• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Trudny [Poradnik]Oobe by Ashwalker.

Status
Zamknięty.

Mitazo

User
Liczba reakcji
6
By Ashwalker
Bibliografia:

Wst?p
OBE (Out of Body Experience) to ?wiadome opuszczenie cia?a. Osoba chc?ca go do?wiadczy? musi utrzyma? ?wiadomo??, kiedy jej cia?o ju? ?pi i po prostu wyj?? z cia?a.

Brzmi banalnie prosto i tak rzeczywi?cie jest! Jednak OBE obros?o w jakie? irracjonalne mity i zosta?o otoczone atmosfer? tajemniczo?ci i mistycyzmu, a wbrew pozorom jest ?atwe do osi?gni?cia, o ile trenowa?o si? solidnie i zrozumia?o ca?y proces „wychodzenia”. Wiedz, ?e je?eli przeczyta?e? ksi??ki pan?w , , a i innych; je?eli wiesz, czym jest wyj?cie z cia?a i znasz techniki temu pomocne; i wreszcie, je?eli ju? kiedy? spontanicznie opu?ci?e? cia?o to nie postawi ci? to wy?ej od innych.

Fakt – ksi??ki daj? wiedz?, a wiedza daje nowe mo?liwo?ci, ale brakuje tutaj jednego: do?wiadczenia. Tylko TWOJE do?wiadczenie i TWOJE osi?gni?cia pomog? ci zrozumie?, nie pozna?, a ZROZUMIE? jak wyj?? z cia?a. Ja osi?ga?em wszystko krok po kroku: du?o czyta?em, poznawa?em i ?wiczy?em. Zna?em setki super technik na „wyj?cie z cia?a w 5 minut”, ale czego? ca?y czas brakowa?o – w?a?nie do?wiadczenia.

Niestety zdoby? do?wiadczenie jest najtrudniej, ale pomaga w tym wiedza – i tak ko?o si? zamyka… Nie oferuj? tobie tutaj z?otego ?rodka na OBE, nie gwarantuj?, ?e po przeczytaniu tego artyku?u poprawi? si? twoje osi?gi, ale za to obiecuj?, ?e posi?dziesz wiedz? i przydatne wskaz?wki od os?b kompetentnych, jak osi?gn?? do?wiadczenie…

Nie b?d? omawia? tutaj dlaczego wychodzimy z cia?a. Jedni m?wi?, ?e jest to zag??bianie si? w samego siebie, a inni, ?e to podr??owanie po innych wymiarach – nie obchodzi mnie to i ciebie te? na t? chwil? nie powinno, bo niezale?nie od tego, czy b?dziesz poznawa? lepiej samego siebie i b?dziesz obserwowa? twory swojego umys?u lub tak jak m?wi inna teoria spotkasz swoje wy?sze ja i odwiedzisz plan astralny, nazywa? si? to b?dzie tak samo: OBE; i to jest tw?j cel…

Zanim zaczniemy jeszcze tylko jedno ostrze?enie: artyku? ten pisany by? przez kilka os?b, kt?re sukcesywnie wychodz? ?wiadomie z cia?a, ale ich metody nie koniecznie musz? by? efektywne dla ciebie! Ka?dy jest inny i to tylko ty musisz ?wiczy?, ?wiczy? i jeszcze raz ?wiczy?, ?eby mie? rozeznanie w tym, co tobie pomaga, a co ci? hamuje! Ostatecznie, kiedy b?dziesz pr?bowa? wyj?? z cia?a nie b?dzie przy tobie ani pana Sugiera, ani pana Monroe, a wtedy liczy si? tylko TWOJE opanowanie i do?wiadczenie…

Og?lne usystematyzowanie terminologii
Nie b?d? tutaj rozwa?a? wszystkich towarzysz?cych zjawisku OBE „za” i „przeciw”, poniewa? skoro czytasz ten artyku?, zapewne ju? podj??e? decyzj? – szukasz wiedzy i chcesz wyj?? z cia?a!

Generalnie, droga do ?wiata pozacielesnego prowadzi kolejno przez:
Relaksacj? > Hipnagogia > Odr?twienie > Parali? > Plan Astralny

Terminologia jest przer??na, wi?c mo?na te? t? sam? drog? opisa? te? tak:
Oczyszczenie umys?u > Obrazy i d?wi?ki > Odr?twienie > Obszar przycielesny > Wyj?cie z cia?a

Ostatnio edytowane przez moderatora:
cz??c 2

cz??c 2

Lub tak:
Medytacja > Trans > OBE
____

Pami?ta? nale?y jeszcze, ?e hipnagogia i wibracje nie zawsze wyst?puj?!

Wiedz, ?e hipnagogia to obrazy i d?wi?ki wytworzone przez tw?j umys?, s? to normalne obrazy, wprowadzaj?ce ci? w sen. Hipnagogii mo?na nauczy? si? ignorowa? do tego stopnia, ?e nie b?dzie si? ich w og?le dostrzega?.

Wibracje natomiast, pojawiaj? si? tylko w przypadku du?ego nagromadzenia energii, kt?r? nie wszyscy potrafi? „od tak” kumulowa?, a co za tym idzie, nie wszyscy ich do?wiadczaj?…
____

Jak wida? terminologia jest odmienna, ale opisuje ci?gle to samo i najpro?ciej b?dzie przyj?? tak? oto drog?:
1. Relaksacja
2. Hipnagogia
3. Odr?twienie
4. Parali?
5. OBE

Krok pierwszy – relaksacja
Ca?y trik polega na tym, ?e trzeba oszuka? cia?o i poczeka? a? za?nie zachowuj?c ?wiadomo?? tak, aby by? w stanie dok?adnie obserwowa? i pami?ta?, co si? b?dzie z tob? dzia?o.

Po??? si? wygodnie, po?wi?? chwilk? na dok?adne u?o?enie si? na ???ku – to wa?ne! Cz?sto pocz?tkuj?cy „przegrywaj?” ju? tutaj, bo albo zasypiaj?, albo le?? na tyle niewygodnie, ?e nie potrafi? si? zrelaksowa? i skupiaj? si? na tej niewygodnej pozycji. Najlepiej b?dzie po?o?y? si? na boku, w pozycji embrionalnej (nogi podkurczone). Niekt?rzy wol? le?e? na plecach, a dopiero kiedy zm?cz? si? t? pozycj?, przewracaj? si? na bok. W celu wyeliminowania nieprzyjemnego odczucia, kt?re towarzyszy przy z?ej pozycji, mo?emy pos?u?y? si? fizycznymi ?wiczeniami. Mo?e by? to zwyk?e napinanie mi??ni, kt?re wym?czy cia?o do tego stopnia, i? podczas relaksacji nie b?dzie si? spina?. Do relaksacji wystarczy tak?e sama ?wiadomo?? oddechu. Wci?gaj g??boko powietrze nosem, koncentruj?c si? jak przeszywa ca?e cia?o i wype?nia pozytywn? energi?, nast?pnie wypu?? ustami.
____

Zamknij oczy. Czas na koncentracje – wybierz sobie przedmiot, na przyk?ad ksi??k?. Zobacz oczyma wyobra?ni jej grub?, czerwon? ok?adk?. Sp?jrz na jej tytu?: „OBE” i otw?rz j?; przewracaj kartk? po kartce odliczaj?c g?o?no w my?lach r?wno z rytmem twojego oddechu: „Strona pierwsza… Strona druga… Strona trzecia…”. Je?eli si? zgubisz i pomylisz strony – nie oszukuj i zacznij od pocz?tku.

Skup si? TYLKO i WY?ACZNIE na liczeniu stron, nie zwracaj uwagi na nic innego. Co? ci? sw?dzi? Trudno, masz liczy? dalej. Pies szczeka? Zag?usz go odliczaniem! Masz zapomnie? o swoim ciele i ca?ym ?wiecie i liczy? kartki ksi??ki!

Je?eli masz problemy z koncentracj?, licz strony od ty?u, co dwa: 100, 98, 96 itd. To pomaga si? skupi? i rozbudzi? umys?.

Cia?o w pewnym momencie zasypia bez wzgl?du na to, czy ci wygodnie czy nie, a wtedy czeka na ciebie krok drugi…

Krok drugi – Hipnagogia
Jeste? ju? na bardzo cienkiej granicy pomi?dzy jaw? a snem. Powiniene? ju? spokojnie doliczy? kartki od 100 do 0. „Zamknij” teraz ksi??k? i „wyrzu? j? za plecy”.

Postaraj si? wpatrywa? w ciemno?? i spr?buj okre?li?, co widzisz… Wpatruj si? uwa?nie, a zobaczysz misterne fajerwerki, kolorowe p?atki ?niegu i krechy ?wiat?a, kt?re stopniowo b?d? si? zmienia? w postacie. Te postacie zaczn? si? rusza?, m?wi?, krzycze? i ?piewa?.

