• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Muzyka - Uzale?nienie?

Status
Zamknięty.

Marszal

Senior User
Liczba reakcji
18
Czy mieli?cie kiedy? tak, ?e uzale?nili?cie si? od jakiej? piosenki?
Ja zazaczn?. Przez piosenk? Johna Frusciante Omission (pan na avatarze) zawali?em 2 semestr roku szkolnego. Zacz??o to si? tak. Poleci? mi jego p?yt? kumpel na obozie (Shadows Collide With People) Nie mog?em nigdzie jej znale?? bo z neta nie ?ci?gam. W ko?cu w maju j? znalaz?em w Saturnie po 2 dniach zgra?em j? na i-phone a nast?pnego dnia jecha?em na wycieczk? szkoln?. Zacz??o si? w autobusie, przez ca?? podr?? (2,5 h) tylko jej s?ucha?em. Czu?em si? jak na "haju". Potem nawet nie pompuj?c materaca po?o?y?em si? na ziemi i zacz??em znowu s?ucha?. Nie chcia?em gra? w ani nic tylko le?a?em i s?ucha?em. O 11 w nocy jak mieli?my gasi? ?wiat?a i by? cicho przypomnia?o mi si? o materacu, ale ju? nauczyciele nie pozwolili mi go napompowa?. Kumpel mia? troch? wi?kszy materac wi?c wi?c mnie "przygarn??". Nast?pnego dnia ca?y poranek znowu przes?ucha?em i nie napompowa?em materaca jak mi kazali. O godzinie 18.30 nauczyciele nie wytrzymali i zabrali mi i-phona i tak si? wnerwi?em, ?e jak tylko nauczycielka donios?a go do swojego ???ka to ju? po 2 min go tam nie by?o. O 22 dopiero to zauwa?y?a i zrobi?a mi awantur?. Schowa?a go do torby ale ja i tak o 2.30 w nocy jej go zar?ba?em. I dalej s?ucha?em. Ju? zna?em tekst na pami??. Wci?? nie mia?em napompowanego materaca i spa?em na ziemi bo "nikt mnie nie chcia?". Trzeciego dnia znowu ca?y czas s?ucha?em. Po powrocie wezwali moich rodzic?w i mia?em niez?y gn?j.
Przesta?em si? uczy? ?rednia mi o 1.3 spad?a. Zaczyna?em ?piewa? na lekcji. Po tygodniu przes?ucha?em to 576 (na i-tunes jest licznik) Przez 2 miesi?ce to trwa?o (nie tylko s?ucha?em, ?eby nie by?o, szuka?em r??nych info o muzyku siedzia?em w internecie, czyta?em wywiady, histori ?ycia nawet uda?o mi si? zdoby? e-mail do niego, ale nie chcia?em mu tru? d**y;) Stwierdzi?em, ?e jest ?le i zacz??em ogranicza?. Teraz po 8 miesi?cach ograniczy?em do 10 razy dziennie ;) Podnios?em si? w nauce i zako?czy?em rok ze ?redni? 3.78 (gdybym si? nie podni?s? sko?czy? bym z 2.45)

Spotka?o Was kiedy? co? takiego?

Poprawi?em b??dy. Ps. Nie musisz pisa? jak? masz ?redni? (bo ja chcia?bym mie? 3,78 tylko, ze ju? w podstaw?wce nie jestem...)
Ja jestem w gimnazjum -.-

Ostatnia edycja:
Odp: Muzyka - Uzale?nienie?

noom...hmm..no co? chyba mi sie nie zdazy?o 0o... niez?a historia xd

nie?le, ja na szczescie nie mialem takich k?opot?w, ale z doswiadczenia wiem ze jak sie ci?gle s?ucha jednej piosenki, to ona sie nudzi xP tez tak kiedys mialem, ale ja wszystkiego tak nie "olewa?em", poprostu jedna sluchawka w ucho, i da sie zyc xP

ogranicz xD rozumiem ze lubisz t? piosenke, ale spr?buj po??czy? kilka czynnosci na raz.. tez lubie posluchac kilka piosenek w k??ko... ale ona po czasie bardzo szybko sie nudzi... nie wiem jak to mozliwe ze tobie sie ona jeszcze nie znudzila... ale spr?buj po??czyc kilka czynnosci tak jak napisal Thari, s?uchaj?c muzyki np czytaj ksi??ke, ucz sie czy cos !

Mi si? mo?e spodoba?o wiele r??nych piosenek kt?re na?ogowo s?ucha?em ale nie nazwa? bym tego uzale?nieniem gdy? przes?uchiwanie jednego tracka sko?czy?o si? tym ?e obrzyd?o mi to nagranie i ju? wi?cej do niego nie wr?ci?em. Chyba ?e po d?u?szym czasie. Najbardziej lubi? Linkin Park ;)

jak mozna zawalic skszole przez muzyke?:| puszczasz sobi wepo cichu ale tak zeby wszystko slyszec mam na mysli nauczyciela i muzyke.

marszal niez?ego tripa mia?e? masz szcz??cie ?e to w gimnazjum bo w liceum m?g?by? sko?czy? ze ?redni? 1.45
wida? muzyka jak wszystko inne potrafi uzale?ni? i troch? tak ona dzia?a jak si? przyjrze? to wida? wyra?nie ?e nowa piosenka nas "wci?ga" jednak?e piosenka ta ca?y czas powtarzana przestaje by? "niezwyk?a" a akurat zauwa?amy inn? i ta zchodzi na 2 plan.
No ale nic si? nie sta?o z czego powiniene? si? cieszy? zda?e? ze ?redni? lepsz? od mojej ;p i teraz nie masz [jak si? domy?lam] takich problem?w
potraktuj to jako przygod? bo czym innym jest ?ycie jak nie seri? przyg?d....

hehe niez?a historia te? nie raz mam ?e kawa?ek w ucho wpadnie :d i katuje sie go kilka razy

oszukali mnie tutaj!!!!!jeste?cie k?amcy jak i polscy politycy!!!napisali mi ?e moge tu ?ci?ga? muze jak sie zaloguje i h...j z tego!!jak b?de se chcia? poczyta? co barany pisz? to przeczytam gazete!!

Kiedy? s?ucha?em ca?y czas Kombii ale teraz to tak raz na dzie? :)

No c??...Wszystko jest w stanie si? kiedy? znudzi?..

Sam tak kiedy? mia?em. Chcia?em slucha? rege:) Ale s?ucha?em tylko jednej piosenki. Tak mi si? znudzi?a. Umia?em j? na pami??. S?owa i melodie. Reagge wtedy mi obrzyd?o. Po namowie takiej soby jak Marszal zacz??em s?ucha? Red Hot... :P
Bardzo mi si? spodoba?a muza, ale ju? nie s?ucham tylko 1 piosenki :)
Dziex Marszal:P

Pozdrowienia

Ja mam tak ?e s?ucham jaki? czas muzyki a potem mi si? nudzi s?ucham jakie? innej i potem wracam np do tej 1 ;p

Status
Zamknięty.
Do góry