Kuzirashi
ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
- Reaction score
- 155
Mam laptopa Toshiba, System Vista.Dzisiaj zresetowa? mi si? komp - aktualizacja. Po uruchomieniu pokaza?y si? mi etapy aktualizacji - rutyna. Ale na ostatnim etapie na poziomie 100% czekam, czekam, czekam i nic. Nic si? nie zmienia na ekranie. Ostatnio mia?em problemy z bateri?, zasilacz nie ?adowa? itp. Po od??czeniu lapka odrazu pada?. No wi?c da?em reset kompa. Odpali?em i jestem na poziomie Czekaj i na tym zawsze jest koniec, potem znika napis czekaj i nie prze??cza si? do pulpitu. Miga mi strasznie dioda oznaczaj?ca dysk twardy i wcze?niej zauwa?y?em, ?e miga?a te? dioda karty pami?ci. Na internecie obczai?em, ?e to problem z czytnikiem kart. M?wili co?, ?eby go wy??czy? w BIOS'ie. Dzia?a mi tylko tryb awaryjny. Wczoraj wy??czy?em pendrive'a bez bezpiecznego usuni?cia. Przy kt?rym? z rz?du wy?wietli?o mi si? narz?dzie naprawy systemu windows i pokaza?o komunikat: Je?li masz jakie? urz?dzenie przeno?ne aparat cyfru lub co? tam ... urz?dzenie muzyczne wy??cz je. Nie mia?em nic podpi?tego. Potem te? wy?wietli?o mi si? na czarnym tle bia?y literami sprawdzanie dysku i, ?e g??wna tabela jest uszkodzona oraz, ?e pr?ba odzyskania plik?w z dysku. Wydaje mi si?, ?e mo?e by? problem z zasilaczem, ale wcze?niej mimo, ?e nie ?adowa? all by?o ok i dzia?a?o. Wszystko zacz??o si? po tej jechanej aktualizacji. Prosz? nie m?wcie mi tylko, ?e zmie? system bo syf albo co? takiego. Ja to wiem.. Pr?bowa?em wiele rzeczy. Wydaje mi si?, ?e najlepiej by by?o jakby?cie mi pomogli - poinstuowali mnie jak wy??czy? czytnik kart w biosie. Need help! Z g?ry dzi?ki!