What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

-Windows XP Restart komputera

Status
Not open for further replies.

GPPB

User
Reaction score
0
Elo.
Mam problem.
Jak mam w??czony komputer to po jakim? czasie pokazuje si? okno:
"Zamykanie systemu"
i, ?e niby tam mam jaki? b??d.
IObit sprawdzi? m?j komputer i wszystko naprawi?, ale nadal to mam.
Komputer resetuje si? nawet, je?eli nic nie robi?... :/
Pomo?e kto??? :/

PS. My?l?, ?e to mo?e by? przez silnik OTS'a lub hamachi, kt?re mam na kompie, bo mniej wi?cej odk?d silnik ?ci?gn??am to to mi si? zacz??o. :/

czesio1681

Active User
Reaction score
2
Odp: Restart komputera

Kiedy mia?e? ostatnio czyszczony komputer??? Mo?e to nie ?aden b??d tylko za du?o kurzu na wentylatorze procesora. Ja tak mia?em i oczy?ci?em komputer potem to ju? tylko ?adnie smiga? ,a ten sam b??d mi wyskakiwa?. Jak to nie pomo?e sprawd? ma? pod wentylatorkiem procesora. A jak wcale nie pomo?e czyszczenie kompa to chyba b?dziesz musia? odinstalowa? programy do otsa i zainstalowa? od nowa (ja na ots'ach si? nie znam)

Dolmet

Senior User
Reaction score
55

Kiedy mia?e? ostatnio czyszczony komputer??? Mo?e to nie ?aden b??d tylko za du?o kurzu na wentylatorze procesora. Ja tak mia?em i oczy?ci?em komputer potem to ju? tylko ?adnie smiga? ,a ten sam b??d mi wyskakiwa?. Jak to nie pomo?e sprawd? ma? pod wentylatorkiem procesora. A jak wcale nie pomo?e czyszczenie kompa to chyba b?dziesz musia? odinstalowa? programy do otsa i zainstalowa? od nowa (ja na ots'ach si? nie znam)

patrz?c po po?cie napisanym przez ciebie widz? ?e chodzisz co? oko?o gimnazjum i nie masz zielonego poj?cia o komputerach

a wi?c tak po 1 ten temat ju? istnieje i staramy si? w nim pom?c lecz nic narazie, podaj loga z combofixa i wklej go na cho? z miejsca ci powiem, ?e ma?o prawdopodobne, ?e uda si? to naprawi?, wi?c raczej zostanie ci format...
ale je?li naprawde jest to wirus to poradzimy sobie z nim :)

Virtelio

Senior User
Reaction score
126

Tak jak kolega wy?ej napisa? wrzu? log z ComboFixa, ale mo?e przyda? si? tak?e z HijackThis. Obejrzymy jakie procesy s? otwarte :)

Reaction score
1

Masz wirusa. Zapewne "shut down -s -t [czas] "tekst"

Sprawd? autostart systemu. Jak nic nie b?dzie u?yj programu Combo Fix [pierw czytaj instrukcje], a jak nie chcesz to popro?, aby ci kto? plik dosowy zrobi?, kt?ry dodaje wpis do rejestru z cofni?ciem shutdowna. [To s? moje przeczucia] Je?eli Ci wyskakuje okno z jakim? tekstem, kt?rego nie mo?esz wy??czy? jedynie poprzez start- uruchom- "shutdown -a" to to w?a?nie ten wirus. [bardziej komenda]

Status
Not open for further replies.