• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pomocy prosze zobaczcie !!!! !!! Prosze!

Status
Zamknięty.

Samman

Senior User
Liczba reakcji
39
Witam ,
Mam pewien problem .
Otoz niedziala mi Tibia.
Wyskakuje mi error pokazany na tym filmie [ja go nagrywalem]

POMOCY!!!! DAM REPUTA KAZDEMU KTO DA JAKIES INFO;(

@edit Problem zazegnany :)Karta graficzna jest stara czyli sterowniki tez. Jednak natrafilem sie w google na cos takiego.Mam wpisac w skrocie tibi tak "C:/Program Files/Tibia" engine 2-jest to Wlaczenie opcji DirectX9 :) Dziekuje za pomoc.
P.S Reinstall nic niedal robilem to z 5x razy :)
Temat Zamknac prosze ;]

Odp: Pomocy prosze zobaczcie !!!! !!! Prosze!

Wiesz co? Odinstaluj Tibi? i zainstaluj oboj?tnie jak? wersj? z unidownload, czy cu?. jak to nie podzia?a to zobacz czy napewno masz wszystko sprawne.

Zauwa?y?em, ?e napisane jest "Nvidia~" co oznacza, ?e co? jest nie tak z kart? graficzn?, ale dlaczego w og?le si? nie w??cza? Spr?buj jak kolega wy?ej m?wi przeinstalowa? gr?, je?eli nie zadzia?a to wgraj od nowa sterowniki.

Ostatnia edycja:

Ta, to mo?e byc karta graficzna. Czy inne gry Ci dzia?aj??

Musisz przed uruchomieniem zmienic ustawienia grafiki w tibi z opengl na inne. Chyba da sie to zrobic przez dodanie czegos tam w skrocie do tibi ale nie wiem sam. Jesli nie znajdziesz zadnej informacji an ten temat to mozesz probowac instalowac inne tibie moze trafisz na jakas dzialajaca. Jesli to nic nie da to musisz zainstalowac inne sterowniki od grafy bo sam mozesz przeczytac ze chodzi o nvida opengl drivers.
Mozesz tez nam powiedziec czy inne gry ci dzialaja i w jakim trybie grafiki sa ustawione. Jesli w directx to musisz zmienic ustawienia tibi na takie. Jesli beda inne gry dzialac w opengl to nie wiem, a jesli nie beda dzialac nic na opengl to juz wiesz ze to przez to.

Ostatnia edycja:

Spr?buj zrobi? tak : W??cz tibie->Graphics->Advanced->I zaznacz opcje "DirectX9"
A Tutaj masz

@Up
Czytaj ze zrozumieniem. On W OG?LE nie mo?e jej w??czy?, a co dopiero wej?? w Graphics...

Status
Zamknięty.
Do góry