What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

<?php echo' Galeria PHP by Kuzirashi ';

Status
Not open for further replies.

Kuzirashi

ASP.NET MVC, JS-SPA, PHP, NODE
Reaction score
155
Cze??, postanowi?em zebra?/zbiera? sobie systemy php (o ile mo?na tak to nazwa?) napisane przeze mnie w ramach nauki oraz ulepszenia strony serwera Memsoria.pl PHP ucz? si? od tygodnia[25.02.2013 r.]. Tak?e bez zb?dnego, etc.

Kup Posta? [Buy Character]

php1png_xqrnase.png

Dodatkowe screeny: , ,

Adres strony:
Opis: System kupna postaci, kt?re nie logowa?y si? przez 3 miesi?ce. Aukcja zaczyna si? od 1 oferty (minimum 100pkt) i trwa 24h. Je?li licytujesz w ostatnich 3 minutach licznik resetuje si? do 3 minut. Na stronie w Javascripcie dzia?aj? liczniki do ko?ca aukcji. Po zako?czeniu aukcji posta? przechodzi na konto gracza z najwy?sz? ofert?. Oczywi?cie pkt po przelicytowaniu wracaj? do w?a?ciciela.

System Polecania [Referral System]

phpgaller_xqrwapr.png

Adres strony: (dost?pne tylko dla zalogowanych z wiadomych wzgl?d?w)
Opis: System polecania serwera znajomym. Za ka?dego gracza kt?ry zarejestruje si? z Twojego linku i wbije 1501 poziom otrzymujesz 2% zni?ki w SMS Shopie.

Dynamiczny feedback przy rejestracji

php3png_xqxssap.png

Adres strony:
Opis: System dynamicznej walidacji p?l przy rejestracji. Zahaczy?em tutaj o JQuery. Nie, ?ebym zach?ca?, ale na stronie to wida? najlepiej jak ciekawy jest to system.

Info prosto z config.lua + stages.xml

Adres strony:
Opis: Pobieranie informacji o OTS z config.lua + stages.xml - mamy pewno??, ?e dane na stronie s? zawsze aktualne + nie trzeba si? bawi? edytowanie osobno na stronie i osobno w plikach konfiguracyjnych. (Struktura plik?w konfiguracyjnych OTS'a nie zosta?a ruszona)

Dynamiczny Status [Dynamic Status]

php4png_xqwxnse.png

Adres strony:
Opis: Pobiera ilo?? os?b online i aktualizuje status automatycznie co minut?.

Lista Task?w prosto z .LUA

php5png_xqsprxn.png

Adres strony:
Opis: Pobiera automatycznie taski ze skryptu zawartego w pliku .lua bez ?adnych ingerencji w jego struktur?. Jedyne co zrobi?em do konfiguracji jest to adres pliku ze skryptem w /data/. Obrazki nie wy?wietlaj? si? wsz?dzie, poniewa? nie mam ich wrzuconych na stron?.
Ilo?? znak?w: 3242
Ilo?? linijek: 166

Modu? p?atno?ci Homepay PPC

php6png_xqsrarp.png

Adres strony:
Opis: System obs?ugi p?atno?ci Pay Per Call stworzony przy wykorzystaniu API homepay.pl - dodatkowo doda?em kilka prostych funkcji JQuery.

Nowy RKEY

php7png_xqsnhha.png

Adres strony:
Opis: Generowanie nowego Recovery Keya do postaci za punkty premium. Po udanym zako?czeniu transakcji wysy?any jest r?wnie? mail do u?ytkownika.

Nowy Nick

php8png_xqsnhwh.png

Adres strony:
Opis: Nowy nick dla gracza za punkty premium. Po drodze przeprowadzane s? wszystkie walidacje (czy nie zawiera gm, apostrof?w etc.)

Szczeg??y wojny gildii

php9png_xqaxnaq.png

Adres strony:
Opis: Pokazuje szczeg??owe informacje o danej wojnie. Wrzucam to bo na moderna nie ma czego? takiego, tak samo jak dobrej listy gildii, kt?r? mo?e kiedy? przepisz? na nowo.

Zmiana maila

php10png_xqaaser.png

Adres strony:
Opis: Kompletny system zmiany maila. Po podaniu prawid?owego maila, kt?ry nie jest zaj?ty rejestruje si? pro?ba. Po trzech dniach od klikni?ciu przycisku wysy?aj?cego formularz nast?puje zmiana e-maila. W trakcie tego okresu jednak pokazuje si? powiadomienie o takowej pr?bie, a dodatkowo mo?na to wszystko anulowa?. Enjoy. Nie b?d? pisa? ile linijek bo "whuj" i troch?.

Apka Memsoria.pl

memapipng_npnwnsr.png

Opis: A tu apka pisana dla nauki C# dla Memsoria.pl.

Optymalizacja szybko?ci dzia?ania

Dynamiczne ?adowanie listy online

php11png_nhhxnnr.png

Adres strony:
Opis: Wchodz?c na stron? nie ?aduje nam si? od razu xx graczy, tylko zgodnie z naszymi potrzebami, lista graczy jest "do?adowywana" w locie.

Na razie skromnie, ale mam nadziej?, ?e si? rozkr?ci. Komentarze mile widziane, a te z propozycjami co do nowych modu??w na pewno nie zostan? przeoczone i jak pomys? b?dzie fajny postaram si? go zrealizowa? (w miar? moich mo?liwo?ci). Mi?ego dnia.

Kuzirashi

Reaction score
155
Odp: <?php echo' Galeria PHP by Kuzirashi ';

Aktualizacja "Dynamiczny feedback przy rejestracji".

Infelicity

Why bother...
Reaction score
59

Ladne, co prawda mozna to zobaczyc juz na wielu stronach, ale to i tak fajne

Kuzirashi

Reaction score
155

Aktualizacja "Info prosto z config.lua + stages.xml".

Kuzirashi

Reaction score
155

Aktualizacja "Dynamiczny Status" oraz "Lista Task?w prosto z .LUA".

Kuzirashi

Reaction score
155

Aktualizacja "Modu? p?atno?ci Homepay PPC", "Nowy RKEY" oraz "Nowy Nick".

#Kiki
Ja te Nowy Nick i RKEY pisa?em jak to si? m?wi "from scratch", tak?e zadba?em, ?eby nie by?o ?adnych sqli, wykorzystywania b??d?w, etc. A co do server info, to nie jestem zorientowany w gotowych stronach takich z otlanda czy tam sk?d?, ale nie widzia?em jeszcze, ?eby stages bra?o z .xml'a. Dzi?ki za komentarz. Mi?ego dnia.

Last edited:

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Aktualizacja "Info prosto z config.lua + stages.xml".
Przeciez to jest w najprostrzym serverinfo i wszedzie dziala normalnie. Wiec nie wiem po co ; d
Aktualizacja "Dynamiczny Status" oraz "Lista Task?w prosto z .LUA".
Status mozna zrobic lepiej, zeby caly czas sie aktualizowal jak ktos zaloguje lub wyloguje, a nie co minute. Taki skrypt jest w necie. Takze w sumie nic nowego.
Jesli chodzi o taski to ladnie. Przy wpisywaniu tego wszystkiego drugi raz przy np 50 taskach mozna sie zajebac. A tak dodajesz taski nowe i od razu wszystko dziala, takze ladny skrypcik.

Mi sie standardowy modol platnosci podoba. Jak zreszta wieksosci graczom, bo sie przyzwyczaili. Z doswiadczenia troche wiem, ze jak nie znaja zbyt dobrze stronki to nawet niektorzy nie wysla smsa. Jak inny system i lay wgralem to na tamtej edycji mniej osob kupowalo punkty, bo nie wiedzieli do konca jak to dziala, bo bylo inaczej niz wszedzie :p
Nowy rk jest. Nowy nick jest, ale standardowo zbugowany, wiec jesli tutaj dziala ok to dobrze. Bo ludzie sobie wszedzie tworzyli jakies postacie bez nickow czy tez postacie account managery, chociaz takie juz istnialy czy inne bzdety...

