Hejka! 
Ot?? mam pewien skrypt - nie mojego autorstwa - kt?ry umo?liwia dodawanie quest?w skrzynkowych poprzez postawienie box'a w RME i danie mu actionid oraz uniqueid.
Skrypt wygl?da tak:
ActionID - to ma by? ID tego skryptu jaki jest w actions.xml
UniqueID - to ma by? ID itemka, kt?ry ma by? jako nagroda.
Niestety, problem w tym, ?e skrypt ten raz dzia?a a raz nie. Jednak nawet jak dzia?a to nie do ko?ca. Bior? nagrod? i wyskakuje mi napis "You have found ... numerki jakie?.
Czemu nie pojawia si? nazwa przedmiotu tylko jakie? cyfry?
Czasami po prostu skrypt nie dzia?a. Klikam na skrzynie i w og?le nie reaguje. Tak jakbym klika? na pod?og?.
Jakby kto? mia? jaki? inny skrypt to bym by? wdzi?czny jakby si? nim podzieli?.
Chodzi mi po prostu to to, ?e nie chce do ka?dego questa robi? jednego skryptu.
Z g?ry dzi?kuj? za pomoc

Ot?? mam pewien skrypt - nie mojego autorstwa - kt?ry umo?liwia dodawanie quest?w skrzynkowych poprzez postawienie box'a w RME i danie mu actionid oraz uniqueid.
Skrypt wygl?da tak:
Dzia?a to tak, ?e w RME stawia si? skrzynk?, daje si? na ni? "Properties" i ustawia si?:function onUse(cid, item, frompos, item2, topos)
prize = item.uid
count = item.actionid
if prize > 0 and prize < 7000 then
queststatus = getPlayerStorageValue(cid,prize)
if queststatus == -1 then
if count > 1 then
doPlayerSendTextMessage(cid,22,'You have found '.. count ..' of ' .. getItemName(prize) .. '.')
doPlayerAddItem(cid,prize,count)
setPlayerStorageValue(cid,prize,1)
else
doPlayerSendTextMessage(cid,22,'You have found a ' .. getItemName(prize) .. '.')
doPlayerAddItem(cid,prize,1)
setPlayerStorageValue(cid,prize,1)
end
else
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"It is empty.")
end
return 1
else
return 0
end
end
ActionID - to ma by? ID tego skryptu jaki jest w actions.xml
UniqueID - to ma by? ID itemka, kt?ry ma by? jako nagroda.
Niestety, problem w tym, ?e skrypt ten raz dzia?a a raz nie. Jednak nawet jak dzia?a to nie do ko?ca. Bior? nagrod? i wyskakuje mi napis "You have found ... numerki jakie?.
Czemu nie pojawia si? nazwa przedmiotu tylko jakie? cyfry?
Czasami po prostu skrypt nie dzia?a. Klikam na skrzynie i w og?le nie reaguje. Tak jakbym klika? na pod?og?.
Jakby kto? mia? jaki? inny skrypt to bym by? wdzi?czny jakby si? nim podzieli?.
Chodzi mi po prostu to to, ?e nie chce do ka?dego questa robi? jednego skryptu.Z g?ry dzi?kuj? za pomoc