• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Oszu?ci w tibii

Status
Zamknięty.

Sona Goll

Active User
Liczba reakcji
3
Jedn? z najbardziej popularnych gier hazardowych w Tibii jest np.: "Gra w kostke". P?acisz 200 gp, m?wisz swoj? liczbe np:4 i jak ona zostanie wyrzucona,wtedy mozemy zgarn?? swoj? wygran?, ale co nie kt?rzy gracze oszukuj?, zatrzymuj? kase i nie daj? niczego w zamian, np: plate armor...
Ja sam sie spotka?em z tak? sytuacj? pad?a licza 6 i gracz mi nie da? wygranego przedmiotu.

Co o tym s?dzicie, mo?e znacie wi?cej takich gier ???

Odp: Oszu?ci w tibii

Zabawa z kostk? wygl?da inaczej...Gracz daje kask? i m?wi jak? chce liczb?.Je?eli wypadnie ta liczba to item powinien trafi? do osoby, kt?ra da?a kask?.Jest te? zabawa w "fast handa".Gracze szybko zawijaj? na dp jaki? przedmiot, kt?ry ma szybsz? d?o? ten wygrywa.

@Down.
Napisa?em m?j post przed poprawieniem przez autora...

Ostatnia edycja:

Up
Przecie? tak napisa? xD

W kostk? z ma?ymi lvlami si? nie gra. Je?eli du?y lvl warto zajrze? tu i zobaczymy czy ta osoba gra jeszcze w tibi? czy po prostu ju? nie gra i ma zamiar nas oszuka?.

A z kostk? mo?na gra? r??nie... Inny przyk?ad to jak dwoje graczy stawia nagrod? i wygrywa j? ten kto wylosuje wi?ksz? liczb? na kostce.

Co o tym s?dzicie, mo?e znacie wi?cej takich gier ???

1.A co mo?na o tym s?dzi??
Je?li kto? jest uczciwy, to sumienie b?dzie mu podpowiada?o, ?e tak (up) sie nie robi.
Grasz fair play, wi?c dajesz item komu? kto wygra?.

2.A co mo?na o tym s?dzi??
Chcesz wyci?dn?c od nas tricki do oszukiwania?
Jest taki pewien spos?b, sprzedajesz komu? np. bright sword.
Dajesz go do plecaka, potem zasypujesz go jakimi? ?mieciami, ?eby miecz usadowi? sie na samym ko?cu.
Zaczynasz zabawe w momencie kiedy zrobisz pierszwe trade z kupuj?cym.
Kilka razy pod rz?d nie sprzedajesz bright sworda.
M?wisz ?eby kupuj?cy szybciej podejmowa? decyzje i po pewnym czasie sprzedajesz mu plecak ze ?mieciami bez bright sworda.

/\ bardzo nie uczciwe, rozs?dna osoba sie na to nie nabierze.

Low lvl oszukuj? ludzi ,najlepiej grac z ludzmi kt?rzy maj? wysoki lvl i maj? pacc (najlepiej ?eby obie osoby graj?ce mia?y du?y lvl i pacc) tak to gdyby kto? oszuka? po prostu by dosta? hunta :)

Moge wam opowiedzie? historie z znanego i mniej znanego serva Obsidia...
Mia?em tam wiele har?w i pozna?em spoko go?cia o Nicku Katrinn 80+ek i tak cz?sto z nim gada?em pozna? w ko?cu moje wszystkie hary i tak pewnego dnia moim wtedy ponad 40 palekiem zobaczy?em ze wystawi? kostk? i zaproponowa? gr? o kas? ja maj?c kilka k w depo gra?em serie o 2k i a? graj?c graj?c uzbiera?em na boszki gra zaczyna?a mnie kr?ci? ja mia?em chcie? na coraz wi?ksza kas? a on na odegranie si? i tak graj?c po 3 dniach po 30 min mialem ponad 10cc az pewnego wieczora w tamte wakacje zacz?li?my grac i ponad 2 h grali?my a? zobaczy?em ze mam 81 cc w depo (dodaj?c ze dosz?o do tego ze grali?my serie po 5cc) gramy gramy i zaczynam przegrywa? i krotko m?wi?c przegra?em do 37 cc (po czym sie dowiedzia?em ze Katrinn jest biznesmenem na real i se kupuje kas? na allegro) i tak wielkiego po?ytku nie mia?em z kasy bo mnie hakneli...Dzi?kuje podziel? si? z wami moja historia ie wszyscy musicie w ni? w uwierzy? nie prosz? was o to :)

Jak nie masz zaufania do ?w gracza, albo poprostu go nigdy nie widzia?e? w Tibii - w nie graj z nim :>

Status
Zamknięty.
Do góry