Na pocz?tku b?d? to tylko s?abe, kolorowe punkciki i b?dziesz s?ysze? pisk i szum. Potem mo?esz zobaczy? dla przyk?adu ?piewaj?cego cz?owieka w strasznej, czarnej masce…

Pytasz pewnie – co teraz? Po prostu czekaj! Musisz nauczy? si? ignorowa? te obrazy i d?wi?ki. B?d? si? nasila? i coraz bardziej odwraca? twoj? uwag?, z czasem coraz trudniej b?dzie ci si? my?le? i „wys?owi?”; zaczn? si? pojawia? „leniwe”, niekontrolowane my?li.

Pami?taj, nie mo?esz zosta? pokonany przez nasilaj?ce si? hinagogi. By do tego nie dosz?o musisz sta? si? ich ?wiadom. Nie uczestnicz w nich, sta? si? obserwatorem, jakby? ogl?da? telewizor. Cz?sto si? zdarza, i? ogl?daj?c TV jeste? ?pi?cy, chc?c ogl?da? dalej nie dopuszczasz do tego by zasn?? i na si?? trzymasz oczy otwarte, byleby tylko dotrwa? do ko?ca programu. W tym przypadku b?dzie identycznie. Obserwuj te obrazy, ale za ?adne skarby nie bie? w nich udzia?u! Tylko patrz! Nie wyzwalaj emocji, bo mo?esz zasn??, a tego nie chcesz! Kiedy zorientujesz si?, ?e powoli przysypiasz zacznij znowu liczy?, ale tym razem od 10 do 0 i wr?? do PRZYGL?DANIA si? hipnagogom…

Krok trzeci – odr?twienie
W pewnym momencie zorientujesz si?, ?e co? jest nie tak – poczujesz, ?e ca?e twoje cia?o jest odr?twia?e; niekt?re cz??ci cia?a mog? by? nienaturalnie wygi?te np. r?ka mo?e wisie? nieznacznie w powietrzu. Mo?e wyst?pi? uczcie zapadania si? pod ???ko, unoszenia si?, „pompowania” ca?ego cia?a. Poznasz te? t? faz? po zrywach mioklonicznych – wyst?puj? prawie zawsze, a s? to nag?e, naturalne i niegro?ne skurcze mi??ni i drgania ca?ego cia?a, spowodowane nag?ymi wy?adowaniami w m?zgu… A to odskoczy palec, a to przesunie si? samoistnie noga – ignoruj to…

Postaraj si? zrelaksowa? jeszcze bardziej, uspok?j wszystkie my?li pl?taj?ce si? po twojej g?owie… Pog??biaj ten b?ogi stan i skup si? g??wnie na odczuciach p?yn?cych z twojego cia?a – zauwa?, ?e niekt?rych cz??ci cia?a ju? nie czujesz, a inne powoli „zanikaj?”. Mo?e zrobi? si? tobie gor?co, albo nies?ychanie ch?odno; serce wali jak szalone, a oddech sp?yca si?, ?e wydaje si?, jakby? si? dusi? – twoje cia?o ju? ?pi, a ty jeste? got?w na nast?pny krok…

Krok czwarty – parali?
Ca?y czas czekaj i obserwuj… Odr?twienie musi si? pog??bia?, a ty rozlu?nia? JESZCZE BARDZIEJ! Po pewnym czasie jest taki „myk” – na chwilk? traci si? ?wiadomo?? i powolutku, stopniowo si? j? odzyskuje. Ma si? wtedy wra?enie, jakby si? przespa?o z p??godziny i kto? wyrwa? ci? z tego snu…

Wtedy nie wykonuj ?adnych gwa?townych ruch?w, nie staraj si? kontrolowa? oddechu itp. Teraz jest najwa?niejsza cz??? – wyj?cie! Parali? charakteryzuje si? tym, ?e zatraca si? ca?kowicie, powtarzam CA?KOWICIE czucie w?asnego cia?a. Jest tylko jedno „ale”: zyskuje si? czucie cia?a astralnego, a to jest niemal identyczne jak fizyczne!

I tutaj problem: trzeba mie? nieco „nosa”, dobr? intuicj?, aby wyczu? moment, kiedy ju? cia?o fizyczne „odp?yn??o”, a nad astralnym mamy kontrol?. Oczywi?cie nigdy si? nie dowiemy, je?eli nie spr?bujemy – w parali?u podnie? r?k?. Po prostu… NIE wizualizuj, NIC sobie nie wyobra?aj, tylko od tak, jak gdyby nigdy nic podnie? r?k?, tak jak to robisz z fizyczn?. R?ka powinna by? leciutka, a ruch odbywa si? „powoooooli” – ruszaj?c r?k? ma si? uczucie, jakby przebija? si? przez wielk? kostk? mas?a, albo przechodzi? przez kisiel, czu? op?r.

