• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Rews] Pokazuje na co mnie sta? ...

Status
Zamknięty.

Rews

Senior User
Liczba reakcji
64
Witam ^.^

Ot?? zainteresowa?em si? mapperstwem - nie czyta?em jeszcze ?adnych poradnik?w - szuka?em tutaj, ale wszystkie zdj?cia wygas?y, wi?c spr?bowa?em co? stworzy? bez poradnik?w, zobaczcie sami ;)

59ub13.jpg

A tutaj co? wgl innego -.^

40773836.jpg

20557925.jpg

P.S Dopiero zaczynam z mapperstwem, wi?c prosz? o wyrozumia?o?? i jakie? porady i linki do poradnik?w.

Temat b?dzie aktualizowany!

Odp: [Rews] Pokazuje na co mnie sta? ...

@Refresh

Prosz? o komentarze!

Jakie? porady itd - czy dalej robi? ^^

?adnie, natura troszk? s?aba ale jest ok.
Po co s? tam te g?ry, depo ci bardzo ?adnie wysz?o.
8/10.

dp najbardziej udane jak na pocz?tek to nawet dobrze,aha i wrzucaj wi?cej prac
Pozdrawiam

Kwadraty i jeszcze raz kwadraty natura le?y, ale to tw?j pocz?tek wi?c na zach?t? 2/10

@up
co do twojego postu to sie nie zgodze poniewaz mapka jest dosc ladna wielu kwadratow nie ma 7/10 depo bardzo ladne (ZA DUZO KEPEK TRAWY) bardzo sie to rzuca w oczy.

zobacz na te drzewa obok dp tak woko?o poro?ni?te porozrzucaj je, naprzyklad 1 drzewo 3 krzaczki i w jaki? odst?pach i na parterze mog?e? zrobi? miejsce dla npca ale nie takie kwadratowe jak masz wy?ej, usu? albo przenie? te ?wiecide?ka nie wiem jak to nazwa? to co jest na tym ogie? bo to blokuje graczy i ten co stoi na 1 miejscu nie mo?e wyj?? za huja ;] jak masz skrzynki to powin?e? da? mury a nie murki, murki w ?rodku. Na tej ma?ej wysepce pustynia mog?e? tam waln?? jakie? palmy kaktusy. tam jak masz jeszcze schody do g?ry mog?e? zrobi? jak?? ma?? g?rk? ?eby to nie sta?o tak pusto, twoje drogi s? takie kwadratowe i w nich ?le dobra?e? groundy, na tej wysepce nie dopatrzy?em si? ?adnego krzaka a i usu? z dp to na ?rodku z tej statuy te li?cie :)

my?l? ?e pomog?em

Nie u?y?e? dobrych border?w na pla?y. Jest taka grafika, kt?ra ??czy br?zowy brzeg z brzegiem jak na pla?y. Je?li robisz w RME b?dzie w Raw Palette i Borders.

Na pocz?tku jak mi si? za?adowa?o to pokaza? si? 2 ss i pomy?la?em Jest nie?le ! ale gdy pokaza?a mi si? reszt? to zmieni?em swoj? my?l.
1fotko.#?le zrobiony kszta?t wyspy. Pod tym domkiem jest jest to co? z law?, nie potrzebnie dodane to. Mog?e? tam zrobi? zagrod? lub cu? innego. Wy?ej te pola nie op?aca si? robi? tak jak zrobi?e?, ?e pierw 1 typ, potem 2 i 3 typ powiniene? je "Zmiesza?".
2fotko.#Praca ?adna lecz natura le?y, widz? wiele bug?w z trawk?. Nie doko?czone martwe drzewo, a w ka?dym rogu pustka.
3fotko.#Beznadzieja. ...

Ot?? zainteresowa?em si? mapperstwem - nie czyta?em jeszcze ?adnych poradnik?w - szuka?em tutaj, ale wszystkie zdj?cia wygas?y, wi?c spr?bowa?em co? stworzy? bez poradnik?w, zobaczcie sami
We? ty si? lepiej za jak?? porz?dn? robot?.

Natura posz?a Ci dosyc s?abo, ale jak na pocz?tek nie jest ?le. Depo mnie (o dziwo!) zaskoczylo, lecz ta wyspa to pora?ka. Jedna rada: nie skupiaj si? na mappingu centralnym! Mo?esz wpa?c w z?y nawyk i sko?czysz jak kilka os?b na tym forum.

Szczerze m?wi?c to sam nie najlepiej mappuje zaraz co? wstawi? :)

Domek taki s?aby je?eli robisz domki z tymi scianami to mniejsze ...
K?pek trawy nie jest za duzo wrecz za malo lecz nie uzywaj tych grubszych kepkow tylko tych mniejszych , samo depo ?adne ale dooko?a lipa, postaraj sie robic mapy BEZ auto-bordera i troche bardziej realnie (piasek na drozce).
Jak na nowicjusza nie jest zle jestes na dobrej drodze cwicz cwicz!
Chcesz to moge cie troche poduczyc ^^(PW)

8/10 Bo jestes nowicjuszem...

@up

Mo?esz -.^ - pisz na gadu 3584314 jbc... ^^

@top

Temple poprawione troszeczk? ^^

64816504.jpg

Depo - troch? u?ywa?em pallety raw :P

66566102.jpg

A tutaj to czego najbardziej nie potrafi? ^^

72046372.jpg

Poka? na co Cie sta? ale nie jeden raz.

#Topic

Temple dla mnie wygl?da jak praca profesialnego mappera 0.o'

hah jak na pierwszy raz to bardzo fajnie :) masz smyka?ke do robienia teple i depo :P teraz moze jakies expowisko??

@top
Nied?ugo wi?cej :>
Pierw chc? widzie? wi?cej komentarzy :D
Pewnego dnia na pustyni [...]
Nikt nie przewidzia? tego, ?e akurat dzisiaj, b?dzie pow?d?! i to na pustyni!
Wszyscy mieszka?cy tego domku na pustyni wok?? buszu, musieli si? wynie?? i nie zostawili po sobie, ?adnego ?ladu, pr?cz tych ,,resztek" krzese?, sto??w, skrzynek z jedzeniem, beczek z wod?, i innymi rzeczami! Po pewnym czasie, zdobyli?my zdj?cie, jak to wszystko wygl?da po jednym miesi?cu, - zosta?y nie kt?re rzeczy w wodzie, zrobi?o si? z tego wielkie za?miecone jeziorko w wielkim buszu!
By?a to kr?tka historyjka na temat tej o to mapy :
vhdaug.jpg

My?l?, ?e jako? przeczytali?cie t? ,,moj?" historyjk? xD Dopiero si? w to wprawiam, ale my?l?, ?e to ma jaki? sens! Prosz? o komentarze!
P.S Zrobi?em to na podstawie, ogl?daniu, przeczytaniu nie kt?rych innych galerii mapperskich itd. To mnie za inspirowa?o !

Ostatnia edycja:

@up

Dzi??x :D

@top

Prosz? was, komentujcie, bo wasze komentowanie itd - inspiruje i pomaga mi tworzy? nowe prac?, co raz to lepsze lub gorsze :/ i dlatego wasze oceny mi s? potrzebne! Nawet te z?e i te dobre! Bo wtedy si? ucz?, co robi? a co nie !

Prace na Tw?j poziom ?adne.
Przy ostatnim zdj?ciu brzydko to wygl?da. Sk?d sie niby wzie?y takie rzeczy na pustkowiu ?
Nie wida? ?adnej cywilizacji. Pomy?l g?ow? kilka razy, znajd? w g?owie ten pomys?. Wyobra? go sobie i zr?b na mapie.

Nie czyta?e? poradnik?w ?
Nie ciekawie. Zapraszam do ,,Szk??ka mapper?w''

Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry