What's new

Slash

Status
Not open for further replies.

Devil Faith

Active User
Reaction score
13
Geniusz? Bodaj?e 4 najlepszy gitarzysta ?wiata, zaczyna? od gitary jednostrunowej...

Choxorz

Advanced User
Reaction score
4
Odp: Slash

No c??, znany, niestety, g??wnie z Guitar Hero, ale jest tam te? z jakiego? powodu ;). Jeden z lepszych gitarzyst?w, i ma dosy? oryginalny styl, taki lekko bluesowy ^^. Nie jest to m?j ulubiony gitarzysta, ale zdecydowanie jest jednym z ulubionych. :p

Devil Faith

Active User
Reaction score
13

Polecam przeczyta? jego histori? oraz obejrze? kilka sol?wek.

@Up
No nie wiem czy znany g??wnie z Guitar Hero, ja ju? go znam dobre kilka lat i na pewno wi?kszo?? os?b co si? tym interesuj? te? go znaj? z innych ?r?de? ;d

@Down
Mi raczej chodzi o to jak on gra i z jakim stylem. Gdyby? gra? na gitarze to by? zrozumia?.

Last edited:

LuriseQ

Advanced User
Reaction score
67

@up.
Czyli wiadomo dlaczego nie rozumiem^^.

Wiesz co?

Jako? mi to nie podchodzi, staram si? w to ws?uchac, ale s?ysz? tylko piszczenie i skrzeczenie w uszach, nic wi?cej.
Mi si? to nie podoba, ale przecie? rozumiem, ka?dy ma sw?j gust i lubi co innego.

Pozdro.

Last edited:

Eldryzif

Advanced User
Reaction score
14

Slash le?y przy takich gitarzystach jak Ritchie Blackmore, Tony Iommi czy te? David Gilmour.
A je?li chodzi o jego gr? to nie przypada mi do gustu w og?le mimo, ?e to m?j gatunek. I sam Slash to taki sprzedawczyk.

Reaction score
0

Slash le?y przy takich gitarzystach jak Ritchie Blackmore, Tony Iommi czy te? David Gilmour.

Jak mo?na w og?le zestawia? ze sob? tych gitarzyst?w ? Ka?dy z nich gra zupe?nie inaczej. Nie mo?na ich ze sob? por?wnywa?.

A o gustach, jak wiadomo, si? nie rozmawia :)

Pozdrawiam...

Choxorz

Advanced User
Reaction score
4

@Devil Faith
Te? nie us?ysza?em o nim przy wydaniu Guitar Hero 3 :p. Nie jestem jednym z tych.

@Eldryzif
R?wnie dobrze m?g?bym powiedzie? ?e Ritchie Blackmore, Tony Iommi czy te? David Gilmour padaj? na cyce przy Bucketheadzie. Rozumiesz o co mi chodzi? Ka?dy jest dobry w swoim stylu gry. Za?o?? si?, ?e taki gigant jak Tony Iommi nie powt?rzy shredd?w po Bucketheadzie.

Diablo9515

Banned
Reaction score
14

Siema!!

Powiem tak nigdy nie zna?em si? na gitarze, ale to co teraz us?ysza?em jest to co? nie samowitego.

@2up Zgadzam si? z wypowiedzi?, ?e nie mo?na ich do siebie por?wnywa?, ka?dy ma sw?j styl.

Pozdrawiam!!

Reaction score
0

@Choxorz

C??, je?li chodzi o Buckethead'a, to on potrafi gra? jedynie szybko.
Gdy w swojej dzia?alno?ci do??czy? do Guns'?w i nagle mia? zagra? partie solowe, kt?re nie nale?? do najszybszych, a s? w g??wnej mierze harmoniczne, okaza?o si?, ?e nie potrafi ich "sprzeda?".

Dlatego np. w utworze "November Rain" Buckethead, otrzyma? 'outro solo'...
Jest to jedyny moment gdzie mo?e pokaza? co potrafi.
Jednak samo solo na pocz?tku te? opiera si? o pi?kn?, nie szybk? gre i to r?wnie? mu nie wysz?o...

A co do tego czy "Tony Iommi nie powt?rzy shredd?w po Bucketheadzie", to ci??ko powiedzie?. Tony nigdy nie stosowa? takich technik, poniewa? nie pasowa?y one do stylu Black Sabbath. Chyba nie wyobra?asz sobie mocnego Rock'owego kawa?ka, utrzymanego w starym stylu, w kt?rym solo zagra?by Buckethead, Yngwie Malmsteen czy Michael Angelo Batio...

Reaction score
0

Tak z ciekawo?ci zapytam, czy s? tu jacy? gitarzy?ci, kt?rzy pr?bowali b?d? pr?buj? ogra? jakie? sol?wki Slasha ?

Choxorz

Advanced User
Reaction score
4

@Choxorz
C??, je?li chodzi o Buckethead'a, to on potrafi gra? jedynie szybko.
Gdy w swojej dzia?alno?ci do??czy? do Guns'?w i nagle mia? zagra? partie solowe, kt?re nie nale?? do najszybszych, a s? w g??wnej mierze harmoniczne, okaza?o si?, ?e nie potrafi ich "sprzeda?".
Dlatego np. w utworze "November Rain" Buckethead, otrzyma? 'outro solo'...
Jest to jedyny moment gdzie mo?e pokaza? co potrafi.
Jednak samo solo na pocz?tku te? opiera si? o pi?kn?, nie szybk? gre i to r?wnie? mu nie wysz?o...
A co do tego czy "Tony Iommi nie powt?rzy shredd?w po Bucketheadzie", to ci??ko powiedzie?. Tony nigdy nie stosowa? takich technik, poniewa? nie pasowa?y one do stylu Black Sabbath. Chyba nie wyobra?asz sobie mocnego Rock'owego kawa?ka, utrzymanego w starym stylu, w kt?rym solo zagra?by Buckethead, Yngwie Malmsteen czy Michael Angelo Batio...

Wiem, ?e Tony nie stosuje takich technik, dlatego w?a?nie da?em taki przyk?ad. Ka?dy z nich gra na sw?j spos?b, nie ma nawet co por?wnywa?, tak jak pan par? post?w wcze?niej :p

Eldryzif

Advanced User
Reaction score
14

Por?wnuj?, bo widz? jak Slash sprzedaje si? w ka?dej dziedzinie w por?wnaniu do reszty.

Status
Not open for further replies.