Je?eli uda ci si? z r?k? – wyjd? ca?ym cia?em. W tym celu musisz oderwa? wszystkie swoje ko?czyny. W przypadku n?g jest inaczej ni? z r?kami. Odrywaj?c je, podnosz?c, masz wra?enie jakby by?y przylepione do fizycznych gum?, b?d? przylepione ta?m? klej?c?. Nie przejmuj si? tym uczuciem, odrywaj dalej nogi. Je?eli b?dziesz czu?, ?e nogi i r?ce s? poza cia?em, wtedy po prostu wsta?. Tak, wsta?! Jakby? robi? to najnormalniej w ?wiecie. Poczujesz ?e stoisz w pokoju z zamkni?tymi oczami. W tym wypadku trzeba si? dostroi?, a obraz przyjdzie samoistnie. Zacznij maca? pobliskie przedmioty, meble, dywan, cokolwiek zechcesz. Nagle wzrok zacznie si? stopniowo pojawia?, a? stanie si? realny.

Je?eli jednak wydaje ci si?, ?e jednak ruszasz si? r?k? fizyczn? – opu?? j?, poczekaj chwilk?, 5 minut wystarczy… I pr?buj znowu – gwarantuje, ?e za kt?rym? razem w ko?cu podniesiesz r?k? astraln?…

Krok cztery i trzy czwarte – wibracje
Jedni opisuj? to jako przyjemne falowanie ca?ego cia?a, inni m?wi? o chaotycznym ruchu i bolesnym „potrz?saniu”. Cokolwiek by to nie by?o, r?b to, co opisano w punkcie czwartym – wychod?…

OBE
Gratuluje – wyszed?e?! Rozejrzyj si? troszk?, na razie nie pr?buj lata?, ani niczego przenika?. Popatrz chwilk? w bezruchu na swoje cia?o, potem wr?? do niego „wchodz?c” w nie. Potem znowu wyjd? z cia?a – tym razem b?dzie to stokrotnie ?atwiejsze!

Zreszt? – r?b co tylko chcesz! Osi?gn??e? sw?j cel… Wyszed?e?! xD

S?owniczek wyraz?w obcych xP

Relaksacja - Proces w kt?rym Cia?o fizyczne odpoczywa, a Tw?j umys? pracuj?. (Dajmy na to ?e chcesz usn?? i my?lisz o jednej rzeczy albo "my?lisz o niczym".)
Parali? - Stan w kt?rym nie potrafimy ruszy? swym w?asnym cia?em, nasze cia?o jest sparali?owane.
Wibracje - Stan w kt?rym cz?owiek czuj? strach, czujesz jak twoje cia?o zapada si? pod ziemie, czujesz ko?ysanie, dziwne uczucia.)
Hipnagogia - Stan w kt?rym w naszym umy?le dziej? sie przer??ne rzeczy. Mo?emy widzie? ?wiat?a, s?ysze? g?osy itp.
Odr?twienie - M?wi samo za siebie :)

@Do niekt?rych
I uwa?ajcie sobie mnie za wariata, ale ja wiem ?e to dzia?a. Trenowa?em par? dni i si? uda?o. (Wiem ?e my?licie ?e to nierealne ale trzeba troch? wiary)

Mi?ego podr??owania we ?nie, ?yczy Mitazo :)

Dodam tylko, ?e autorem tekstu jest pan Ashwalker.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Odp: Oobe by Ashwalker.

Odp: Oobe by Ashwalker.

Witam

Z tej strony Ashwalker - autor zamieszczonego powy?ej poradnika "OOBE - metoda transowa wg Ashwalkera". Bardzo mi si? podoba pomys? rozpowszechniania moich materia??w w sieci - pochwalam go i obserwuj? z zaciekawieniem, bo to tylko u?wiadamia wi?cej i wi?cej ludzi.

Jestem zaniepokojony niedok?adno?ci?, z jak? autor tematu Mitazo przeni?s? tutaj moj? tre??.
Cytuj?c czyje? s?owa trzeba poda?: autora, ?r?d?o i wyra?nie zaznaczy?, kt?re s?owa s? cytowane. Niestety podano tylko autora.

