What's new

Serwer OTS, projekt od nowa, mamy sponsora!

CanRe

New User
Reaction score
0
Witam, tak sie zlozylo ze po 3 latach nieinteresowania sie sprawami tibii I ots zdecydowalem ruszyc z nowym projekte, na chwile obecna mam zakupiony serwer vps za 50zl/mc, dlatego ze juz mozna zaczac prace postanowilem poszukac ekipe do wspoltworzenia tego projektu. ludzie jakich poszukuje to: prawa reka szefa projektu - wymagana wiedza o strukturze TFS'a, minimum lua I mapingu- fajnie by informatyka byla ostrzeganpa jako zainteresowanie/pasja. c++ nadobowiazkowe lea wartosciowe. druga osoba to mapper,

wiek, minimum 16 lat

dodatkowovwarto dodac ze w moich planach jest zalozenie sieci serwerow cs:go, cs:1.6,minecraft. na dedyku z ovh /soyoustart.com
za okolo 300zl/mc,

koszta ponosze jadlatego zalezy mi na zebraniu dobrej ekipy ludzi z pasja I determinacja osiagniecia sukcesu

piszcie tutaj.
Wiek / Zdolnosci I stanowisko wobec prohektu ots, zainteresowania, puap interesowania sie informatyka - czy to twoja pasja, czy chcesz sie rozwijac w kwestiach informatycznych, programowanie/webmastering

---------- Tre?? dodana o 20:09 ----------

je?li projekt bedzie sie rozwija? za miesiac czeka nas przesiadka na serwervredykowany
E3-SSD-5 Intel Xeon E3 1245v2 4 c / 8 t 3.4 GHz+ 32 GB 2x 240 GB SSD Soft 16*
177,59 PLN Netto
(czyli 218,44PLN brutto)
soyoustart.pl
Tutaj zrobi sie dodatkowo serwer minecrafta na 200 slot??w, oras serwer TS3 na 512 slot??w na licencji NPL, kolejna kwestia to zakup kolejnej maszyny pod gry "low ping" sldc.eu za 150z? na to bedzie przeznacziny
Rozpoczalem prace a ze juz niemam nalog??w, koniec z zielskiem )D to duzo kasy mam wolnej I niezagospodarowanej, stad ten projekt, zamiast poswiecwnia czasu na faze THC lub... zdecydowalem sie piswiecic czas w sposob pozyteczny - na ten projekt
Warunek wejscia na kolejny szczebel to dobry team - czekam na wasze zgloszenia

Gangster9988

Senior User
Reaction score
42
Odp: Serwer OTS, projekt od nowa, mamy sponsora!

pasja = brak pieniedzy.. kiepsko ale powodzenia

CanRe

New User
Reaction score
0

czym r???ni si? pasja profesjonalisty od pasji amatora? amator realizuje swoje zainteresowanie bez dochod??w, profesjonalista zarabia na swej pracy. taka mala dygresja od tematu:-jestem po zawod??wce, wlasnie rzucilem swoje nalogii, w czwartek zapisalem sie do zaocznego liceum, nam ambicje by zrobic studia informatyczne. wracajac do pierwszego zdania, droga do profesjonalizmu opartego o pasje moze zaczac sie od ppuapu amatora, ktory zamiast zarabiac na swoim zajeciu robi wrecz odwrotnie - doklada z wlasnej kieszenii byle miec workbench gdzie moze sie rozwijac I w skali tego co okresla,slowo amator - pracuje nadswoim celem, rowniez poza podejsciem stricte wynikowym- cieszac sie z samego procesu, a nie tylko z wplywow na konto. dzieki ze zyczysz mi powodzenia

#Adaś

Senior User
Reaction score
23

Moze nie mma pasji i mapy tez sa kiepskie ale moge porobic kilka mapek za jaki hajsik xd wiec ten pisz priv

Gangster9988

Senior User
Reaction score
42

jak chcesz zarobic to zrob sklejke mapek z neta byleby ots byl dopracowany ;v

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

Tak bardzo jestem w tym momencie zainteresowany wsp??prac? z jakim? dzieciakiem "ktury" nie potrafi poprawnie zdania skleci?... P?? m?zgu wyjarane przez jakie? g?wno. Jak si? jara? nie potrafi to si? nie jara. Teraz to sobie w ?eb strzel, to przyniesie jaki? po?ytek przynajmniej. Bo ?eby w kilku zdaniach jebn?? 30 liter?wek i b??d?w to trzeba si? postara?, albo pisa? b?d?c najebanym o 4 nad ranem jedn? r?k? na szybko...
Swoj? drog? co do serwera, o ile sldc jest ok, ovh ujdzie, to sys to jest bud?etowa wersja serwer?w z dupy i bez supportu kt?re nadaj? si? tylko do zabawy i testowania, a nie pod produkcje porz?dnego projektu. A w takim wypadku to lepiej kupi? kebaba z kimsufi.

demolit999

Advanced User
Reaction score
1

kontakt do ciebie gg/fb?

CanRe

New User
Reaction score
0

Witam, kontakt na PW. Chcia?em doda? z? prototypowy ots mam plan zrobi? w rodzaju Evo RPG, oraz opracowa? mapke na oko?o 50MB wagi pliku .otmb, sponsorem jestem ja, planuje w dodatku kupi? serwer z 32GB ramu o wartosci 200z?/mc hetzner albo ovh-sys. kolejnym projektem procz ots ma byc siec serwerow cs go I cs 1.6 oraz minecraft, serwery cs beda na kolejnej maszynie zakupionej w sldc.eu, budzet na dedyki bedzie ustalony na poziomie 500zl/mc, pozostaje skompletowac zaangazowana I pracowita ekipe.

CanRe

New User
Reaction score
0

Witam. Wida? ?e ma?o jest kompetentych os?b kt?re by by?y ch?tne do wsp??pracy. mimo to poszukiwania trwaj? dalej, dlatego dodatkowo og?aszam nab?r na stanowisko admina technicznego od cs 1.6, oraz druga osobe z takim samym tytu?em do cs: go, zapraszam do skladania podan tutaj w temacie, ots te? potrzebuje tw?rc?w/pracownik?w.

Arkam

Forum friend
Reaction score
179

Zle rozkladasz fundusze, jezeli jestes uparty zeby cos zrobic to nadal mozesz, ludzi predzej znajdziesz na otlandzie za $$, co do dedyka to nie ma sensu nawet do paru rzeczy kupowac takiego na poczatku, to nie problem zrobic migracje na inna maszyne a szkoda wyrzucac pieniadze. Ja placac zadedyka 600zl przy 1000 graczach online na serwerze, 400 tys. wejsciach na strone w skali miesiaca, gdzie na dedyku stal jeszcze serwer w grze ARK; Survival Evolved zabierajacy 16gb ram zabieralem moze 20-30% zasobow serwera? wiec do Twojego projektu nie ma sensu od razu placic po 500zl za miech, pomysl nad mniejszym serwerem na poczatek i zlecaj prace roznym ludziom zamiast zatrudniac 1 skyptera, 1 mappera itd, tak bedzie wydajniej.

Gangster9988

Senior User
Reaction score
42

s?uchaj arkama on wie co mowi

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670

@up2
Co ty nie wiesz? On b?dzie mia? na serwerze 3 tys ludzi. A skrypty tak zaawansowane i rozbudowane, ?e serwer bez graczy b?dzie poch?ania? ze 20G ramu. Przecie? to jest pewne. Bo to b?dzie projekt na wypasie, ogarni?ty, a ludzie si? rzuc? ?eby gra?! Te 500 czy 1000 z? to b?dzie nic, przy zarobkach liczonych w tysi?cach dziennie (a przy starcie na godzin?).
Tylko my si? nie znamy i nie potrafimy uwierzy? w sukces tego projektu. Tak samo jak ka?dego innego, w tematach tego typu, lub typu "ilu graczy uci?gnie taki serwer".

