What's new

Nowoczesny Mapping , musisz to zobaczy? !

Status
Not open for further replies.

Savar

Advanced User
Reaction score
0
Witajcie , czy wy te? zauwa?yli?cie ?? nowoczesny mapping , tzn. Du?e Detale , Wszystko proporcjonalnie rozmieszczane , ?adna natura , og?lnie o detale chodzi , powoduj? ?e mapy mo?e i ?adnie wygl?daj? , prezentuj? si? na zdj?ciach , ale je?eli wejdziemy do gry to chyba przez te detale zanika klimat servera . Czy wy te? tak uwa?acie ? Na moim przyk?adzie to by?o tak , ?e robi?em mapy z wieloma detalami og?lnie bardzo ?adne RPG ale gdy przychodzi?o mi po nih chodzi? to by?o nudno , wog?le jako? klimat i urok zanika? , a gdy wgra?em mape robion? lata temu , np. Star? Karmie , Czy Real Tibia bez upi?ksze? ten klimat powraca? , czy my?licie ?e to od tego zale?y? Czy od tego ?e Ja przerabiam t? map? i wiem gdzie co istnieje i jak wygl?da i to w?a?nie sprawia ?e zanika mi klimat? Prosz? o wypowiedzi :)

Maul

Forum friend
Reaction score
43
Odp: Nowoczesny Mappging , musisz to zobaczy? !

Odp: Nowoczesny Mappging , musisz to zobaczy? !

Te? mam czasem takie uczucie, jednak dlatego ?e przyzwyczajony jestem do real mapki, cipsoftowej :)
Aktualnie przerywam galeri? i zamierzam startowa? zaraz po uporz?dkowaniu dzia?u z pracami pod showoff jednak zachowuj?c ten clean i klimat na mapie.
Du?a cz??? mapper?w nie jest do tego przekonana, do detali. Wejd? sobie na otland, tam mapy s? grywalne z klimatem w grze i przede wszystkim ?adne. Do tego ka?dy powinien zmierza?.

R?wnie? czekam na wasze odpowiedzi ! :D

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166
Odp: Nowoczesny Mapping , musisz to zobaczy? !

Znudzi?a Wam si? po prostu Tibia i tyle. To nie kwestia map i ich detali, kt?rych przybywa bo sam Cipsoft je wprowadza.

Savar

Advanced User
Reaction score
0

Tu chyba nie chodzi o to ?e Tibia nam si? znudzi?a , tylko o to ?e jeste?my mapperami . Nowy gracz kt?ry wchodzi na server RPG nie wie gdzie co jest szuka , chodzi , odkrywa co? , a my poprostu wiemy , gdzie co jest ka?dy szczeg?? co i gdzie jak le?y.

Maul

Forum friend
Reaction score
43

Jest tak?e taka opcja, fajnie by by?o jakby ka?dy mapper w tym temacie doda? co? od siebie. :)

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
166

Tu chyba nie chodzi o to ?e Tibia nam si? znudzi?a , tylko o to ?e jeste?my mapperami . Nowy gracz kt?ry wchodzi na server RPG nie wie gdzie co jest szuka , chodzi , odkrywa co? , a my poprostu wiemy , gdzie co jest ka?dy szczeg?? co i gdzie jak le?y.

Nie stawiaj spacji przed znakami interpunkcyjnymi bo to jest najbardziej denerwuj?ca rzecz na forum.

Co do mapy, rpg czy jakiejkolwiek wi?kszy klimat jak dla mnie jest na Evolutions ni? przy odkrywaniu customowej ;)

Maul

Forum friend
Reaction score
43

Denerwuje si?, bo ka?dy my?li ?e RPG to custom mapa.. Ludzie wpiszcie sobie w google, rozchodzi si? o fabu??..
A dla mnie odkrywanie sprawia lepsz? frajd?, przypomnij sobie jak zaczyna?e? gra? w tibi?, na realu. Mapa dot?d ci nieznana, misje, nieznane expowiska, nie wiedzia?e? gdzie leziesz..
Nie odbiegaj?c od tematu, ludzie lubi? clean.

Zbizu

Luakami
Reaction score
104

Klimat nie tkwi w mapie, tylko w graczach, kt?rzy na niej siedz?.
Ludzie wol? chodzi? po znanych terenach, ni? poznawa? nowe a du?ej mapy nie ma teraz sensu robi?, wystarczy spojrze? jak ma?o ludzi gra teraz na polskich otsach.

XXV

Active User
Reaction score
23

W sumie to kiedy? gra?em na czystym jakim? yurotsie (7.6), kt?ry mia? ma?y exp (~5) i ~50 graczy za dnia. No i nawet teraz bym tam gra?, bo fajnie si? rywalizowa?o, szczeg?lnie, ?e amunicje i runy samemu trzeba by?o robi? (drogie w sklepie to by?o). Chyba by?em nawet w jakiej? gildii i mieli?my wojne z inn? i takie tam. A co sprawia?o, ?e si? tam op?aca?o gra?? To, ?e by?o z kim.

Status
Not open for further replies.