Co na powie wujek google:
Jak ju? wspomina?em w temacie o aborcji, jestem w 100% za eutanzj?.
Rabbitez:
Moje zdanie:
Eutanazja (lub euthanazja, od gre. εὐθανασία, euthanasia – "dobra ?mier?") – przy?pieszenie lub niezapobieganie ?mierci w celu skr?cenia cierpie? chorego cz?owieka. Czasami eutanazj? okre?la si? jako rodzaj zab?jstwa. Mo?na te? j? zdefiniowa? jako dzia?anie wyst?puj?ce zawsze za zgod? umieraj?cej osoby. Od po?owy XX w. eutanazja jest omawiana w kontek?cie nauki (zw?aszcza biotechnologii), moralno?ci (bioetyka), prawa, polityki i religii.
Jak ju? wspomina?em w temacie o aborcji, jestem w 100% za eutanzj?.
Odskocz? troch? od tematu, tak samo jestem w 100% za eutanazj?, moim zdaniem powinna by? ona legalna, bo po co kto? kto i tak umrze musi kona? w m?czarniach? Nie rozumiem tego.
Rabbitez:
Ale b?dzie. Tworz?c po raz enty jakie? por?wnanie, w pewnym sensie si? powt?rz?.
Za???my, ?e jaki? cz?owiek mia? wypadek i b?dzie ro?lin? do ko?ca ?ycia. Lepiej mu od razu wpu?ci? trucizn? w ?y?y, ?eby nie marnowa? ???ek w szpitalu, czy zostawi? przy ?yciu? To s? w?a?nie prawa ludzkie.
Moje zdanie:
Szczerze uwa?am, ?e powinien zosta? poddany eutanazji, poniewa? uwa?am, ?e ka?dy szanuj?cy si? cz?owiek nie chcia?by ?y? jako "ro?lina". Ja wola?bym ?eby mi g?ow? pilnikiem uci?li ni?, ?eby le?e? do ko?ca ?ycia w ???ku nie m?c si? rusza? byc karmionym papk? przez rurk?, mytym przez kogo? innego etc.