What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

-Windows XP Problem z Grafik?!!!

Status
Not open for further replies.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106
Witam mam problem z grafik?,jest zryty obraz w tibi to mam czarne kropki czy co? robi?c prace w rme podobnie jakies syfy. i wog?le. Monitor mam pod??czony do tej karty z g?ry bo jak pod??czam do tej z do?u to nie ma obrazu(bo s? dwa wejscia) Kto? wie o co chodzi? Bo nie jestem pewien czy to pad?a karta graficzna czy nie bo musze mie? pewno?? co kupi?. Pozdrawiam​

Placek

Blue Waffle
Reaction score
667
Odp: Problem z Grafik?!!!

Tak o to ci nikt nie powie co ci padlo...
Ale w sumie jak nie mozesz podlaczyc na dole(zakladam, ze do karty) to najwidoczniej karta ci wlasnie padla.
A jak podlaczasz na gorze, to masz zintegrowana grafike. Ona generalnie do niczego sie nadaje, ale jest. Musial bys pogrzebac w ustawieniach i sterownikach. Bo masz jakies ustawienia z karty i ci zintegrowana tego nie ogarnia wiec wyswietla jakis syf.
Jesli chodzi o sama tibie to zmien silnik graficzny. Moze na ktoryms ci pojdzie lepiej... Wlacz/wylacz tez opcje efektow swietlnych i pokombinuj generalnie.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

o chodzi o to co m?wisz sorry za s?abe wyja?nienie ale ja si? nie znam za dobrze:p pr?bowa?em w tibi zmienic obraz ale si? nie da;/ wogole direxa 9 mi nie czyta i innego te?. Wiesz chce miec pewno?? co nie dzia?a bo jak pod??czam do tej drugiej to wgl obrazu nie mam

xKrysteKx

Advanced User
Reaction score
28

Zainstaluj sterowiki do karty graficznej.
@down
w?tpie, moim zdaniem brak sterownik?w jest przyczyn? tych czrnych kropek etc.
I to Ty offtopujesz... masz pw a ja pr?buje w jaki? spos?b pom?c.

Pozdrawiam xKrysteKx!

Last edited:

Sir Budo

Advanced User
Reaction score
36

Zainstaluj sterowiki do karty graficznej.

Pozdrawiam xKrysteKx!

Co tutaj dadza sterowniki skoro najprawdopodobniej karta pad?a?!
Ale w sumie jak nie mozesz podlaczyc na dole(zakladam, ze do karty) to najwidoczniej karta ci wlasnie padla.

Dlatego mam do Ciebie jedn? pro?b?, je?eli wypowiesz si? bez sensu, we?miesz udzia? w dyskusji to mo?e m?g?by? na sam pocz?tek przeczyta? ca?y temat a nie tylko post autora tematu, bo robi si? syf na forum przez takie osoby jak ty.

Rey Mysterio

Advanced User
Reaction score
27

Co tutaj dadza sterowniki skoro najprawdopodobniej karta pad?a?!

Dlatego mam do Ciebie jedn? pro?b?, je?eli wypowiesz si? bez sensu, we?miesz udzia? w dyskusji to mo?e m?g?by? na sam pocz?tek przeczyta? ca?y temat a nie tylko post autora tematu, bo robi si? syf na forum przez takie osoby jak ty.

Twoja wypowied? te? nie wnosi nic do tematu.

@topic
Spr?buj zaktualizowa? sterowniki, Wy??czy? OpenGL w Tibii (Najlepiej na D3D przestaw) i napisz czy co? pomog?o. Jak nie to karta jest winna wszystkiemu. Spr?buj przeinstalowa? Directa te?.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

chyba karta 100% bo w tibi nie moge zmienic na nic. wog?le mi jej chyba nawet nie czyta patrz?c w ustawienia. Directa te? nie da si? przeinstalowa? ;/

-----Aktu-----

Nie wiem czy to wina karty graficznej czy nie bo wiatraczek dzia?a ;D czy to nie ma znaczenia? Po prostu pod??czaj?c do tegj g??wnej nie mam obrazu;/

Last edited:

Zheyr

Naczelny programista tibia.net.pl
Reaction score
113

Podaj model karty graficznej.

Rey Mysterio

Advanced User
Reaction score
27

No to widzisz, skoro ci jej nie czyta, to znaczy, ?e si? zepsu?a. By? mo?e si? poprzepala?y kable niekt?re, i nie ma po??czenia z reszt?, przez co nie mo?esz uzyska? obrazu, po pod??czeniu do niej monitora.

Wszystko jasne, nowa karta.

Zheyr

Naczelny programista tibia.net.pl
Reaction score
113

Nic nie jasne.

Sprawd? w spos?b nast?puj?cy czy czyta:

Start - Uruchom - dxdiag - Ekran - Nazwa

lub

programem .

Je?eli nie b?dzie czyta?o to rozkr?? bud? i posprawdzaj styki.
Wykr?? kart? graficzn?, pod??cz do innego PC (np. kolegi) i sprawd? czy problem nadal wyst?puje.
Wina mo?e le?e? po stronie p?yty g??wnej.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

nie czyta tego wog?le wg mnie jednak si? co? zjara?o chyba ;D a te? nie chce pcha? do innego kompa ?eby czego? nie zepsu?.

Rey Mysterio

Advanced User
Reaction score
27

A co ci pisze w Start>Wyszukaj> Mened?er Urz?dze? pod dzia?em "Karty Graficzne" ??

Jak tam nie pisze nic, to jest to od karty.

No i zawsze mo?esz te? zobaczy? czy z p?yt? wszystko w porz?dku programem EVEREST, tak jak kolega nad tob? ci doradzi?.
Ja osobi?cie u?ywam tego programu. Nie mam do niego ?adnych zastrze?e?. To on mi pokaza?, ?e musz? zmieni? kart? d?wi?kow?.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

nie wiem ile razy mam to pisa?... a tym MU nie pokazuje wogole karty przy tym programie everest te?.

Rey Mysterio

Advanced User
Reaction score
27

Pobierz program GPU-Z:

I sprawd? tam w zak?adce "Sensors" jakie jest zu?ycie karty graficznej.
Wtedy b?dzie wiadomo czy j? w og?le czyta.

Luffkay

Senior User
Reaction score
31

Nie masz sterownik?w do karty graficznej, te? tak mia?em. Pobierz sterowniki do swojej karty albo podaj jak? masz.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

w tym sensors on wog?le nic nie pokazuje;/

Rey Mysterio

Advanced User
Reaction score
27

Czyli jest to problem z kart? graficzn?. Pozostaje wi?c opcja kupienia nowej.

Chyba, ?e kt?ry? z koleg?w m?g?by ci po?yczy? na chwil? do testu swoj? kart?, i zobaczy?by?, czy po podpi?ciu b?dzie dzia?a?.

JacaMass

Active User
Reaction score
16

A czy tylko na tibi masz taki problem , czy we wszystkich grach na twoim komputerze.

Awesome Asimov

Forum friend
Reaction score
106

A czy tylko na tibi masz taki problem , czy we wszystkich grach na twoim komputerze.

we wszystkim ale problem rozwi?zany;) kto? z tnet mi pom?g? ale jeszcze nie wiem kto ;d tak?e temat do zamkni?cia i dzi?kuje wszystkim za pomoc;) lec? reputy.

Status
Not open for further replies.