Baabuseek

Advanced User
Reaction score
43

Nie chce oczernia? bo odwali?e? kawa? dobrej roboty ale niekt?re "wynalazki" mog?e? zachowa? dla siebie.
Dynamiczny Status : rozumiem, ?e dzia?a w czasie rzeczywistym.. Zwyk?e load() z jQuery + PHP wystarczy
Dynamiczny feedback przy rejestracji : podstawy javascript
Info prosto z config.lua + stages.xml : - je?li nie ma podobnego na acc. Powiedz mi, ze wyci?gniecie informacji z pliku xml przy u?yciu simplexml to co? nadzwyczajnego..
Modu? p?atno?ci Homepay PPC : przy u?yciu dokumentacji?
"Nowy RKEY" oraz "Nowy Nick" : genious.
Jak si? chwali? to czym? dobrym jak na przyk?ad aukcje postaci czy system polecania.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

#Kiki
Ja te Nowy Nick i RKEY pisa?em jak to si? m?wi "from scratch", tak?e zadba?em, ?eby nie by?o ?adnych sqli, wykorzystywania b??d?w, etc. A co do server info, to nie jestem zorientowany w gotowych stronach takich z otlanda czy tam sk?d?, ale nie widzia?em jeszcze, ?eby stages bra?o z .xml'a. Dzi?ki za komentarz. Mi?ego dnia.

Nie widziales exp stage gotoweo z xmla? Czy ty gesiora nigdy nie uzywales? Przeciez w standardowym serverinfo w kazdym gesiorze jest exp stage prosto podany z cofigow. Ja nigdy w zyciu od kad sie otsami zajmuje na stronie expa nie wpisywalem, bo przeciez to juz bylo zrobione. Ale mniejsza o to...

Nie chce oczernia? bo odwali?e? kawa? dobrej roboty ale niekt?re "wynalazki" mog?e? zachowa? dla siebie.
Dynamiczny Status : rozumiem, ?e dzia?a w czasie rzeczywistym.. Zwyk?e load() z jQuery + PHP wystarczy
Dynamiczny feedback przy rejestracji : podstawy javascript
Info prosto z config.lua + stages.xml : - je?li nie ma podobnego na acc. Powiedz mi, ze wyci?gniecie informacji z pliku xml przy u?yciu simplexml to co? nadzwyczajnego..
Modu? p?atno?ci Homepay PPC : przy u?yciu dokumentacji?
"Nowy RKEY" oraz "Nowy Nick" : genious.
Jak si? chwali? to czym? dobrym jak na przyk?ad aukcje postaci czy system polecania.

" ucz? si? od tygodnia[25.02.2013 r.]. Tak?e bez zb?dnego, etc."
Pierwszy post...
Od czegos trzeba zaczac. A, ze chcial zaprezentowac swoje prace, to przeciez mu nikt nie zabroni, a ciebie do ogladania nie zmusza. Podstawy podstaw tez sa wazne, zeby cokolwiek pozniej pisac bardziej zaawansowanego... Takze z komentarzami typu "zachowac dla siebie" mogl bys sobie isc gdzie indziej :p

Baabuseek

Advanced User
Reaction score
43

@UP[Kikimora]
Tak - tw?rzmy galerie, oczekujmy komentarzy ale tylko tych pozytywnych.
Tworz?c galerie wystawiamy si? na opinie kt?re nie zawsze musz? nam si? podoba?.

Kuzirashi said:
Komentarze mile widziane
Pierwszy post...

Co do pomys??w..
Hm. Sprzeda? domk?w, przedmiot?w (je?li kto? traci punkty [SMS] na przedmioty to niech chocia? ma mo?liwo?? ich wymiany). Kto? kiedy? szuka? "money ranking".
Kreatywno?? jest bezcenna.

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667

Nie chodzi mi o to, ze nie moze byc negatywnych komentarzy, ale dlaczego nie napisales:
"pokazujesz niezbyt skomplikowane rzeczy, nastepnym razem postaraj sie bardziej i pokarz cos co nie jest podstawami, tylko juz bardziej zaawansowanym kodem", czy cokolwiek innego, zamiast marnego:
"niekt?re "wynalazki" mog?e? zachowa? dla siebie."
Jest roznica?
pls

Btw. Money ranking? Jak prosto to zrobic... Wystarczy zwykle sortowanie danych pobranych przez funkcje. Robilem sobie rankingi taskow itp, wszystko oparte na storage, wiec generalnie wystarczy zmienic getplayerstoragevalue na funkcje ktora pobiera ilosc kasy z banku i skrypt gotowy.
Sprzedawanie przedmiotow za punkty albo wymiana na inne przedmioty? Od czego sa itemki typu premium points rune? Najprostrza metoda i kazdy gracz moze tym zarzadzac jak chce a nie ogranicza go jakis durny skrypt na stronie czy cos :p
Sprzedawanie domkow ok. Tyle, ze na nie jednym serwerze to pewnie juz bylo i skrypt jest do znalezienia w necie. Jak juz cos robimy to moze cos czego jeszcze nie bylo? :)
Kreatywnosc mocna strona, ale sam zbytnio sie nie wykazujesz.
Wiesz gdzie mozesz zobaczyc pare ciekawych skryptow?
(zeby nie bylo, ze reklama, tak tylko wspominam).
Od map itp, przez statystyki i encyklopedie potworow, po system talentow. Moze jak podpatrzysz cos gdzies to wymyslisz cos podobnego, ale jednak cos nowego co sie bedzie roznic od reszty. A jak nie, to przynajmniej cos sie postarasz skopiowac, zeby sie czegos nauczyc :p

Last edited:

Kuzirashi

Reaction score
155

Dzi?ki za komentarze. Widz?, ?e cz?owiek nie mo?e spokojnie nawet przez noc poogl?da? konferencji nt. html'a 5, bo mu napisz? ?cian? tekstu na kt?r? musi odpowiedzie?. C??, przede wszystkim jak b?d? mia? jakie? lepsze systemy to zast?pi? te mniejsze. Poza tym... pisanie na moderna, kt?ry jest oparty na CI (Codeigniter) to b. ciekawa rzecz. Nawet takie proste systemy du?o mnie ucz? i coraz lepiej rozumiem i wykorzystuj? MVC. Teraz mam baardzo du?o do roboty zleconych dla Memsorii, ale jak si? z tym uporam to mo?e zrobi? od aukcje przedmiot?w czy tych dom?w. Money ranking zdaje mi si? b. prost? zak?adk? (tak? jak SnakeGame, kt?r? wczoraj zrobi?em i nie wrzuci?em do galerii[~wee]). Jeszcze raz dzi?ki za komentarze. Mi?ego dnia i ?yczcie mi powodzenia.

Kuzirashi

Reaction score
155

Aktualizacja "Szczeg??y wojny gildii" oraz "Zmiana maila". Enjoy!

#kiki
Jak nie bd mia? co zrobi? z moim ?yciem

Last edited:

Kikimora24

Advanced User
Reaction score
29

Aktualizacja "Szczeg??y wojny gildii" oraz "Zmiana maila". Enjoy!

Dorzuc najlepszego morderce danej gildii, osobe ktora najczesciej padala, statystyki kto ile razy padl i kto ile razy zabil, najwiekszy zabity lvl w gildii, przy kilkudniowych wojnach ile w danym dniu gildia zdobyla fragow... Albo wymysl jeszcze cos i dorzuc do tego :p

Kuzirashi

Reaction score
155

Od?wie?am tym o to prostym, bo prostym, ale programem w C#:
weepng_nppnnsa.png

Tyle napracowania, a tak ma?o komentarzy?

SanninStory

https://www.twitch.tv/sdrn
Reaction score
116

Co tu du?o pisa?.
Galeria po prostu Zajebi***.
Oby tak dalej, mo?e kiedy? udost?pnisz jaki? skrypt :)

Pozdrawiam i ?ycz? sukces?w.

Shikate

Nie przejdziesz!
Reaction score
78

Galeria ta zosta?a galeri? polecan?.

Kuzirashi

Reaction score
155

Doda?em kilka skrypt?w do biblioteki skrypt?w PHP. Mo?ecie si? zaopatrzy?. Nie mam zamiaru od?wie?a? na sucho, tak?e screen obecnego stanu aplikacji, kt?r? pisz? w C#.
YyI66B0.png

Kuzirashi

Reaction score
155

Ja tu tylko od?nie?am... Apki ci?g dalszy:
apkapng_npxsrpp.png

Cacy

New User
Reaction score
0

Niez?a appa. Oprawk? sam robi?e??
A co do reszty: nie s?dz?, ?eby? to po prostu zer?n?? z byle jakiej strony, ?eby by?o. Tu trzeba by?o odrobin? techniki. Za to masz graty u mnie (tak, te ze z?omowiska).

PS. Tego "Tytanowego Chuja" mog?e? sobie podarowa? :)

Status
Not open for further replies.