• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Średni Pimp My Windows!

Status
Zamknięty.

Mitazo

User
Liczba reakcji
6
Tak jak w temacie, opisz? tu spos?b na zamian? swojego starego „windowsa” na nowiutkie cude?ko techniki.
1. Program do zmieniania „Theme’s” .
 Program dla 32-bitowych komputer?w
 Program dla 64-bitowych komputer?w

2. Instalacja programu.
Odpalamy plik „StyleXPInstallFemale.exe” (W przypadku 32 bitowego) i przyciskamy tak jak poni?ej.
stylexpporadnik1cc2.png

P??niej czekamy do ko?ca i cieszymy si? z dzia?aj?cego programu wciskaj?c Exit.
stylexpporadnik2rs0.png

3. Jak tego u?ywa??
Odpalamy plik
Kod:
 D:\program files\TGTSoft\StyleXP
I pokazuje si? nam panel.
Zaraz wszystko wyja?ni? ;)
stylexpporadnik3yv4.png

„Enable Style XP”, zostawiamy je?li chcemy zmieni? naszego Windows’a.
„Use default skin” robi wygl?d programu na nowoczesny.
„Use Solid color” zmienia wygl?d programu na sta?y kolor.
„Run service Only” zostawiamy, poniewa? nie chcemy by program si? w??cza? na starcie, a tylko by wygl?d by? nadal zmieniony.
„Apply Options” nie wiem co w tym si? robi. Lepiej nie dotyka?.
stylexpporadnik4hv9.png

Tu wybieramy wygl?d ikonek w IE. Niestety tylko w IE…
Z listy wybieramy zestaw ikonek, klikamy w „Apply Eplorer Bar” i mamy odpicowanego IE.
stylexpporadnik5am7.png

Wreszcie to, na co czekali?cie. Og?lny wygl?d windows’a.
Pasek narz?dzi, toolbar’y wszystko zmieniamy
Z listy wybieramy interesuj?cy nas wygl?d (Tzw. Theme) Kt?ry jest zestawem wygl?d?w dla windows’a (Ikony, wygaszacze itp.) ?eby zablokowa? ?adowanie ikon, albo wygaszacza w
Apply Options wybieramy to czego nie chcemy.
Po wybraniu klikamy w „Apply Theme”.
stylexpporadnik6zl5.png

Tu wybieramy Tylko wielko?? czcionki, wygl?d paska zada? itp.
Na przyk?ad mamy fajny zestaw ikon, ale wygl?d paska zada? wam nie odpowiada, zmieniamy go tutaj, tak jak i wileko?? czcionki,
stylexpporadnik7zq3.png

Tu wybieramy tapet?. Wybieramy ow? z listy, nast?pnie okre?lamy czy ma by? wycentrowany (center), posklejany (tile), czy rozszerzony (stretch).
Bo dokonaniu wyboru, klikamy w „Apply background to current Theme”
stylexpporadnik8ny5.png

Tu wybieramy wygl?d ekrany logowania, lepiej zostawi? tak jak na ekranie.
Po dokonaniu wyboru klikamy w „Apply Logon”
stylexpporadnik9xa1.png

Tu wybieramy zestaw ikonek dla windowsa. Na przyk?ad ikonka „M?j Komputer” w innym zestawie mo?e wygl?da? ciekawiej ni? w normalnym zestawie „Standardowym”.
Wybieramy z listy interesuj?cy nas zestaw ikon.
Zostawiamy oczywi?cie wielko?c ikon „32” bo to najlepsze rozwi?zanie.
Po wyborze klikamy w „Apply Icons”.
stylexpporadnik10fg5.png

W tym wybieramy ekran ?adowania Windows’a.
Zamiast zwyk?ego Napisu Windows, mo?emy wybra?/stworzy? sw?j.
Aby wybra?, wybieramy z listy, Klikamy w „Apply Boot Screen” i w komunikacie bierzemy „ok.”.
Aby stworzy? sw?j wygl?d, wciskamy „Make Boot Screen”.
W tabelce, klikamy w „[…]” i wybieramy obraz, na kt?rym b?dzie ?adowa? nam si? Windows.
P??niej patrzymy w „View Full Screen” czy nam si? podoba, i „Ok.”.
P??niej wybieramy „Apply Boot Screen” wybieraj?c z listy nasze dzie?o, i ju? mamy.
stylexpporadnik11vn3.png

Tu wybieramy prze?roczysto?? pasku zada? (Taskbar), Menu Start z prawej (Start Panel), Menu Start z lewej (Start Menus) oraz prze?roczysto?ci Aplikacji (All Menus).
P??niej wybieramy na dole nat??enie prze?roczysto?ci dla paska zada? (Taskbar Transparency) i dla Panelu Start (Start Panel Transparency).
stylexpporadnik12wc8.png

Tu wybieramy zestaw wska?nik?w. Je?li kt?ry? nas zainteresuje wciskamy „Apply Cursor” i ju? mamy.
stylexpporadnik13jo5.png

Tu wybieramy interesuj?cy nas wygaszacz. Po wybraniu klikamy w „Apply Screen Saver”.

4.?cie?ki itp.

Wszystkie zestawy ikon, „themes’?w” itp. Musz? by? ustawione w C:\Windows\Resources\Themes\
Stamt?d nasz program czyta pliki.
5.Nowe Style
Wygl?dy, zestawy mo?na ?ci?ga? z wielu stron.
Podam par? z kt?rych u?ywam.

Je?li znajdziecie jakie? fajne mo?ecie poda? ;)
Mam nadziej? ?e wielu osobom przyda si? ten poradnik.
Pozdrawiam.
Adamanta Daramian/Mitazo
Btw m?j pulpit ;p

Dzia?a, ale muli kompa czasami jak cholera ;'<

Ale lepsze to ni? instalowanie Visty.

#Mitazo
Ciii, nie mam 128mb ram ; d

Mia?em ten program przez jaki? czas ale zgadzam si? z Speeder ?e strasznie muli kompa i si? o wiele wolniej w?ancza. Lecz gdy kto? ma lepszego kompa mo?e sobie pozwoli? na ten program lecz ja wole zwyk?y wygl?d windowsa.

Ostatnia edycja:
Dzisiaj 00:22
Zator Poradnik elegacki ale zgadzam tak?e ?e muli kompa wi?c troszke lipa =( ale za to wygl?d fajniejszy ;p
Wczoraj 23:56
De Javu Mia?em ten program przez jaki? czas ale zgadzam si? z Speeder ?e strasznie muli kompa i si? o wiele wolniej w?ancz.
Ale ale! Czy ja ka?e wam go odpala? na waszych 128mb ram? :P
To jest jeden z mniej mul?cych sposob?w na ?atwe zmienienie wygl?du.

Ale ale! Czy ja ka?e wam go odpala? na waszych 128mb ram? :P
To jest jeden z mniej mul?cych sposob?w na ?atwe zmienienie wygl?du.

Przepraszam ale mam 2GB ramu:D Ale i tak nie lubie takich rzeczy bo jednak troche prace kompa mul?;p

@up
jak pakujecie wszystkie bajery to si? nie dziwie...

No w tym przypadku, jak kto? tak zrobi to oczywiste; d Ja korzysta?em jeszcze z Vista Transformation Pack. Co prawda, tam zmienia? si? tylko pasek startu + okienka i kolory, ale mi wi?cej nie by?o trzeba.

Teraz zobaczy?em te ?adne ciemne wej?cie do kompa, a? sobie ?ci?gn? i si? pobawi?!

Na starym kompie si? tym bawi?em, ale doszed?em do wniosku, ?e nieostro?na zabawa mo?e spieprzy? Windowsa, dlatego teraz zbytnio nie upi?kszam Windowsa ; )

No w tym przypadku, jak kto? tak zrobi to oczywiste; d Ja korzysta?em jeszcze z Vista Transformation Pack. Co prawda, tam zmienia? si? tylko pasek startu + okienka i kolory, ale mi wi?cej nie by?o trzeba.

Teraz zobaczy?em te ?adne ciemne wej?cie do kompa, a? sobie ?ci?gn? i si? pobawi?!
A widzisz;) nie potrafisz jej u?ywa?;)
Aby doda? sobie WinFloop, glass2k i aero i inne bajery trzeba w oknie Ustawie? wybra? z prawej dolnej strony programu, specjalny przycisk kt?ry umo?liwia nam na robienie bajer?w, aczkolwiek wtedy straaaasznie muli kompa wi?c tego nie radz?;) ja sam mam Vist?, ale z Komputer ?wiata mam VistaMizer i w og?le nie muli kompa ;)

Fajne, jednak nie jesto to jedyny program tego typu.
Ja u?ywa?em na ten przyk?ad: Object Dekstop by Stardock.
Bardzo fajnie mo?na si? "pobawi?" z Windowsem, zw?aszcza ?e w por?wnaniu do Maca do pi?kny do on nie jest.

Program zawalisty.
Ale strasznie RAMu zabiera :/
+ w??czona Tibia = Zwis kompa.
Jak kto? ma ju? naprawd? dobrego kompa mo?e sobie pozwoli? na takie cos.

Status
Zamknięty.
Do góry