bujdy ,?e po ?mierci zapier*alasz sobie jako Anio?ek po niebie ,lub te? robi? z ciebie pasztet pod ziemi? za pomoc? Wide? . Oczywi?cie powiedzia? mi kolega ,?e to nie dos?ownie takie ,,terminy'' . :3
Ja stwierdzam jednak ,?e dla mnie najprawdopodobniejsze jest ,?e po ?mierci stajemy si? kim? innym i kompletnie nie pami?tamy dawnego ?ycia ,kt?re mieli?my tysi?ce ,?e tak powiem . Wiem to jest tak zwana Reinkarnacja .
Nie jestem takim Katolikiem :)

Potem jednak przypomnia?em sobie Egzorcyzmy . Co z nimi !? Przecie? to prawda ,je?eli cz?owiek mo?e by? op?tany to tylko przez Demona !
Egzorcysta czyta z Biblii (?) jakie? brednie i odstrasza go. Ale jak to ? Zastanawiali?my si? nad tym d?ugo ,ale przecie? tego si? nie da wyja?ni? ,no bo jak ? :))

Napiszcie co o naszych Filozofiach s?dzicie . Oczywi?cie nic z?ego na temat mojej wiary nie musicie xD
Wiecie musia?em ten temat za?o?y? , od tak .. :x

Pozdrawiam !!

Navigation

Banned
Reaction score
14
Odp: Moje pokr?cone Filozofie na temat Religii

Najpierw Ci? poprawie, nie daje si? przecinka przed lub w Twoim przypadku i nie pisze si? od tak, tylko ot tak.
Powiem tak, wierz? w Boga. ale nie tak za bardzo w po?miertne ?ycie, wszystko kiedy? musi si? sko?czy?,
poniewa? bardzo d?ugie ?ycie by Ci si? znudzi?o, absolutnie nie wierze w reinkarnacje.
S?dz?, ?e takie co? jak op?tanie nie istnieje, tylko zosta?o zmy?lone, nie wiem dlaczego, ale mog? si? domy?la?,
?e dla dodatkowych dochod?w dla klechy.
Wierz? w Boga, poniewa? kiedy si? d?ugo modle i w modlitwie przedstawiam mu swoje nie samolubne pro?by,
to dostaje, czego chce.
Wracaj?c do egzorcyzm?w, obejrza?em o tym film pod tytu?em ,,Egzorcyzmy Anneliese Michel" i te rzeczy,
kt?re s? zawarte w tym filmie, to dla mnie bujda na resorach, szczeg?lnie ten moment mnie rozbraja, kiedy wyci?gaj?
z tej Anneliese demony, kt?re maj? na imi?: Lucyfer, Hitler o_O, Kain i jaki? tam pot?piony ksi?dz...
Dlaczego niby tak te demony si? przedstawi?y? Totalna bujda, my?la?em, ?e jeszcze b?dzie w niej siedzia? demon, kt?ry nosi
imi? Stalin xD
Z reszt?, jak umrzesz to si? przekonasz kto jest na g?rze i dowiesz si? o po?miertnym ?yciu lub nie :p

Ksajan

Advanced User
Reaction score
21

Przecie? to prawda ,je?eli cz?owiek mo?e by? op?tany to tylko przez Demona !

Sk?d taki wniosek?

Egzorcysta czyta z Biblii (?) jakie? brednie i odstrasza go.

?!

Zastanawiali?my si? nad tym d?ugo ,ale przecie? tego si? nie da wyja?ni? ,no bo jak ? )

Ale co chcecie wyja?nia?? Egzorcyzmy? Dlaczego nie wierzycie w anio?ki, a wierzycie w egzorcyzmy?

Og?lnie, to do bycia filozofami du?o wam brakuje. Ta wasza "teoria" kupy si? nie trzyma.

Krzysieq miszcz

Active User
Reaction score
4

Ja stwierdzam jednak ,?e dla mnie najprawdopodobniejsze jest ,?e po ?mierci stajemy si? kim? innym i kompletnie nie pami?tamy dawnego ?ycia ,kt?re mieli?my tysi?ce ,?e tak powiem . Wiem to jest tak zwana Reinkarnacja .
Te? tak my?l?, ale tak naprawde nikt tego nie wie.

W dalszej kwestii si? nie wypowiadam : ).

Brony Derp

User
Reaction score
1

Ksajan to s? nasze przemy?lenia nie czepiaj si?. Ka?dy my?li inaczej ,tak my?la?em wtedy w ka?dej chwili zdanie mo?na zmieni? .

Raa

Senior User
Reaction score
50

Ja stwierdzam jednak ,?e dla mnie najprawdopodobniejsze jest ,?e po ?mierci stajemy si? kim? innym i kompletnie nie pami?tamy dawnego ?ycia
A wi?c co zostaje z twojego "ja"?
Cz?owieka mo?na nazwa? unikalnym po jego wygl?dzie, charakterze, prze?yciach i wspomnieniach.
Je?eli stracisz wspomnienia i b?dziesz kim innym.. to to ju? nie jeste? ty?
Jest to poprostu inna osoba?

Last edited:

Krzysieq miszcz

Active User
Reaction score
4

A wi?c co zostaje z twojego "ja"?
Cz?owieka mo?na nazwa? unikalnym po jego wygl?dzie, charakterze, prze?yciach i wspomnieniach.
Je?eli stracisz wspomnienia i b?dziesz kim innym.. to to ju? nie jeste? ty?

Jest to poprostu inna osoba?
Zostaje cia?o, dusza odchodzi.

To tylko nasze zdanie...
Przeczytaj czym jest reikarnacja, a dowiesz si? o co chodzi.

Seya

Senior User
Reaction score
83

Hmm...
Jest to bardzo ci??ki temat ,chyba ka?dy ma inne zdanie na to wszystko ,Ja osobi?cie uwa?am ,?e ?ycie "pozagrobowe" w pewnym sensie istnieje.
Po ?mierci nasza dusza mo?e trafi? w inny wymiar rzeczywisto?ci ,przybra? ca?kowicie inn? form?.
Wydaje mi si? te? ,?e w momencie zgonu nasza dusza si? rozpada i przemienia si? w form? energii ,kt?ra miesza si? z innymi duszami ,to by wyja?nia?o wiele r??nych zjawisk nad przyrodzonych ;D

Constantine

everybody dies
Reaction score
142

Nie widz? nic ciekawego w tym temacie - ?adnej trzymaj?cej si? kupy teorii. Nie ma sensu dalej prowadzi? tego tematu. Zamykam.

Status
Not open for further replies.