Uprzejmie prosz? o edycj? tematu i uwzgl?dnienie tych informacji (mog? okaza? si? bardzo pomocne i zapobiegn? przysz?ym konfliktom):
Autor: Ashwalker
?r?d?o: (strona ?r?d?owa:
Prosz? te? o oprawienie artyku?u w cudzys??w i dodanie wyra?nej adnotacji sk?d pochodzi i kto napisa? artyku? (m?wi? tutaj o dw?ch postach).

Pozdrawiam serdecznie ca?? spo?eczno?? tibia.net.pl
Ashwalker

Odp: [Poradnik]Oobe by Ashwalker.

S?ysza?em o tym Jest to mo?liwe, Ale nic nie da po przeczytaniu twego poradnika,
Ka?dy kto chce opu?ci? swoje cia?o , Musi w to uwierzy? i przez lata nie raz ?wiczy?...
:-)
Ale poradnik nawet cho? nic w sobie nie daje 6/10

Witam, chcia?bym od?wie?y? troch? temat. Czy to jest 100% bezpieczne? Jak kto? by mi przeszodzi?? Albo co? ?l? zrobi? przy parali?u.

Ja mam kilka pyta?.
Po 1 tak samo jak pan wy?ej. Czy stanie mi si? co? jak kto? mi przeszkodzi?
Po 2 co si? mo?e sta? jak zrobi? co? ?le?
Po 3 jest taka opcja, ?e nie b?d? m?g? wej???
Po 4 jak si? obudzi?? Nie b?dzie z tym problemu?

Ehmm ,
Po 1 tak samo jak pan wy?ej. Czy stanie mi si? co? jak kto? mi przeszkodzi?
Po 2 co si? mo?e sta? jak zrobi? co? ?le?
Po 3 jest taka opcja, ?e nie b?d? m?g? wej???
Po 4 jak si? obudzi?? Nie b?dzie z tym problemu?

1.Jak ktos ci przeszkodzi to proste ;p nie wyjdziesz .. tylko wrucisz,, jak bys sie budzil
2.Jezeli zrobisz cos zle to ci sie nie uda ;]
3.nie , jezeli wyjdziesz bedziesz mogl weisc, chyba ze by ktos ci zabil cialo ;d tzn uciol glowe , przecial zyly ;d itd
4. Starczy weisc w cia?o spowrotem i bedziesz spal

;]

@UP Tak , uda?o mi si? osi?gn?? stan OBE.
Lecz bardzo trudno by?o poruszy? nogi ;/
Nie "odklei?em ich kiedy trzeba i si? zbudzi?em.
By?o to dziwne uczucie , jak bym wstawa? z galarety.
Nic nie widzia?em.

@topic
Mam jeszcze pytanie do autora , ty ju? przebywa?e? w OBE d?ugo , wi?c powiedz mi czy w tym ?wiecie jeste? tylko ty , czy s? inni ludzie ??
Pytanie drugie- Czy istniej? w tym stanie jakie? zjawy/demony (potwory)
Pytanie trzecie - czy moge np. wyj?? z domu? Chodzi? po drodze i i?? do lasu??
(Mieszkam za Wroc?awiem, pod ma?ym laskiem)

Pozdrawiam
Astobales

Mam taki ma?y problemik.?wicz? techniki relaksacyjne od d?u?szego czas , po to aby szybciej zasn??/zrelaksowa?/rozlu?nia? si?.Gdy si? rozlu?ni? dog??bnie i zaczynam liczy? to luz ale licz?c tak 1 co oko?o 2-3 wdechy (nie licz? na si?? co ile)To przy oko?o 40 zaczyna rozpiera? mi klatk? piersiow? i wydaje si? jak by p?cznia?a, a ko?o 20-15 zaczynam si? po prostu duci?.Jak?? P?ytki oddech uczucie wy?a?enie p?uc (prawie przyjemnie)
bezdech i nie wyrabiam si? bior? chaust powietrze wstaj?c.Da si? co? z tym zrobi???

@up za bardzo si? transujesz i zapominasz o r?wnomiernym oddychaniu.
@2xup
S? inne istoty, kt?re r?wnie? do?wiadczy?y tego stanu, rodzaje oobe s? dwa: projekcja astralna, czyli, ?e jeste? w ?wiecie wymy?lonym przez twoj? pod?wiadomo?? lub jeste? w normalnym ?wiecie.
Raczej nie powinno by? ?adnych demon?w, ale s? przypadki, ?e si? zdarzaj?, ja osobi?cie nie widzia?em

Status
Zamknięty.
Do góry