sasanek__
Advanced User
- Liczba reakcji
- 21
Witaj, dzisiaj nasz?a mnie ch?? napisania opowiadania.
Jest tego ma?o to czytajcie do ko?ca ;d
To jest m?j pierwszy raz wi?c prosz? mnie nie wyzywa? w komentarzach ?e nie umiem pisa? opowiada?. Dzi?kuje dobranoc !
Jest tego ma?o to czytajcie do ko?ca ;d
To jest m?j pierwszy raz wi?c prosz? mnie nie wyzywa? w komentarzach ?e nie umiem pisa? opowiada?. Dzi?kuje dobranoc !
![]()
...Obudzi?em si? na dziwnej pla?y w ok?? mnie lasy, i rozbity statek, wszystko mnie bola?o, od razu zauwa?y?em w oddali budynek. Nie mia?em si? ale ruszy?em w stron? haty. Gdy doszy?em do niej podszed?em do drzwi i zacz??em puka?, nikogo nie by?o. By?em bardzo spragniony, z boku sta?y beczki z wod?, uda?em si? do nich i zacz??em nabiera? wod? w r?ce. Po chwili usiad?em sobie obok drzewka i my?la?em nad tym jak si? tu znalaz?em. I nagle zachcia?o mi si? spa?, wi?c podszed?em do domku i wszed?em do niego przez okno, po?o?y?em si? i zasn??em.
Dzie? 2
![]()
Wsta?em bardzo wcze?nie, wyspany i wypocz?ty. By?o troch? zimno wi?c rozpali?em w piecu. Rozejrza?em si? troch? po domu i zauwa?y?em skrzynie. Podszed?em i otworzy?em znalaz?em w niej ?uk i kilka strza?. By?em g?odny wi?c poszed?em na polowanie, upolowa?em kilka kr?lik?w i jednego jelenia. Gdy upiek?em sobie mi?so postanowi?em uda? si? na wypraw? w poszukiwaniu miasta.
Dzie? 3 - Wyprawa
Jak chcecie to
CDN
![]()
Na wypraw? wioz?em stary plecak, maczug?, ?opat? no i lin?.
Wyruszy?em z domku oko?o po?udnia by? wtedy upa?, szybko si? m?czy?em ale szed?em ?wawo, doszed?em do jakiego? ciemnego lasu i nagle zobaczy?em istot? wynurzaj?c? si? z wn?trza niego.
Wystraszy?em si? okropnie lecz nagle ujrza?em w oddali dziur? do kt?rej si? schowa?em przed tajemnicz? istot?, w dziurze by?o par? myszy, musia?em si? z nimi upora? ?eby przej?? dalej, by?o bardzo ciemno wi?c wioz?em zdj??em pochodnie z ?ciany i poszed?em dalej, szed?em podziemiami chyba z pi?? godzin i nagle ujrza?em ?wiat?o i drabin?, wspi??em si? po niej i wyszed?em na polan? by?em bardzo zm?czony ale nie poddawa?em si? by?em za daleko od domu.CDN
Jak chcecie to
CDN