• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Łatwy [Photoshop]Ciekawy napis!

Status
Zamknięty.

FMA

Advanced User
Liczba reakcji
11
Witam!
Dzi? zamierzam przedstawi? wam, poradnik na ciekawy napis!

Powodzenia!

1. Pierwszym krokiem, b?dzie standardowo w??czenie programu, w kt?rym zamierzamy utworzy? napis, w naszym przypadku b?dzie to Adobe Photoshop!
91214522dc0.png

2. Nast?pnie za pomoc? funkcji "pisania" (
23171726bw1.png
), piszemy(jak?kolwiek czcionk?, polecam jak?? grub?) jaki? tekst, ja b?d? was uczy? na przyk?adzie napisu "Tibia.Net.Pl".

62028504lo9.png

3. Teraz, gdy ju? mamy utworzony napis, musimy sprowadzi? go do "stopnia" zwyk?ej rangi. Robimy to za pomoc? opcji Rasterize Type.
88712922ko2.png

4. Teraz, trzymaj?c przycisk ctrl, przyciskamy prawym przyciskiem myszy, na warstw? z napisem. Pojawi? si? tak zwane "mr?wki". Gdy uruchomimy mr?wki, tworzymy now? warstw?. W g?rnym menu wybieramy opcj? edit>stroke.
94267416oz4.png

5. Na t? chwile, nasz obrazek powinien wygl?da? tak:
13131688xy4.png

6. Teraz wracamy do warstwy z napisem. Przyciskaj?c lewym przyciskiem myszki, pojawi nam si? okno wyboru. Wybieramy opcj? Blending Options, nast?pnie Gradient Overlay, a tam ustawiamy parametry podane na obrazku.
57152491md7.png

7. Nast?pnie wracamy do warstwy z otoczk?. Tak?e tam wybieramy Blending Options i wykonujemy to co przedstawiaj? obrazki:
a)
26950454qj6.png

b)
62524362hu6.png

c)
10bp6.png

d)
11td0.png

e)
12pn9.png

f)
13ts1.png

(zaznaczamy te? Contour, lecz nei zmieniamy w nim nic).
g)
14nt1.png

h)
15vu8.png

EFEKT KO?COWY:
koniecqc3.png

Odp: [Photoshop]Ciekawy napis!

Fajny poradnik :D Ju? si? bior?, za jaki? ciekawy napis ;)
Fajnie Ci to wysz?o...

Opisy s?, screeny s? - nic doda?, nic uj?? :D

Postara?e? si?. SSy s?, wszystko elegancko, czytelnie wyt?umaczone, zaraz co? napisz? tym sposobem. Przydatny, szczeg?lnie do log itd. 9/10 bo zawsze mo?e by? lepiej ;).

Jako? nie jestem przekonany.. Pyta?em kumpla kt?ry nie pracowa? nigdy w photoshop i stwierdzi? ?e nic z tego nie rozumie.. Ja, osoba kt?ra mniej wi?cej ?apie sie w tym sprawach te? nie widze za du?o w tym poradniku.. By? mo?e musisz opisa? wi?cej funkcji z ss.

Jako? nie jestem przekonany.. Pyta?em kumpla kt?ry nie pracowa? nigdy w photoshop i stwierdzi? ?e nic z tego nie rozumie.. Ja, osoba kt?ra mniej wi?cej ?apie sie w tym sprawach te? nie widze za du?o w tym poradniku.. By? mo?e musisz opisa? wi?cej funkcji z ss.

Opisz, kt?re punkty s? niezrozumia?e. Wtedy spr?buj? je bardziej rozpisa?. Bo jak na moje oko, wszystko jest zrobione szczeg??owo i ka?dy kto mia? chocia? raz styczno?? z jakim? programem graficznym powinien sobie poradzi? ;)!

ehh.. Chodzi w?a?nie o to ?eby osoba kt?ra nie mia?a styczno?ci z PS mia?a jakie? szanse stworzy? ten napis.. Ale wnioskuj? ?e jednak ludzie "zwi?zani"z grafik? co? z tego rozumiej? a wi?c wniosek jest jeden..

Przenosz?.. //Aff..

Status
Zamknięty.
Do góry