Last edited:

Maciek-ChEsTeR

Active User
Reaction score
2

A ja si? z ciekawo?ci zapytam, bo nie pad?o takie pytanie ani obja?nienie z niczyich ust. Czym Ty si? w?a?ciwie b?dziesz zajmowa? pr?cz koszenia hajsu i zlecania prac? Znasz si? na czym?? Jeste? jakim? mapperem, skrypterem, koderem, webmasterem, grafikim (bo to ?e si? uczysz w tym kierunku nie oznacza ?e ju? co? wiesz) czy w twoich kompetencjach jest tylko bycie administratorem, kt?ry pogania innych, czasem wy?o?y sw?j ci??ko zarobiony prywatnie hajs w fabryce mebli i zrobi zwyk?y przelew bankowy ?eby zap?aci? za dedyka. Tfu jakiego dedyka... VPS'a. Opowiedz co? o sobie, jakie masz ambicje, plany, zainteresowania niekoniecznie zwi?zane nawet z og?oszeniem... Napisa?e? ?e jeste? sponsorem, czyli je?li dobrze kojarz? definicj? tego s?owa to nie b?dziesz si? wtr?ca? w ka?dy szczeg?? podczas powstawania serwer?w lecz tylko wy?o?ysz kas? i jak na sponsora przysta?o liczy? na zysk zwrotny, tak? Pytam bo gdy wszed?em w temat to zaciekawi?o mnie o serwerach mc. Mia?em okazj? by? g??wnym administratorem przez jakie? 3 lata na jednej z najwi?kszej sieci serwer?w mc w Polsce gdzie ??cznie, mieli?my rekordowo po 4 tys graczy rozlokowanych na paru maszynach. Sprz?t kt?ry poda?e? ?e masz w planach to istny kombajn, ale jak na kogo? nieznanego ca?kowicie w internetach oraz (uwaga! to tylko przypuszczenie) kogo? kto ca?kowicie nie ma poj?cia o kodowaniu, kto? to wiecznie jecha? na windzie i nawet nie pow?cha? linuxa czy innego ?rodowiska, w?tpi? ?eby? wykorzysta? chocia? w 25% jego potencja?. No chyba ?e jeste? jakim? Youtuberem albo wy?o?ysz gruby hajs na reklam?, gdzie przy wi?kszym ruchu serwery b?d? pada? jak kaczki z przeci??enia i bez dobrej optymizacji (znam temat jak w?asn? kiesze?). O potencjalnym wynagrodzeniu nawet nie by?o wzmianki, nawet ludzie z pasj? je?eli robi? co? za darmo to tylko na w?asny u?ytek. Nie oszukujmy si?, dzisiaj ?wiatem rz?dzi pieni?dz i ka?dy my?li o zbijaniu b?k?w ?eby tylko hajs sam wpada? w kiesze?.

W twoim og?oszeniu jest tyle niewiadomych ?e nie dziwi mnie fakt braku zainteresowania, by by? mo?e marnowa? czas na potencjalny niewypa? lub trafienie na sebixa kt?ry b?dzie tylko kurwi? na gadu, bo co? nie dzia?a, z czym? si? sp??ni kto? itp itd.

Z zaciekawieniem i niecierpliwo?ci? czekam na kreatywn? odpowied? zwrotn?, i uprzedzam ?e to nie hejt.

