Odp: Sorc czy knight?
Chyba na odwr?t, knightem da si? expi? z zerowymi nak?adami a jak 100msem nie masz 'sporej sumki w banku' to nawet nie p?jdziesz porz?dnie expi?.
A by?e? chocia? na Earth Elementalach?
Bo ja tak, levelowa?em tam 2 postacie, i powiem Ci ?e loota jakiego? hiper ultra nie ma, a exp jest du?y co dla MSa jest ca?kowicie normalne, szybko expi, za to du?o wydaje na expienie i ?atwo pada.
#up
Signed w 100%.
#btw
W og?le co Wy mu tak wszystko t?umaczycie, po co, i tak nie rozumie 70% z tego co napisali?cie.
W?tpie, ?eby mia? te 500k w banku czy PACCa.
Tak jak ju? pisa?em bierz rycerza, bardzo ?atwa posta? do ogarni?cia przez newbie, zaczyna? sorcem to g?upota bo nigdy nie b?dziesz mie? na nic kasy, a takim knightem wszystko ?adnie ogarniesz, wbijesz wi?kszy lvl, b?dziesz mie? sporo gp i wtedy mo?na my?le? o magicznych.
Przeczytaj dok?adnie to co napisa?em i zobacz, ?e chodzi o to, i? knightem na tym 100+ lvlu oczywi?cie mo?esz i?? sobie na cyclopy (lub cokolwiek, co ?atwo zabi? przy rozs?dnym expie), co nie wymaga ?adnych nak?ad?w, ale nie p?jdziesz expi? na Nightmare, DLe PoI czy nawet Darashia, bez nak?adu
A co do MSa wystarczy posiada? na start t? okre?lon? sum? w banku i je?eli tylko potrafimy nim gra? mo?emy wyci?ga? profit, co prawda zwykle wychodzi si? na 0 (chocia? znam kilku graczy, kt?rzy potrafi? z zera zarobi? w tydzie? 500k, co oczywi?cie zale?y od poziomu i umiej?tno?ci oraz ch?ci marnowania czasu), ale expa nie mo?na por?wna? do knighta.
Czy gra?em MSem na Earth Elementalach?
Tak i przedstawi? Ci jak? mia?em tam sytuacj? na 35 lvl i 36 mlvlu.
Na 30 minut expienia przeznacza?em 50 mana potion?w, czyli wydatek 2,5k. W ci?gu tych 30 minut zawsze uzbiera?em na czysto 4k plus 10-20 lumps of earth, czyli 1,3 - 2,6k.
Podczas takiego hunta zwykle wpada? poziom lub chocia? 70-80%. (Dla ?cis?o?ci mia?em 70-100k exp/h)
Obliczmy nasz zarobek: 4k i 1,3 - 2,6k daje nam 5,3 - 6,6k, odejmijmy od tego nasz wydatek na poty i wyjdzie nam 2,8 - 4,1k.
Co dla Ciebie jest super hiper profitem to ju? Twoja sprawa, ja jedynie stwierdzam jaki by? m?j zarobek.
MS ?atwo pada z czym mog? si? zgodzi?, je?eli mamy lagi lub nie do ko?ca radzimy sobie z t? profesj? (Nie zarzucam Ci braku kompetencji w grze, ani nie uwa?am si? za jakiego? wymiatacza, bo nie gram ju? w Tibi? od jakiego? czasu).
Ja trafniej stwierdzi?bym fakt, ?e mag ma ma?o hp, co nie znaczy, ?e ?atwo pada, jak ju? wspomnia?e?. (Chyba, ?e jeste?my kamikadze i lurujemy na siebie kilka potwor?w na siebie, co jest bardziej hardcorow? metod? expienia.
Ma ogromne mo?liwo?ci leczenia i wystarczy mie? dobre wyczucie ...lub bota, do kt?rego nie zach?cam, bo sami sobie psujecie gr?.
@Co do autora tematu: A ja mam koleg? eka, kt?ry pada? od 124 lvla do 108 i co z tego? Mo?na to t?umaczy? lagami, mass kickami, "nie ogarnianiem".
Pami?taj, ?e to nie znaczy, ?e Ty b?dziesz mia? takie problemy i rozw?j Twojej postaci zale?y od Ciebie, a nie kolegi

"Nie id? za t?umem, bo nigdzie nie dojdziesz"
A dlaczego gra knightem ma si? Tobie nudzi??
Nie wiadomo czy b?dzie Ci si? nudzi?, ale wi?kszo?? graczy twierdzi, ?e gra ekiem na wy?szym lvlu to nuda, bo nie mo?esz sam nigdzie i?? poexpi? bez siochera, poniewa? masz za s?abe leczenie oraz jest milion innych powod?w, o kt?rych sam si? przekonasz, odkryjesz, a mo?e nie.
Pozdrawiam,
Narac.