• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

Problem z portem.

Status
Zamknięty.

Narzil

User
Witam , mianowicie chodzi mi o port 25565. Zrobi?em tak jak trzeba dla mojego routera.
Przynajmniej tak jak m?wi ta instrucja " "
Po czym sprawdzi?em na " " czy port jest odblokowany odpowied? uzyska?em negatywn?. W czym mo?e by? problem?. Resetowa?em modem.

Our partners and their custom servers:

Odp: Problem z portem.

Sprawd? jakie ip wew (192.168...) ma komp, na kt?rym chcesz postawi? serwer i takie samo ip wpisz w zak?adk? DMZ w ustawieniach routera.
Dodatkowo odblokuj ten port w zaporze systemowej (regu?a wychodz?ca i wchodz?ca)

Mam na pewno IP Zew , poniewa? mam internet z upc i jest sta?e. A co do DMZ m?j router pisz? , ?e nie mo?e by? skonfigurowany jako DMZ. W zaporze systemowej odblokowa?em po nast?pnym sprawdzeniu pisz? , ?e port nadal zablokowany. W przychodz?cych UPD a wychodz?cych TCP? ( zapora )

IP wew 192.168.0.1

PS . Dla sprawdzenia zrobi?em test na odblokowanie portu 80 i po zrobieniu tak jak w poradniku port by? otwarty.

Ostatnia edycja:

Z tym Minecraftem ci?gle jest problem. Podejrzewam, ?e chcesz postawi? serwer ale nie wiem dla kogo. S? dwa wyj?cia, olewasz port i ip (pole ip zostaje puste) a ty ??czysz si?na localhost a twoi ziomkowie na twoje ip. Inna opcja to wpisa? te ip. Ja nie mam odblokowanego tego portu niby a mi wszystko dzia?a.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom