What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 19th Feb 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

regulaminy dzia??w - pomoc z tibi?

Status
Not open for further replies.

hiroh

Senior User
Reaction score
25
1. Zanim napiszesz posta z pytaniem, przeczytaj powy?sze poradniki, zobacz czy nie ma tam odpowiedzi.

Wed?ug mnie punkt jest nie przydatny, ka?dy woli zada? pytanie ni? patrze? w przestarza?e poradniki...

2. Je?li po dok?adnym przeczytaniu poradnik?w nie znalaz?e? odpowiedzi, to napisz post w tym temacie, wg podanego wy?ej wzoru.

ok

3. Odpowiadaj?c, cytujemy post u?ytkownika, kt?remu pomagamy.

Tak to jest przydatne ?eby nie by?o chaosu, ale jak kto? si? napisz?, na stara, wklei zdj?cia da odpowied? w kt?rej b?dzie napisane ile razem wydasz, ka?dy kto ma przynajmniej iq na poziomie wymaganym do podstawowych potrzeb ?yciowych to b?dzie wiedzia? i? to jest odpowied? na jego pytanie - szczeg?lnie ?e jest tu? pod nim...
Ale nie ciemnogr?d woli usun??, ukara?, zakopa?, spali? i co tylko, wiem ?e nie wszyscy moderatorzy b?yskaj? w?asn? wol?(inteligencj?) I maj? tp:Ruskie zachowanie (Cara za boga, zginiem ucieszym cara)
Tak samo jest tu z regulaminem, kolo patrzy na post, nie wa?ne co jest ale to czego nie ma.
Wi?c ja jestem za tym ?eby troch? w?asnego pomy?lunku (przymkni?cia oka), ale jak widz? co niekt?rych to nie ma o czym m?wi?.
A wi?c najlepiej z?agodzi? ten punkt - 3 razy nie stosowanie si? do regulaminu dzia?u, 4 raz warn.
I przy okazji do ka?dego warna proponuje podawa? linki do regulaminu t.neta oraz dzia?u (o ile jest.)

4. Je?eli kto? uzyska? odpowied?, ale uwa?asz, ?e jest ona niepe?na i czujesz, ?e jeste? w stanie doda? konkretne, przydatne informacje mo?esz to zrobi? cytuj?c post-pytanie i odpowiadaj?c.
Powtarzanie odpowiedzi po kim? (du?e podobie?stwo mi?dzy postami) jest karalne.

ok, ale bez przesady, to si? nasila podczas wybor?w na murzyn?w.

5. Pytania piszemy wg wzoru podanego na pocz?tku tego postu.
-. W miar? rozwoju tematu b?d? aktualizowa? regulamin.

ok, tak jak 6,7

6. Je?eli czujesz, ?e otrzyma?e? niepe?n? odpowied? napisz do odpowiadaj?cego prywatn? wiadomo??, a nie post w tym temacie!
7. Zadanie kolejnego pytania jest dozwolone, je?eli od Twojego poprzedniego pytania min??o 5 dni.
8. Odpowiedzi maj? by? ?ci?le dostosowane do zapytania.Je?li pojawi? si? nie?cis?o?ci wynikaj?ce z zaniedbania odpowiadaj?cego, mo?e on zosta? ukarany.

Ja s?dz? ?e punkt 8 przyda?o by si? rozwin??, szczeg?lnie po co niekt?rych (z problemami) mo?na si? wszystkiego spodziewa?...

Jakiekolwiek niestosowanie si? do nowego regulaminu podlega karze w formie warna. Wszelkie naruszenia zg?aszamy poprzez funkcj? raportowania.

Evil Spawn

Active User
Reaction score
11
Odp: regulaminy dzia??w - pomoc z tibi?

Szczerze?
Zb?dny ten temat bo nikt nie czyta ani regulaminu g??wnego forum ani regulamin?w dzia?owych, takie jest moje zdanie, lecz jak Ci szczeg?lnie zale?y na uaktualnieniu tego regulaminu to si? w pe?ni z tob? zgadzam ;)

@edit
Dodatkowo pragn? doda?, ?e zamiast pisa? tu tematu o wiele lepiej jest pisa? do moderator?w tematycznych, poniewa? mog? oni edytowa? posty, a ich zadaniem jest opiekowanie si? ich dzia?ami i rozwijanie ich, wi?c nic nie stoi na przeszkodzie by sami edytowali regulamin bez konsultacji z kadr?.

Pozdrawiam

Last edited:

hiroh

Senior User
Reaction score
25

Szczerze?
Zb?dny ten temat bo nikt nie czyta ani regulaminu g??wnego forum ani regulamin?w dzia?owych, takie jest moje zdanie, lecz jak Ci szczeg?lnie zale?y na uaktualnieniu tego regulaminu to si? w pe?ni z tob? zgadzam ;)
@edit
Dodatkowo pragn? doda?, ?e zamiast pisa? tu tematu o wiele lepiej jest pisa? do moderator?w tematycznych, poniewa? mog? oni edytowa? posty, a ich zadaniem jest opiekowanie si? ich dzia?ami i rozwijanie ich, wi?c nic nie stoi na przeszkodzie by sami edytowali regulamin bez konsultacji z kadr?.
Pozdrawiam

Edit: Aha, dobrze wiedzie?.

To ?e nikt nie czyta to niestety wiadomo nie od dzi?, ale wbija kole? 15 post?w, chce pom?c i to robi, ba nie za cytowa? to jak si? t?po wykonuje prawo (nie b?d? ju? wspomnia? o Ruskach) to ok, dosta? warna, osoba daj?ca czuje si? spe?niona z tego powodu, ale po co odpowied? na podane pytanie usuwa?, bezsensu... Ale wida? tak musi by?.

Serj_Tankian

You've been - thunderstruck.
Reaction score
68

Hiho

1.Mog?e? napisa? na pw/gg/w notce do mnie lub do innego moda odpowiedzialnego za ten dzia?.Wzi??bym te uwagi do serca i pomy?la? nad zmian? regulaminu, nie ma co spamowa? nowymi tematami na Forum.

2.Punkt 8. jest dodany dzi? i zosta? stworzony pod takich ludzi jak Ty, kt?rzy graczowi FACC doradzaj? Water Elementale na Port Hope i potem biedny ch?opaczyna dostaje warna, bo wydaje mu si?, ?e musi dopyta? w temacie, co skutkuje mega spamem skrzynki odbiorczej moderatora z pytaniami w stylu "Za co warn, jak mi xyz ?le odpowiedzia? i musia?em dopyta? ?"...
Mo?e on ulec zmianie, ale nie powinien, jest jasny.

Pozosta?e pkt. :

1.Aktualizacj? tych poradnik?w m?g?by si? zaj?? kto?, nie m?wi? ju?, ?e support, ale swoj? drog? jest to w miar? potrzebne.
3.Nie podlega dyskusji.
4, 5, 6, 7 - tu si? zgadzamy.

Ciao

Status
Not open for further replies.