What's new

psiaki

Status
Not open for further replies.

luzik12

New User
Reaction score
1
mam ma?y problem adoptowa?em ze schroniska amstaffa ma 4 lata planuje kupi? pit bulla chcem was zapyta? czy przycinanie uszu w Polsce jest legalne ???

Seya

Senior User
Reaction score
83
Odp: psiaki

Jest nieplagalne ,musisz si? dogada? z jakim? weterynarzem.

Temu czteroletniemu ju? si? nie op?aca przycina? uszu ,bo jest za stary a jak kupisz nowego pitbulla to tnijta te uszy od razu ,za szczeniaka pies si? mniej m?czy ;]

luzik12

New User
Reaction score
1

wiem ?e temu starszemu si? nie op?aca i nie wygl?da? by ?adnie ale chcia?em si? dowiedzie? czy to jest legalne dzi?ki za odpowied?

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
224

Pytanie laika - po co obcina si? uszy psom? o_O

Cynna

Senior User
Reaction score
107

Pytanie laika - po co obcina si? uszy psom? o_O

?eby mia?y lepszy obieg powietrza kiedy biegaj? :D.

A tak serio to ?eby ?adniej wygl?da?y.

Wiesz, ?e pitbull jest ras? agresywn? i podobno trzeba mie? pozwolenie. Podobno, bo nikt Ci nie udowodni, ?e to pitbull, a nie amstaff :).

Last edited:

luzik12

New User
Reaction score
1

ja wszystko wiem a co do przycinania uszy psom agresywnym np. pitbull amstaff obcina si? uszy poto aby ?adnie wygl?da?y ale najwa?niejsze jest to , ?e gdy psy zaczn? walczy? nie b?d? mia?y poobgryzanych uszu jest to rasa agresywna i cz?sto zda?a si? to ?e psy na siebie ?uc? wczoraj mia?em tak? sytuacje jak bezpa?ski pies ?uci? si? na mojego amstaffa ugryz? do w ucho sam ma rozwalon? ?ape a m?j pies dziure na kolczyk :)

Help3R

Forum friend
Reaction score
262

Ja jestem stanowczo przeciw przycinaniu psu usz?w, nawet je?eli jest to ma?y szczeniak to i tak mo?e co? na jego psychice si??? i mo?e to si? odbi? w przysz?o?ci.
Ciekawe jakby Tobie przycieli uszy i czy by Ci by?o mi?o...
@down
Wsp??czuje Ci xD
I jakie to s? rasy agresywne? :x

Last edited:

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
224

A tam, nie przesadzajcie ju? z tym "a gdyby tobie co? zrobi?, to co by? poczu?". Kto wie, mo?e akurat by mu si? spodoba?o. Ja sobie regularnie nacinam uszy i ?yj?. :p

Btw. na rasy agresywne trzeba mie? pozwolenie? Jak je za?atwi?? I jakie to s? rasy agresywne? :x

luzik12

New User
Reaction score
1
wiem ?e wi?kszo?? ludzi kt?rzy nie mieli doczynienia z rasami ps?w typu amstaff pit bull dogo argentino cono corso itp. b?dzie zszokowanych faktem obcinania psom uszu ale one czuj? to tak jak cz?owiek kt?ry ma ca?e ucho w kolczykach a tak poza tym przyci?cie uszu u psa tej rasy nie jest w cale gorsze od kastracji czy sterylizacji

masz tu 11 najgro?niejszych ras ps?w :
1. Akbash Dog
2. Ameryka?ski Pit Bull Terrier
3. Buldog Ameryka?ski
4. Anatolian Karabash
5. Dog Argenty?ski
6. Moskiewski Str??uj?cy
7. Owczarek Kaukaski
8. Perro de presa Canario
9. Perro de presa Mallorqium
10. Rottweiler
11. Tosa Inu

aha a je?li chodzi o pozwolenie na posiadanie psa nie jest potrzebne potrzebne jest gdy masz chodowle ps?w ras agresywnych
Notka moderatorska:
U?ywaj opcji edytuj/Ostrze?enie s?owne ~~Help3R

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.