• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[sereczek55] duzy domek

Status
Zamknięty.

sereczek55

Active User
Liczba reakcji
1
Witam, postanowilem pobawic sie troche a mappera (pierwszy raz), zrobilem taki domek bez podziemi i otoczenia. Chcialbym zebyscie mi powiedzieli cos o tym ksztalcie, czy ladnie wyglada, moze jest zbyt skomplikowany? Zaznaczam ze nie uzywalem auto-borderow i robilem w sim0ne.
oto fotki:
tu mamy parter
domekparter.jpg

tu 1-sze pietro
domek1pietro.jpg

2-gie
domek2pietro.jpg

i dach (widok calosci z gory)
domekdach.jpg

prosze o ocene i komentarze, moze kidys bedzie cos wiecej ;]

ops, zapomnialem o swietle na ostatnim pietrze, heh peszek

@down
Fajnei ze ci sie podoba, sprubuje to otoczenie zrobic, ale nic nie obiecuje bo jeszcze tego nie umiem.

Odp: [sereczek55] duzy domek

Domek jest ?atny :D bardzo ci powiem fajnie zrobiony tylko to otocznie zmienia urok domku

domekzotoczeniem.jpg

zrobilem jakis otoczenie, ale wydaje mi sie ze powinno byc gesciej, ale wy mi powiedzcie

Nie znam si? zbyt wiele na "mappingu" , ale mi si? podoba :) Otoczenie mo?e by? :] bo nie jest tak napieprzone niepotrzebnymi elementami. 9.5/10 - jak si? z g?ry przyjrze? to wygl?da to jak "???w" ;D na parterze :D -0.5 punkcik za to , ?e da?e? za du?o lamp(2 nie potrzebne) Ale jest OK... :)

Hhahaha naprawde to jest zolw xD Otoczenie fajne. Za checi reput leci. Domek twoj jest? Czy czyjejs roboty :D 8/10 za mapke. Poniewaz mogles cos dodac jeszcze np inne kolorki scian co 2. Jakies rzeczy dodac do domku i wtedy wzucic ss ;].

?adny ten domek . Podoba mi sie ksztalt tak jak koledzy powiedzieli "???wia" :-) Otoczenie tez ladne :P Rob wiecej prac.

Zaczne od tego, ?e natura jest na TRAGICZNYM poziomie, przestudiuj poradniki Blackqa aka innych mapper?w, kt?rzy zajmowali si? Tym tematem.
Domek jak domek du?y, lecz bez rewelacji. Puste ?ciany, pusty w ?rodku zero klimatu.
Pozdrawiam!

up ^^
jedyny rozs?dny cz?owiek , jak wam mo?e si? podoba? taka natura ? 0 pomys?owo??i TRAGEDIA! a domek jest ca?y pusty , mo?e ma fajny kszta?t ale 0 detali ma ;/

Powiem ci kontury domku dobre ale reszta straszna co doda?
- natury lepsz?
- jakie? obrazy na ?ciany okna
-dywany
- mo?esz doda? ogr?dek a w nim dog xD
-le?ak na tym tarasie
- ???ka
- detale
- kwiaty na sto?ach
- jakie? efekty pop?kane ?ciany albo co?
zr?b to co m?wie i poka? jak wysz?o

Po 1. zrobiles boki niektorych scian (progi) do ktorych nie mozna sie dostac i co gorsze dodales okienka przez ktore mozna wrzycac tam itemy.Po 2. ma?o detali zw?aszcza w domku.Po 3.Powiniene? pomy?lec nad czyms dookola domku moze jakis strumyczek?Po 4. widze 4 pary dzwi przez ktore nie mozna wchodzic;)

Ostatnia edycja:

Kszta?t domku ?adny. Otoczenie tragiczne. Mog?e? da? troche kamyczk?w jaki? albo k?pek trawy. Jakies jeziorko albo cos. W domku pusto , nie podoba mi sie wej?cie do niego. Otoczone drzewami. Popracuj

@edit

Oj sory. To 7.6.

Jak dla mnie to domek jest za du?y, nie ma umeblowania, natura wok?? niego jest powiem, ?e tak do kitu... Ca?y domek jest nienaturalny i kszta?tem przypomina statek ze Star Wars :D
Moja ocena to 2/10 na zach?t?...
?wicz, ?wicz i jeszcze raz ?wicz je?li chcesz co? porz?dnego wystawi?...

Tak jak mowil Fluos.. Na tragicznym poziomie..
Te "basiny" odizolowane, pod nimi inna podloga niz w domku, na balkonach 'balustrada' jest zrobiona z desek ktore ludzie uzywaja do robienia wioski etc.
Przeczytaj sobie troche poradnikow, i sprobuj ponownie ;)

Jedyne co mi si? podoba to kszta?t domku.Og?lnie zero szczeg???w i natury,zawsze lepiej da? za du?o ni? w og?le nic nie dawa?.Barierki z "hodowli ?wi?" na tarasie kompletnie nie pasuj?.Czytaj tutoriale,mo?e ci co? wyjdzie wtedy.

Tak szczerze, domek mi sie nie podoba sam nie wiem dla czego :/

5/10 na zachet?.

?e tak powiem: FLAKI Z OLEJEM

d?o?k!

podoba mi si? to bardzo ale to z otoczeniem mniej ;] jak na 1 raz to super... kszta?ty s? fantastyczne ;] 9/10 pozdro

Tak jak inni wn?trze, otoczenie, i POPRAW D?WI na parterze bo przy wje?ciu s? da a przez jedna da si? tylko wej??... Bo drugie s? na rogu!

Nie jest tak ?le ... tylko kolejna kwadratowa praca . Wida? , ?e patrzy?e? na to aby troszeczk? by?o symetrycznie . A co do natury to jest naprawd? do bani . Taka wie? z miastem mieszana . Musisz troszk? popracowa? nad kwadratami i natur? a b?dzie naprawd? super . Pozdrawiam !

Status
Zamknięty.
Do góry