What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

-Pozostałe Sprawdzenie temperatury.

Oskar1415

Advanced User
Reaction score
22
Witam. Nie wiedzialem gdzie to napisac wiec napisze to tu. Jak zly dzial to przepraszam i prosze o przeniesienie.

Dam was ss temperatur/wentylatorow i napiec mojego komputera.
fhprn7e51xqcj57cbcvx.jpg

Troche niepokoi mnie temperatura procesora graficznego 84 stopnie.Czy taka powinna byc?Czy wszystko jest dobrze?

Prosze o dodanie prefixu bo zapomnialem dodac :(

Dolmet

Senior User
Reaction score
55
Odp: Sprawdzenie temperatury.

No nie jest dobrze...
Powiedz mi jaka to karta graficzna i jakie masz ch?odzenie pasywne czy coolerem?
Polecam przeczy?ci? wiatrak je?li masz wiatrak jednak na niej i wymieni? past? termoizolacyjn? z procesora graficznego kupisz tak? w media markt cho?by
a je?li pasywne to my?l? ?e to normalna temperatura ale poleca?bym dorobi? sobie wiatrak ;)

Oskar1415

Advanced User
Reaction score
22

Mam karte: GeForce 7900 GS (256 MB)

Zdaje mi sie ze mam chlodzone coolerem bo na karcie graficznej pod spodem jest wiatrak.

A nawet jak mam sobie dokupic wiatrak to gdzie go umiescic??

Dolmet

Senior User
Reaction score
55

od 2 strony karty jako? go umocowa?, ale jej przegrzewanie si? mo?e by? te? spowodowane tym ?e pasta na procesorze graficznym si? ju? zu?y?a ?e tak powiem i nic nie daje, mia?em te? tak wymieni?em past? i o 20 stopni mniejsza temperatura ta pasta leci 5 zl w media markt termoizolacyjna, to se i na procu wymienisz bo jej du?o jest, a ta karta ma tyle w stresie, czy poprostu jak chodzi sobie tak na pulpicie?

Oskar1415

Advanced User
Reaction score
22

Raczej w stresie. Ale i jak nic nie robie tylko jestem na pulpicie to temperatura nie spada po nizej 80 tylko caly czas 82-90.

Last edited:

Dolmet

Senior User
Reaction score
55

No takie ju? s? te grafy z gfa te nowe co powychodzi?y to normalna od nich temperatura to 90 stopni, no maksymalnie mo?esz ten wiatrak do?o?y? spr?bowa? albo ten co jest na wi?kszy zmieni? i t? past? wymieni? nic wi?cej raczej nie zdzia?asz ;p chyba ?e ona jest podkr?cona ale w to w?tpi?:)

Oskar1415

Advanced User
Reaction score
22

Aha. Jak m?g?bym kupic to paste termoizolacyjna ale u mnie w miscie nie ma media markt.
I nic nie podkrecalem :)
Dzieki za wszystko leci +

Dolmet

Senior User
Reaction score
55

W ka?dym informatycznym kupisz, albo na allegro, z tym nie powiniene? mie? problemu;p

Notka moderatorska:
Wed?ug mnie wszystko w temacie, zamykam.

Last edited by a moderator: