• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Sorc czy knight?

Status
Zamknięty.

steryl

User
Liczba reakcji
0
Witam
mam 2 postacie na RL npvp
kim lepiej gra?? kto b?dzie lepszy na hight lvl`u?
kto jest lepszy pod bota?
kt?ry jest nastawiony bardziej na zarabianie kaski?
kto lepiej wali i ma lepsze hity knight z exori czy sorc z sd?
kto wali wi?cej z wanda i axe?
co daje to ?e si? wejdzie na wy?szy lvl na ka?dej z postaci?
prosz? o pomoc mam z tym du?y problem ;/

Odp: Sorc czy knight?

Witam

1. nie wiem
2. knight
3.knight.
4.mag chyba
5.knight axe

mag wlanie mo?e wi?cej ale to tylko sd... przydaje si? na warze a na warze walniesz z exori 9 os?b a nie jedn? :) do tego na bossach lepszy jest knight :)
wychodzi ?e knight wymiata :)

Witam

1. Sorcerer , poniewa? na high lvl'u Knight bardzo szybo si? nudzi.
2. Knight
3. Knight
4. Sorcerer z Sd
5. Knight <czyt. zale?y te? od skilli>
6. Knight ma wi?cej hp , mo?e wykonywa? solo ?rednie questy , ci??ko go zabi? , wi?cej capa <wi?cej loota mo?e wsi??? na raz>.
Sorcerer ma wi?ksze obra?enia z czar?w , nowe bardzo dobre czary , du?a ilo?? many.

jednak chyba wybiore knighta tani exp b?dzie i lepiej bra? knighta, poniewa? knightem szybciej wbije lvl a to podniesie obra?enia a sorc pozostanie na ni?szym poziomie ;/

jednak chyba wybiore knighta tani exp b?dzie i lepiej bra? knighta, poniewa? knightem szybciej wbije lvl a to podniesie obra?enia a sorc pozostanie na ni?szym poziomie ;/

Knightem szybciej wbijesz lvl, szybciej zarobisz kas?, nie musisz ci?gle lata? do dp bo ma wi?cej capa. Og?lnie to knight najlepszy pod bota, kupujesz mu marne eq i troche lepsz? bro? i starcza.

Z tego co widz? wi?kszo?? tutaj nie ma lvla wy?szego ni? 30-.-
Sorc to po upie g?wno, za bota dostaniesz deleta (chyba, ?e kupisz Neo a tym botem mo?na botowa? ka?d? profesj?)
Co do reszty pyta?, ka?dy wie, ?e knight zarabia wi?cej, knight wanda u?y? nie mo?e w og?le a sorc axem zada ?mieszne obra?enia.
Og?lnie wida?, ?e jeste? newbie, bierz knighta bo sorc to ci??ka profesja do gry.

Po pierwsze bardzo wa?ne jest to czy masz zamiar kupowa? konto premium, poniewa? znacz?co zmienia sytuacj?.
Przypuszczam, ?e masz raczej zamiar gra? na FACCu, gdzie gra magiem jest irytuj?ca, bo nie mo?esz wykorzysta? mo?liwo?ci, jakie ma z p?atnym kontem (Dost?p do lokacji wprost idealnych do zdobywania do?wiadczenia dla tej profesji, o czarach ju? nie wspominaj?c)
Gr? sorcererem bez p?atnego konta raczej odradzam, a w dodatku sorc jest dosy? trudn? profesj? do opanowania, jak na nowego gracza.
Co do knighta, to tutaj na faccu mamy ju? znacznie lepiej, bo mo?e nie jest bogaty w zdolno?ci magiczne, za to idealnie si? nadaje akurat do bocenia.
Botem poziom swojego knighta wbijesz dosy? szybko, ale co z gr? manualn??
Wi?kszo?? napisa?a, ?e knight wynosi du?e profity z expa, co jednak musz? skorygowa?. Knight wynosi profity oczywi?cie z bocenia, ale we?my pod uwag? to, i? bota zostawiamy powiedzmy na 8 godzin na s?abych potworach, bo nawet manualnie knight nie da rady expic powiedzmy na 25 lvlu na cyclopach bez waste lub wychodzenia na 0 (Chyba, ?e mamy full seta i przeznaczyli?my mn?stwo czasu na skillowanie, kt?re jest w knighcie strasznie m?cz?ce).
Teraz powr??my do Twoich pyta?:

Kim lepiej gra?? Kto b?dzie lepszy na high lvlu?
Graj t? profesj?, kt?ra Ci si? podoba. Zale?y co rozumiesz poprzez "lepszy" na high lvlu i kt?ry poziom jest dla Ciebie tym high. Po tym updacie sorc znacznie os?ab?, ale nadal mo?na na nim wyci?gn?? ogromny exp/h. Je?li chodzi o knighta to szczerze Ci powiem, ?e na tym 100+ lvlu nie masz sporej sumki w banku to knight jest cholernie, naprawd? cholernie nudny.

Kto jest lepszy pod bota?
Jak nie dostaniesz bana to chyba ka?dy jest dobry ;D
Wracaj?c do PACCa, to magiem mo?na bardzo ?adnie poboci? i poziom wbic znacznie szybciej, ni? knight (r?wnie? na paccu). W sumie jak dot?d knight (z p?atnym kontem czy bez) by? bezapelacyjnym
numer jeden w boceniu i wydaje mi si?, ?e nadal jest, chocia? je?eli umiesz dobrze ustawi? bota, to ka?da profesja jest dobra.

Kt?ry jest nastawiony bardziej na zarabianie kaski?
Je?li chodzi o bota to jest to raczej knight, ale jak ju? wspomnia?em to zale?y od miejsca, rodzaju konta i umiej?tnego ustawienia bota.
Co do manualnego zarabiania to wszystko zale?y od r??nych czynnik?w i nie da si? tego ?atwo okre?li?. Ale przypu??my, ?e mamy 40 sorca i 40 knighta i FACC, tutaj zdecydowanie dosy? dobrze sprawuje si? knight, bo mo?e bez wi?kszego waste zarabia? na cyclopach czy te? np.tombie pod Mt.Sternum, lecz sorc nie odstaje znacz?co od niego z zarobkami. Owszem zu?yje kilka/na?cie mana potion?w, ale nie jest to jaka? gargantuiczna r??nica.
Natomiast Master Sorcererem na tym 40 lvlu ogromny profit mo?emy wynie?? przyk?adowo z Earth Elementali, gdzie loot jest wspania?y, jak na nasz poziom, a exp jeszcze lepszy. Elite Knight, tutaj nie ma zbyt wielkiej zmiany je?eli por?wnamy z przej?ciem sorcerera z facc na pacc. Oczywi?cie mamy du?o wi?cej mo?liwo?ci zarobku jednak, jak zwykle b?dzie to nudne, ?mudne zabijanie s?abszych monster?w.

Kto lepiej wali i ma lepsze hity knight z exori czy sorc z sd?
Tutaj wszystko zale?y od skill?w, bo to raczej oczywiste, ?e knight ze skillami 30/30 b?dzie ledwo ubija? rotwormy, a sorc z 10 mlvlem te? nie wywo?a du?ych obra?e?.
Je?eli, a? tak bardzo Ci zale?y kto walnie wi?cej z exori lub sd, to b?dzie to oczywi?cie mag z sd, lecz zwr?? uwag? na cen? tego uderzenia. Praktycznie ?aden low level nie expi z sd, bo jest to ogromna strata pieni?dzy. Wracaj?c do normalnych obra?e? to pami?taj, ?e sorc ma okre?lony dmg na danym poziomie i mlvlu, a knight raz walnie po 150, a raz po 15.

Kto wali wi?cej z wanda i axe?
Tutaj zupe?nie nie rozumiem pytania, bo sorc raczej nie u?ywa broni bia?ej, a knight r??d?ek. Im wi?kszy skill na knighcie tym lepszy hit, a r??d?k? zadajesz zawsze pewne obra?enia w danym ich przedziale.

Co daje to ?e si? wejdzie na wy?szy lvl na ka?dej z postaci?
Taki bia?y napis:
You advenced from level ... to level ...

Pozdrawiam,
Narac.

A wi?c powiem, ?e po ostanim update knight!

Ma zajebiste czary.
Prawie nie da si? go zabi? na wy?szym lvl. Ja mam 50 (haha) i nie m?g? mnie zabi? 248 sorcerer(z sd po 500 max), a jak do mnie podszed? 200 knight i U?y? tylko utito tempo i Exori Gran Ico i jeb za 700 mnie jebn?? i na hita. Knight jest teraz za dobry. Je?eli planujesz kupi? pacca i mie? w chuj cc to sorca(ja i tak wole druida) a jak nie masz cc to knight'a, albo palka . Sorc musi w chuj czeka? aby u?y? czaru. A to jego jedyna forma ataku.
Dzi?kuje dobranoc.

Pami?taj knight bez skilli to nie knight.

Ostatnia edycja:

Je?li chodzi o knighta to szczerze Ci powiem, ?e na tym 100+ lvlu nie masz sporej sumki w banku to knight jest cholernie, naprawd? cholernie nudny.
Chyba na odwr?t, knightem da si? expi? z zerowymi nak?adami a jak 100msem nie masz 'sporej sumki w banku' to nawet nie p?jdziesz porz?dnie expi?.

Natomiast Master Sorcererem na tym 40 lvlu ogromny profit mo?emy wynie?? przyk?adowo z Earth Elementali, gdzie loot jest wspania?y, jak na nasz poziom, a exp jeszcze lepszy.
A by?e? chocia? na Earth Elementalach?
Bo ja tak, levelowa?em tam 2 postacie, i powiem Ci ?e loota jakiego? hiper ultra nie ma, a exp jest du?y co dla MSa jest ca?kowicie normalne, szybko expi, za to du?o wydaje na expienie i ?atwo pada.

#up
Signed w 100%.

#btw
W og?le co Wy mu tak wszystko t?umaczycie, po co, i tak nie rozumie 70% z tego co napisali?cie.
W?tpie, ?eby mia? te 500k w banku czy PACCa.
Tak jak ju? pisa?em bierz rycerza, bardzo ?atwa posta? do ogarni?cia przez newbie, zaczyna? sorcem to g?upota bo nigdy nie b?dziesz mie? na nic kasy, a takim knightem wszystko ?adnie ogarniesz, wbijesz wi?kszy lvl, b?dziesz mie? sporo gp i wtedy mo?na my?le? o magicznych.

nie chodzi o to ?e gra? nie umiem sam dam sobie rad?, ale po tym jak wszed?em na konto kolegi [300+ MS] i zobaczy?em por?wnanie do knighta to jednak zostan? przy knighcie, dlaczego?
mo?e i knight ma mniejsze hity, ale jest to posta?, kt?ra rzadko pada, a sorc to bardzooo cz?sto pada [mam koleg? 200+ pad? 5x w ci?gu 2 miesi?cy]
czemu gra si? ma nudzi? tylko tego nie rozumiem :)

temacik do zamkni?cia drogi adminie ;)

A wi?c powiem, ?e po ostanim update knight!
Ma zajebiste czary.
Prawie nie da si? go zabi? na wy?szym lvl. Ja mam 50 (haha) i nie m?g? mnie zabi? 248 sorcerer(z sd po 500 max), a jak do mnie podszed? 200 knight i U?y? tylko utito tempo i Exori Gran Ico i jeb za 700 mnie jebn?? i na hita. Knight jest teraz za dobry. Je?eli planujesz kupi? pacca i mie? w chuj cc to sorca(ja i tak wole druida) a jak nie masz cc to knight'a, albo palka . Sorc musi w chuj czeka? aby u?y? czaru. A to jego jedyna forma ataku.
Dzi?kuje dobranoc.
Pami?taj knight bez skilli to nie knight.
Ch?opie na jakim ot to by?o knight za 700 wow gz fanatyk z cb widze; )
Dobra tak w og?le to knight jest lipa mw zanim b?dziesz m?gl u?ywa? to pozdro&po?wicz mam du?o rl knight h lvli i ka?dy m?wi ze kina to lipa o jakich kolwiek warach mo?esz sobie poma?y? sorcem szybciej bijesz lv w 2 tyg 100lv wbijesz jak wiesz gdzie expi? co z tego ?e sorc ma ma?o hp jak na 45lvlu juz jest kozak jak nie umiesz dobrze grac to graj kina jak chcesz szybko expi? nie mie? profitu ani waste to wez sorca

Ja ci polecam gr? knightem
steryl napisał:
Witam

1. Knight, gra t? profesj? jest ciekawa
2. Knight
3. Knight
4. To zale?y od umiej?tno?ci danej profesji i lvl'u
5. Axe

Chyba na odwr?t, knightem da si? expi? z zerowymi nak?adami a jak 100msem nie masz 'sporej sumki w banku' to nawet nie p?jdziesz porz?dnie expi?.
A by?e? chocia? na Earth Elementalach?
Bo ja tak, levelowa?em tam 2 postacie, i powiem Ci ?e loota jakiego? hiper ultra nie ma, a exp jest du?y co dla MSa jest ca?kowicie normalne, szybko expi, za to du?o wydaje na expienie i ?atwo pada.
#up
Signed w 100%.
#btw
W og?le co Wy mu tak wszystko t?umaczycie, po co, i tak nie rozumie 70% z tego co napisali?cie.
W?tpie, ?eby mia? te 500k w banku czy PACCa.
Tak jak ju? pisa?em bierz rycerza, bardzo ?atwa posta? do ogarni?cia przez newbie, zaczyna? sorcem to g?upota bo nigdy nie b?dziesz mie? na nic kasy, a takim knightem wszystko ?adnie ogarniesz, wbijesz wi?kszy lvl, b?dziesz mie? sporo gp i wtedy mo?na my?le? o magicznych.

Przeczytaj dok?adnie to co napisa?em i zobacz, ?e chodzi o to, i? knightem na tym 100+ lvlu oczywi?cie mo?esz i?? sobie na cyclopy (lub cokolwiek, co ?atwo zabi? przy rozs?dnym expie), co nie wymaga ?adnych nak?ad?w, ale nie p?jdziesz expi? na Nightmare, DLe PoI czy nawet Darashia, bez nak?adu :)

A co do MSa wystarczy posiada? na start t? okre?lon? sum? w banku i je?eli tylko potrafimy nim gra? mo?emy wyci?ga? profit, co prawda zwykle wychodzi si? na 0 (chocia? znam kilku graczy, kt?rzy potrafi? z zera zarobi? w tydzie? 500k, co oczywi?cie zale?y od poziomu i umiej?tno?ci oraz ch?ci marnowania czasu), ale expa nie mo?na por?wna? do knighta.

Czy gra?em MSem na Earth Elementalach?
Tak i przedstawi? Ci jak? mia?em tam sytuacj? na 35 lvl i 36 mlvlu.
Na 30 minut expienia przeznacza?em 50 mana potion?w, czyli wydatek 2,5k. W ci?gu tych 30 minut zawsze uzbiera?em na czysto 4k plus 10-20 lumps of earth, czyli 1,3 - 2,6k.
Podczas takiego hunta zwykle wpada? poziom lub chocia? 70-80%. (Dla ?cis?o?ci mia?em 70-100k exp/h)
Obliczmy nasz zarobek: 4k i 1,3 - 2,6k daje nam 5,3 - 6,6k, odejmijmy od tego nasz wydatek na poty i wyjdzie nam 2,8 - 4,1k.
Co dla Ciebie jest super hiper profitem to ju? Twoja sprawa, ja jedynie stwierdzam jaki by? m?j zarobek.
MS ?atwo pada z czym mog? si? zgodzi?, je?eli mamy lagi lub nie do ko?ca radzimy sobie z t? profesj? (Nie zarzucam Ci braku kompetencji w grze, ani nie uwa?am si? za jakiego? wymiatacza, bo nie gram ju? w Tibi? od jakiego? czasu).
Ja trafniej stwierdzi?bym fakt, ?e mag ma ma?o hp, co nie znaczy, ?e ?atwo pada, jak ju? wspomnia?e?. (Chyba, ?e jeste?my kamikadze i lurujemy na siebie kilka potwor?w na siebie, co jest bardziej hardcorow? metod? expienia.
Ma ogromne mo?liwo?ci leczenia i wystarczy mie? dobre wyczucie ...lub bota, do kt?rego nie zach?cam, bo sami sobie psujecie gr?.

@Co do autora tematu: A ja mam koleg? eka, kt?ry pada? od 124 lvla do 108 i co z tego? Mo?na to t?umaczy? lagami, mass kickami, "nie ogarnianiem".
Pami?taj, ?e to nie znaczy, ?e Ty b?dziesz mia? takie problemy i rozw?j Twojej postaci zale?y od Ciebie, a nie kolegi :) "Nie id? za t?umem, bo nigdzie nie dojdziesz"

A dlaczego gra knightem ma si? Tobie nudzi??
Nie wiadomo czy b?dzie Ci si? nudzi?, ale wi?kszo?? graczy twierdzi, ?e gra ekiem na wy?szym lvlu to nuda, bo nie mo?esz sam nigdzie i?? poexpi? bez siochera, poniewa? masz za s?abe leczenie oraz jest milion innych powod?w, o kt?rych sam si? przekonasz, odkryjesz, a mo?e nie.

Pozdrawiam,
Narac.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry