• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

PlayStudio Official

Status
Zamknięty.

PlayStudio

New User
Liczba reakcji
0
Witam ci? u?ytkowniku Tibia.net.pl, Pisz? tutaj ten w?tek, z zamiarem otworzenia rekrutacji do dru?yny PlayStudio Official.
PlayStudio Official, jest to taka jakby nie zadeklerowana firma kt?ra tworzy gry open-source, czyli darmowe. PlayStudio Official zosta?o stworzone dopiero dzisiaj i jak na razie, jestem jedynym cz?onkiem. Gry open-source b?d? o r??nej tematyce, czyli np.: First Person Shooter - co? w stylu Call Of Duty, Third Person Shooter - co? w stylu Grand Theft Auto, Survivial - co? w stylu The Forest. Nie b?dzie to wzorowanie si? na tych grach, lecz stworzone b?d? w?asnej fabu?y i style gry. Pracowa? b?dziemy w programach typu Unity 3D o raz Blender na pocz?tek.

Kogo dok?adnie potrzebuje?:
- Grafik - Zadanie tworzenia tekstur
- Osoba kt?ra w do?? dobrym stopniu ogarnia Blender (Tworzenie posta? do gier, Modele pojazd?w o raz innych obiekt?w)
- Osoba kt?ra w do?? dobrym stopniu ogarnia Unity 3D
- Osoba kt?ra w do?? dobrym stopniu ogarnia programowanie w r??nych j?zykach programistycznych.
- Osoba kt?ra napisze fabu?e gry.

Teraz pytanie, co Ja b?d? robi?? Ja b?d? pomaga? w programie Unity 3D, o raz w programowaniu w r??nych j?zykach programistycznych i t?umaczenie z Polskiego na Angielski i wice-wersa.

Kontakt tylko i wy??cznie na email. W emailu, opisz siebie ktr?tko i na temat: Imi?, wi?k, pozycja (Grafik/Blender/Unity3D/Programista/Pisarz). Spr?buje odpisa? w ci?gu 24h. Osoby kt?re do??cz?, dostan? kontakt ze mn? na skype, gdzi? b?dziemy prowadzi? konferencje. Mikrofon jest obowi?zkowy, lecz gdy osoba nie posiada mikrofonu, mo?e do??czy? pod warunkiem ?e za?atwi sobi? mikrofon, jak najszybciej.

Kontakt: official.playstudio@gmail.com

Za 2 lata gdy b?d? pe?noletni, mam zamiar zadeklarowa? nas jako firme, i w tedy gry b?d? ju? sprzedawane odp?atnie.

Prosz? nie pisa? w tym temacie i tak?e nie na prywatn? wiadomo??, lecz tylko i wy??cznie na email. Pytania tak?e mo?na zadawa? na emailu. Prosz? nie ocenia?, i nie pisa? bez sensownych post?w w tym w?tku. Pozdrawiam PlayStudio Official.

Odp: PlayStudio Official

Teraz pytanie, co Ja b?d? robi?? Ja b?d? pomaga? w programie Unity 3D

Chuynity 3d to jest taki pierdolony bugland, ?e tylko najgorsze nooby tego tykaj?. Jak masz zamiar ju? robi? jakie? gry KONIECZNIE na silniku, zacznij od Source.

Ostatnia edycja:

@UP,
Ja si? tykalem i b??d?w nie mia?em, chocia? nigdy nie widzia?em, ?eby? ty zrobi? jak?? inn? gr? ni? zabawa przy Tibii.
Urazi?o mnie, ?e jestem "Noobem"

@Topic,
?ycz? powodzenia, bo tylko tego mog? wam ?yczy?.

Pozdrawiam.

Niewypa?. Przeanalizuj swoj? wypowied?, a zrozumiesz co mam na my?li, aczykolwiek mam nadzieje, ?e myl? si?.

Regards
Ja

Unity do mniej wymagaj?cych gier jest idealny. A bardziej skomplikowanych, maj?c kilka os?b, i tak nie zrobisz.
Dlatego powiniene? zosta? przy Unity.

Chcia?bym przeczyta? opinie innych u?ytkownik?w kt?ry mieli styczno?? z tym silnikiem.

Heh. Silnik jak silnik, sza?u nie ma, mo?e rozwin? troch? moje poprzednie wypowiedzi, a zaczn? od tej:
Niewypa?. Przeanalizuj swoj? wypowied?, a zrozumiesz co mam na my?li, aczykolwiek mam nadzieje, ?e myl? si?.

Regards
Ja

Poni?ej pogrubiony tekst pochodzi z pierwszego posta (nie chce mi si? tyle razy cytowa?).

Gry open-source b?d? o r??nej tematyce, czyli np.: First Person Shooter - co? w stylu Call Of Duty, Third Person Shooter - co? w stylu Grand Theft Auto, Survivial - co? w stylu The Forest.
Te plany to marzenia, brak do?wiadczenia w bran?y plus brak do?wiadczenia w pracy zespo?owiej, zarz?dzania itp. Nikt normalny nie zaczyna z 'grubej rury', a zaczyna od prostych gier 2D tylko po to, aby nabra? do?wiadczenia - pracy zespo?owej, zarz?dzania zasobami, strategi, rozwi?zywania problem?w.

Nie b?dzie to wzorowanie si? na tych grach, lecz stworzone b?d? w?asnej fabu?y i style gry.
Paradoks.

Pracowa? b?dziemy w programach typu Unity 3D o raz Blender na pocz?tek.
Piszesz Unity, a teraz w jMonkey chcesz, sam nie wiesz co chcesz.

PlayStudio Official zosta?o stworzone dopiero dzisiaj i jak na razie, jestem jedynym cz?onkiem.
Tu spali?e? swoje szanse na znalezienie cz?onk?w.

PlayStudio Official, jest to taka jakby nie zadeklerowana firma kt?ra tworzy gry open-source, czyli darmowe.
Tu jeszcze bradziej pogr??y?e? si?, bo nikt w tych czasach swojej pracy za darmo nie daje. Co jak co, ale na TNP to powniene? ju? nauczy? si? tego. :D

Teraz pytanie, co Ja b?d? robi?? Ja b?d? pomaga? w programie Unity 3D, o raz w programowaniu w r??nych j?zykach programistycznych i t?umaczenie z Polskiego na Angielski i wice-wersa.
To co wy?ej.

- Grafik - Zadanie tworzenia tekstur
- Osoba kt?ra w do?? dobrym stopniu ogarnia Blender (Tworzenie posta? do gier, Modele pojazd?w o raz innych obiekt?w)

To powinna robi? jedna osoba.

- Osoba kt?ra w do?? dobrym stopniu ogarnia programowanie w r??nych j?zykach programistycznych.
Kto? kto ogarnia kilka j?zyku, nie ogrania ?adnego dobrze.

Mikrofon jest obowi?zkowy, lecz gdy osoba nie posiada mikrofonu, mo?e do??czy? pod warunkiem ?e za?atwi sobi? mikrofon, jak najszybciej.
Jedyna pozytywna rzecz. ^^

Za 2 lata gdy b?d? pe?noletni, mam zamiar zadeklarowa? nas jako firme, i w tedy gry b?d? ju? sprzedawane odp?atnie.
:wow: Za 2 lata to mog? umrze?, nikt od Ciebie nie wymaga firmy, a jak kto? by chcia? to mo?e sam za?o?y?.

Prosz? nie ocenia?, i nie pisa? bez sensownych post?w w tym w?tku.
Staram Ci? wesprze?, ale nie mog?, bo to wygl?da jakby? by? najaranym gracze na tworznie pro gier, a tak to nie dzia?a. Na TNP po za trolami, adminiami, i innymi kolorkami, istnieja ludzie kt?rzy ju? tym zajmuj? si? i zgodz? si? ze mn?, ?e to nie takie chop-siup.

Chcesz wi?cej info pisz na PW do mnie, a ogarn? Ci dok?adniej ten temat.

Status
Zamknięty.
Do góry