• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

- Skrypt Podstawowe skrypty

Status
Zamknięty.

Herwi

Zakharia.pl
Liczba reakcji
11
Siemka.
Pomy?la?em sobie, ze udost?pni? kilka prostych skrypt?w, u?ywanych przeze mnie :)

Wszystkie skrypty umie?ci? w Shortkeys​

1. Automatyczne zak?adanie ringa o danym ID (trzeba mie? otworzony backpack z ringami).

PHP:
auto 200 equipring ID

ID - wstawiamy id ring'a

2. Automatycznie u?ywa danego itemu na sobie gdy mamy mniej ni? X% MP

PHP:
auto 100 if [$mppc < X] useoncreature  ID self

X - ile procent many (bez podawania %, czyli np. samo 30)
ID - ID itemu, kt?ry ma u?y?

3. Tak jak poprzedni skrypt tylko, ?e u?yje danego itemu, gdy mamy mniej ni? X% HP

PHP:
auto 200 if [$hppc <= X] useoncreature ID self

X - ile procent HP (bez podawania %, czyli np. samo 30)
ID - ID itemu, kt?ry ma u?y?

4. Automatyczne wypowiadanie czaru, w tym przypadku Utamo Mort

PHP:
auto 10000 say "utamo mort"

W cudzys?owie zamiast Utamo mort da? inn? formu?k? czaru.

To na tyle, mo?e komu? pomog?em (oby tak :D )
Nied?ugo jak odkopie stare skrypty to dam edita, mo?e uda mi si? odszuka? skrypt, na ci?gni?cie za sob? (w?a?ciwie to pod sob?) np. bp

Regards,
Herwi

Odp: Podstawowe skrypty

Nic przydatnego, skrypty nie dosc, ze banalne to znajduja sie w kazdym spisie. W dodatku dales ich tylko 4, wiec nie poszalales.
Temat zbedny i raczej nikomu sie nie przyda. W porzadnym spisie powinny byc 2 rodzaje skryptow:
Pierwszy to takie ktore sa najczesciej wyszukiwane i najczesciej o nie ludzie prosza, nawet jesli juz sa w spisach...(zastanawialem sie nad zrobieniem tego kiedys, takiej statystyki z calego dzialu, ale mi sie nie chce :P)
Drugi to takie skrypty ktore sa trudne do wykonania, malo kto ich uzywa i nie sa rozpowszechnione, przydatne i potrzebne. Tu by byly nowe skrypty ktorych tez by mozna troche wymyslic, ale nie za duzo bo nie ma za duzo takich wlasnie pomyslow...

Wszystkie inne skrypty, czyli 80% ktore pojawia sie w kazdym spisie powinny zostac wywalone, albo spisane w osobnym spisie skryptow zadziej uzywanych i bardziej znanych.
To co ty wypisales tu to podstawy podstaw dla kogos kto chociaz zna angielski i wie jak jest liczony czas(w ms)...

@up
Wiem, ?e skrypty s? banalne, ale mi wystarczy?y :D Nie chcia?o mi si? bowiem szuka? starych skrypt?w, ale dzisiaj spr?buj?. W starych skryptach by?y r??ne rzadkie skrypty. Np. char sam wraca? do miasta, aby kupi? poty, ew. runy. hmmm.. <co tam jeszcze> Tak jak wspomina?em w pierwszym po?cie, ci?gn?? pod sob? np. backpack. By?o jeszcze kilka do?? rzadkich, ale teraz ich sobie nie przypominam. Dobra zabieram si? za przeszukiwanie kompa, mo?e jakie? odnajd?.

@up
Wiem, ?e skrypty s? banalne, ale mi wystarczy?y :D Nie chcia?o mi si? bowiem szuka? starych skrypt?w, ale dzisiaj spr?buj?. W starych skryptach by?y r??ne rzadkie skrypty. Np. char sam wraca? do miasta, aby kupi? poty, ew. runy. hmmm.. <co tam jeszcze> Tak jak wspomina?em w pierwszym po?cie, ci?gn?? pod sob? np. backpack. By?o jeszcze kilka do?? rzadkich, ale teraz ich sobie nie przypominam. Dobra zabieram si? za przeszukiwanie kompa, mo?e jakie? odnajd?.

Zadkie skrypty?
Moze troche trudniejsze, ale popularne.
Refiler? Kto go nie uzywa jak tylko robi skrypty full afk? Nawet ostatnio w jakims temacie tlumaczylem dokladnie jak co zrobic i dawalem skrypty.
Ciagniecie bp? Chcial bym zobaczyc jaki to skrypt, ale mozna do tego wykorzystac tez skrypt "free items", ktory wszystko przezuca pod siebie. Ten skrypt tez ostatnio byl kilka razy na forum...
Nic specjalnego i nic niezwyklego.

Coz sam chcialem zrobic spis skryptow o ktore prosilem w dziale pomoc
troche sie tam juz tego nazbieralo.. ale brak czasu
moim zdaniem spis nieprzydatny skrypta na zakladanie ringa napisac to jest sekunda nawet mozna kumpla o to zapytac jak sie nie wie.

Mi si? przyda?y nie marud?cie ch?opak co? zrobi? dzieki

Coz sam chcialem zrobic spis skryptow o ktore prosilem w dziale pomoc
troche sie tam juz tego nazbieralo.. ale brak czasu
moim zdaniem spis nieprzydatny skrypta na zakladanie ringa napisac to jest sekunda nawet mozna kumpla o to zapytac jak sie nie wie.
Ja chcialem zrobic spis skryptow ktore udostepnialem w dziale...
Pewnie sie domyslasz ile sie tego moglo nazbierac...
Poza tym nie mial byc to po prostu spis typu losowo wypisane wszystkie skrypty ktore znajde czy wymysle i napisze, ale spis w ktorym pojawily by sie najczesciej poszukiwane skrypty na forum, a wszystko mialem policzyc. Ale duzo roboty i jak juz sie za to zabieralem 3 razy to za zadnem razem na prawde zobaczylem tylko, ze jest x stron dzialu i x stron tematu z prosbami to mi sie odechcialo xd

Mi si? przyda?y nie marud?cie ch?opak co? zrobi? dzieki

No niby tak, ale kurde jest masa lepszych spisow gdzie sie znajdzie te skrypty... Wiec po co zasmiecac kolejnym w ktorym sa tylko 4 skrypty ktore sa juz wszedzie i tak?

Ktos tylko straci czas, bedzie przeszukiwac spisy i trafi na ten, nie znajdzie tu nic i dopiero pojdzie szukac w kolejnym. Tak wiec temat pomoze moze 1 na 100 osob ktore wejda. A dobry spis pomoze 80 na 100(?)...

Status
Zamknięty.
Do góry