What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Signature of the Week #6 - Matematyka

Status
Not open for further replies.

Simivar

Senior User
Reaction score
129
Dzisiaj zosta?y og?oszone wyniki konkursu na Sygnatur? tygodnia o tematyce Dzie? Kobiet, mo?na je zobaczy? tutaj. My natomiast nie zwalniaj?c rozpoczynamy kolejn? edycj?, tym razem o tematyce matematyka!

Wymiary: 350x150
Tematyka: Matematyka
Termin sk?adania prac: dok?adnie tydzie?; do 22.03.2009 godzina 22:05.
Format: wy??cznie PNG!
Gdzie sk?ada? prace?
Prosi?bym o wysy?anie prac do mnie, na forum, poprzez Prywatn? wiadomo?? [Klik!] wg. poni?szego wzoru:
Tw?j nick

np.

pierwsze stadium ≠ render
pierwsze stadium = pierwszy etap wykonywania waszej pracy (mniej-wi?cej ?rodkowy, aby mo?na by?o pozna?, ?e to podobne do pracy uko?czonej!)

Je?eli kto? zamiast pierwszego stadium wy?le mi render, jego praca nie zostanie przyj?ta!

F.A.Q:
Dlaczego format *.png?
PNG (ang. Portable Network Graphics) – nie jest obci??ony patentami; obs?uguje stopniowan? przezroczysto??; bezkompromisowa jako?? – w milionach kolor?w i bez jakichkolwiek zniekszta?ce? w?a?ciwych formatom stratnym, do jakich nale?y np. popularny JPEG; nie ma animacji.

Dlaczego mamy bawi? si? w 'pierwsze stadium'?
Je?eli wy?lesz mi dwa obrazki swojej pracy, na pocz?tku i efekt ko?cowy, b?dziemy mieli pewno?? i? praca na prawd? zosta?a wykonana przez Ciebie, zapobiegnie to podszywaniu si? pod autor?w nie swoich prac.

Czy mog? na konkurs przes?a? prac? wcze?niej pokazan? na forum?
Wykluczone! Praca na konkurs ma zosta? zrobiona specjalnie dla nas, nie mo?e zosta? ona opublikowana na forum, nikt wcze?niej nie mo?e jej widzie?. Je?eli zostaniemy poinformowani o takim incydencie, uczestnik zostanie zdyskwalifikowany z konkursu!

Dlaczego akurat taka tematyka?
Tematyka zostaje wybrana przez 'organizatora', jako i? nikt nie przys?a? mi ?adnych ciekawych propozycji co do tematyki SotW'u, sam musia?em kombinowa?. Matematyka na pewno jest do?? trudn? tematyk? jak na sygnatur?, tak wi?c zobaczymy czy si? wyka?ecie.

Dlaczego wymiary to 350x150?
Wszystkie prace musz? mie? jednakowe wymiary, aby by?o ?atwiej ocenia?... Jako, i? na wielu forach i og?lnie w grafice przy sygnaturach stosuje si? takie warto?ci, mamy je tak?e u siebie.

Chcia?bym co? zaproponowa?, gdzie to zrobi??
Je?eli chcesz zaproponowa? jak?? tematyk?, nowy konkurs graficzny czy pokaza? co ?le robi?, zapraszam na Prywatn? wiadomo?? [Klik!], b?d? na Gadu-Gadu [ ].

Co zrobi?, je?eli moja praca nie zosta?a przedstawiona w konkursie?
Najcz??ciej osoby wykonuj?ce prace na SotW nie stosuj? si? do wymaga? i potem tak jest, jednak zazwyczaj pisz? im to w odpowiedzi i prace poprawiaj?, natomiast je?eli nie otrzyma?e? ode mnie odpowiedzi dlaczego Twoja praca si? nie uka?e - napisz mi (tak jak wy?ej) wiadomo??, a sprawdz? to.

Masz jakie? pytanie, b?d? problem? Zapraszam na Prywatn? wiadomo?? [Klik!], b?d? na Gadu-Gadu [ ] !

?ycz? powodzenia!

Last edited:

Viktor

ch?opiec z kijem ரு
Reaction score
57
Odp: Signature of the Week #6 - Matematyka

Popraw termin skladania prac... Nie sadze, zeby ktos byl w stanie wyslac Ci prace, zanim powstal temat o Sotwie...

DevLord

Senior User
Reaction score
282

Termin sk?adania prac: dok?adnie tydzie?; do 15.03.2009 godzina 22:05.
Przecie? napisa?e? to 15.03.2009 o godzinie 22:16.

W konkursie wezm? udzia? jak zmieszcz? si? w terminie.

Phoenix332

Senior User
Reaction score
41

Wasze wypowiedzi s? denne. Ka?dy ma prawo si? pomyli?, ale napisa?, ?e za tydzie? wi?c dodaj 7 dni? Trudne? Nie! Gratulacje za wbitego posta...

#topic
AAaaaaa, matematyka! Dobry temat, z ch?ci? bym wzi?? udzia? ale ze mnie grafik marny.. ;P

Simivar

Senior User
Reaction score
129

Popraw termin skladania prac... Nie sadze, zeby ktos byl w stanie wyslac Ci prace, zanim powstal temat o Sotwie...
Tak?e jestem cz?owiekiem i mam prawo do pomy?ki, nawet w pierwszym po?cie pisze Ci, i? je?eli chcesz mnie poprawi? (nawet o tak? b?ahostk?) to pisz na PW/GG, a nie w temacie posty nabijasz ;x.

Mam nadziej?, i? ta edycja SotW'u cieszy? si? b?dzie wi?ksz? popularno?ci? ni? poprzednia, przyk?ad pracy zwi?zanej z matematyk?:
584c8908ec95b3c3.png

[wymiary s? nieprawid?owe].

Geza1927

Senior User
Reaction score
90

oooo ju? zaczynam. Tylko prosz? nie zapomnie? o mnie tak jak ost. razem. :D

K

Krecioo

Guest

A ja tym razem nie bior? udzia?u bo mi czasu brakuje a szkoda bo temat mi si? podoba i mam fajny pomys? :(

Voilan

Advanced User
Reaction score
45

Ja ju? swoj? prac? wys?a?em :)
Czekam na wyniki xD
Mia?em ciekawy pomys? (wed?ug mnie)
Ale po g?osowaniu dowiem si? czy wy te? tak uwa?acie...
Mam nadzieje ?e wzro?nie zainteresowanie...
Ja na ten SOTW (szczerze) czekam ju? bardzo d?ugo...
Poprzedni? prac? nie przyjeli (format .gif)
pozdro!

Dunx

User
Reaction score
2

Tematyka nie a? taka dobra...
Czekam na wyniki...
mam nadziej? ?e b?dzie wielki wyb?r :D
Pozdrawiam!

DevLord

Senior User
Reaction score
282

Licz? na ma?e zainteresowanie, to mo?e wygram xD.
@Up:
Racja tematyka trudna renderu nie mog?em znale??, musia?em zwyk?y obrazek z googli wzi???. Ale my?l?, ?e dobrze mi p?jdzie. Jak kto? zag?osuje na mnie to b?dzie git.

Simivar

Senior User
Reaction score
129

Jak na razie otrzyma?em tylko 3 prac?, mam nadziej?, i? liczba zainteresowanych si? powi?kszy.

Hoster

Senior User
Reaction score
34

Nawet ja, jako amator ju? ko?cz? tworzy? swoj? prac?... Ci??ko by?o znale?? obrazem zwi?zany z matematyk?...
PS. Jako i? jest tak ma?o zainteresowanych, proponuj? przed?u?y? termin...

Viktor

ch?opiec z kijem ரு
Reaction score
57

@Hoster
SOTW to konkurs na sygnature tygodnia, wiec jaki jest sens na przedluzenie terminu? :eek:
Ile prac bedzie tyle bedzie i musimy sie tym zadowolic... :rolleyes:

ps. Ja jeszcze nie zaczalem.. Moze w ogole nie wystartuje. ;P Kto tam wie..

DevLord

Senior User
Reaction score
282

Viktor ma racj?. Troch? to dziwne jak konkurs o nazwie sygnatura tygodnia trwa 2 tygodnie. Ale niech Simivar decyduje o tym. Ja si? nie wtr?cam.

Status
Not open for further replies.