Last edited:

Gangster9988

Senior User
Reaction score
42

a jesli znajdziesz prace pytasz szefa jakie ma kompetencje? placi ci wiec morde trzymasz krotko i nie pytasz tak samo tu, placi i wie czego wymaga.. moze byc nawet czeskiem z budowy a tobie nic do tego

---------- Tre?? dodana o 20:09 ----------

a jesli znajdziesz prace pytasz szefa jakie ma kompetencje? placi ci wiec morde trzymasz krotko i nie pytasz tak samo tu, placi i wie czego wymaga.. moze byc nawet czeskiem z budowy a tobie nic do tego

Maciek-ChEsTeR

Active User
Reaction score
2

No w?a?nie ?e si? nie zgodz?. Nie mam najmniejszego zamiaru pracowa? dla ho?oty. Nie mam zawy?onego ego ani niewiadomo jakich ambicji ale to te? nie oznacza ?e b?d? z pierwszym lepszym burakiem pracowa?, niewa?ne ile by dawa?. Kto? kto jest wkurwiaj?cy i nie da si? z nim nawet do porozumienia lub ultimatum doj?? nie jest wart strz?pienia sobie nerw?w. Skoro mam woln? wol? to mam prawo wybra? sobie potencjalnego pracodawce kt?ry jest uczciwy, kulturalny i mnie w chuja nie zrobi. Poza tym, skoro wymaga jak to napisa? "zalezy mi na zebraniu dobrej ekipy ludzi z pasja I determinacja osiagniecia sukcesu" to raczej Ja mam prawo wymaga? tego samego od niego. Po drugie, on nie p?aci, nie napisa? nic kompletnie o jakimkolwiek wynagrodzeniu, wi?c przeczytaj czasem ca?y temat dok?adnie zanim b?dziesz mia? zamiar napisa? co? konstruktywnego. Nie b?d? wyci?ga? pochopnych wniosk?w z twojej wypowiedzi ale radz? zmieni? pracodawce bo przejebane tak pracowa? dla szefa do kt?rego nawet g?by otworzy? ze strachu nie mo?esz albo masz wyjebane na robot?, bierzesz hajs i spierdalasz do domu. Powtarzam jeszcze raz, nie naje?d?am na niego ani nie hejtuje, staram si? czego? dowiedzie? i ukierunkowa? go?cia bo takim sposobem nikogo nie znajdzie.

CanRe

New User
Reaction score
0

jakie sa moje kompetencje?-hmm... hex-42ka (liczyd?o), 4ro pasmowy w oparciu o cracka nitracaine itd. arytmetyka 4.3D, 36 watk?w splotowych, 4 wzgeldnosci na 20 [24ki ni ma] obiegowej, 3 kontenery pamieciowe typu 4.6D (masonskie) spiecie do holon?w I skal (w sam raz na pozycjonowanie danych na kolejkowaniu od metylofenidatu)
tyle co do "charakteru", aha I jeszcze... czas fizjologicznego wyprzedzenia kwantowego 0.64s

kurwa zjeby forumowe co mam jeszcze pisac...

---------- Tre?? dodana o 00:09 ----------

https://m.youtube.com/watch?v=7u30QJcdDEk

brat wie co to europa :D

ale do projektu niedal sie namowic... je*ane zombie auryczne :S

Maciek-ChEsTeR

Active User
Reaction score
2

Spoko, tylko z tymi zjebami to przesadzi?e?. Je?eli chcesz ?eby kto? mia? mo?liwo?? oddania si? swej pasji to daj mu do tego warunki i podejd? do tego profesjonalnie. Og?lnie w tym temacie lepiej ju? nic nie pisz bo je?eli nie potrafisz opisa? siebie w paru zdaniach i po ma?ej krytyce lec? z twojej strony przys?owiowe kurwy (A jednak, trafi?em w sebixa) to nie widz? w tym przysz?o?ci na w?asne oko. Tak czy owak, ?ycz? duuuuuuu?ego powodzenia w szukaniu teamu. :>

Tadeusz Norek

Active User
Reaction score
8

Tak przeczyta?em ten temat i stwierdzam ?e autor ma zaawansowane ADHD. Kto b?dzie chcia? z takim kretynem (bo inaczej nie mo?na go nazwa?) wsp??pracowa??.