Simivar
Senior User
- Reaction score
- 129
Kilka dni temu zako?czy?a si? sz?sta edycja konkursu na sygnatur? tygodnia o tematyce Matematyka, dzisiaj, rozpoczynamy edycj? si?dm?!
Zapraszamy do udzia?u w konkursie!
Wymiary: maksymalnie 350x150 px (prace mog? by? mniejsze, jednak nie wi?ksze, ni? podane wymiary!)Zapraszamy do udzia?u w konkursie!
Tematyka: Przysz?o??
Termin sk?adania prac: dok?adnie tydzie?; do 17.04.2009 godzina 15:40.
Format: wy??cznie PNG!
Gdzie sk?ada? prace?
Prosi?bym o wysy?anie prac do mnie, na forum, poprzez Prywatn? wiadomo?? [Klik!] wg. poni?szego wzoru:
np.Tw?j nick
pierwsze stadium ≠ rendermatiusmm
pierwsze stadium = pierwszy etap wykonywania waszej pracy (mniej-wi?cej ?rodkowy, aby mo?na by?o pozna?, ?e to podobne do pracy uko?czonej!)
Je?eli kto? zamiast pierwszego stadium wy?le mi render, jego praca nie zostanie przyj?ta!
F.A.Q:
Dlaczego format *.png?
Dlaczego mamy bawi? si? w 'pierwsze stadium'?PNG (ang. Portable Network Graphics) – nie jest obci??ony patentami; obs?uguje stopniowan? przezroczysto??; bezkompromisowa jako?? – w milionach kolor?w i bez jakichkolwiek zniekszta?ce? w?a?ciwych formatom stratnym, do jakich nale?y np. popularny JPEG; nie ma animacji.
Czy mog? na konkurs przes?a? prac? wcze?niej pokazan? na forum?Je?eli wy?lesz mi dwa obrazki swojej pracy, na pocz?tku i efekt ko?cowy, b?dziemy mieli pewno?? i? praca na prawd? zosta?a wykonana przez Ciebie, zapobiegnie to podszywaniu si? pod autor?w nie swoich prac.
Dlaczego akurat taka tematyka?Wykluczone! Praca na konkurs ma zosta? zrobiona specjalnie dla nas, nie mo?e zosta? ona opublikowana na forum, nikt wcze?niej nie mo?e jej widzie?. Je?eli zostaniemy poinformowani o takim incydencie, uczestnik zostanie zdyskwalifikowany z konkursu!
Dlaczego wymiary to 350x150?Tematyka zostaje wybrana przez 'organizatora', jako i? nikt nie przys?a? mi ?adnych ciekawych propozycji co do tematyki SotW'u, sam musia?em kombinowa?. Przysz?o?? na pewno jest do?? trudn? tematyk? jak na sygnatur?, tak wi?c zobaczymy czy si? wyka?ecie.
Chcia?bym co? zaproponowa?, gdzie to zrobi??Wszystkie prace musz? mie? jednakowe wymiary, aby by?o ?atwiej ocenia?... Jako, i? na wielu forach i og?lnie w grafice przy sygnaturach stosuje si? takie warto?ci, mamy je tak?e u siebie.
Co zrobi?, je?eli moja praca nie zosta?a przedstawiona w konkursie?Je?eli chcesz zaproponowa? jak?? tematyk?, nowy konkurs graficzny czy pokaza? co ?le robi?, zapraszam na Prywatn? wiadomo?? [Klik!], b?d? na Gadu-Gadu [ ].
Masz jakie? pytanie, b?d? problem? Zapraszam na Prywatn? wiadomo?? [Klik!], b?d? na Gadu-Gadu [ ] !Najcz??ciej osoby wykonuj?ce prace na SotW nie stosuj? si? do wymaga? i potem tak jest, jednak zazwyczaj pisz? im to w odpowiedzi i prace poprawiaj?, natomiast je?eli nie otrzyma?e? ode mnie odpowiedzi dlaczego Twoja praca si? nie uka?e - napisz mi (tak jak wy?ej) wiadomo??, a sprawdz? to.
?ycz? powodzenia!
Last edited: