Suchy Mappuje

Status
Zamknięty.

SuchySDL

Banned
Zbanowany
Liczba reakcji
5
Witam. Otwieram tutaj moj? galeri?. Ja siebie oceniam jako amatora ale czekam na wasze opinie czy da rade na ?rednio-zaawansowany.
dm8c3.jpg

fZL7T.jpg

h0OFF.jpg

mT9Wx.png

bB0o5.jpg

oGwQ9.jpg

REaOE.png

t3lcY.png

aIjSs.jpg

HkBP8.jpg

7Ttyn.jpg

bKGOH.png

hM8rb.png

nAnzm.jpg

sakIn.png

EVBEH.jpg

Odp: Suchy Mappuje

No ?rednio-zaawansowany to na pewno nie, wida? ?e jedziesz auto-borderem jak nic, i brzydkie to jest, gdzie nie gdzie b??dy, natura tak s?abo ci wysz?a bo taka jaka? uboga. 5/10, tak? ocen? ja daj? bo autoborderem ta mapka ?wieci ?e hej!

Po to jest autoborder ?eby go u?ywa? czy? nie? :) Co jest brzydkie? Okre?li? by? si? -,-. Natura na ostatnich ss dlatego jest taka uboga bo jest to wiocha i dlatego uboga. Tak m?wisz ?e latam borderem ?e hej to poka? mi po 2 przyk?ady gdzie jest ab a gdzie raw? ; >

Ostatnia edycja:

Bo jak robisz co? autoborderem np. brzegi s? kwadratowe po prostu i troch? to brzydko wygl?da, drogi ?e pojecha?e? auto-borderem i te? brzydko to wygl?da taki brzydki kszta?t to ma, na tym forum s? dobre poradniki jak robi? ?adne kszta?ty i tak dalej.
A na tych ostatnich ss to co z tego ?e to jest wiocha, natura wsz?dzie przecie? pasuje a to ?e wiocha to nie znaczy ?e ma by? jej ma?o czy co?.

@Down
No poka?e ci jak ja mappuje ale w?a?nie u?ywaj?c raw anie auto-bordera to troszk? zajmuje wi?c zanim co? poka?e to troszk? potrwa.

Ostatnia edycja:

To ?e? wyt?umaczy? -,-...Da i si? w raw zrobi? brzydkie kszta?ty border?w dla wiadomo?ci ...Poka? lepiej swoje prace a nie krytykujesz :)

Ch?opie, wida? na mappingu si? w og?le nie znasz. Prawdziwi mapperzy u?ywaj? tylko Raw Pallete, a nie tym twoim auto borderem. Niech zgadne t? mapke zrobi?e? w 1 godz? Tak? wyspe, takiej wielko?ci si? robi conajmniej pare dni. Wi?c nie gadaj, tylko poczytaj pare poradnik?w. Teraz b??dy:
Na pierwszej fotce, jaka? ubogie to podziemie, pododawa?e? jakie? kryszta?y nie pasuj?ce do expowiska z rotwormami. Te expowisko z ogniem, w ogole mi nie przypada do gustu, stawisz jakis kwadrat z dzwignia i myslisz ze to ladnie wyglada. Te topory z questa sa takie zdebugowane. Ta jaskinia w ogole nie pasuje, dajesz kurna expo z lawa a tu bach jakas trawa omg. Nie chce mi sie dalej komentowac, .Raz s? miejsca gdzie jest nawalona natura jak nic a potem pustynnia, ani trawy nie ma. Na ostatniej fotce no coment, jeden wielki kwadrat. Na przyszlosc si? tak nie kozacz , my?lisz ?e jestes taki elo pro ogar a sam g?wn*o robisz. Pozdro

@GergoHiste
St?d wniosek, ?e ani ja, ani innych wielu dobrych mapper?w nie jest prawdziwych, bo u?ywamy autobordera?

@Topic
Nie s?uchaj innych, co Ci m?wi? ?e autoborder to, autoborder tamto. Na pocz?tku najlepiej jest ?wiczy? autoborderem. Je?li si? nauczysz u?ywa? go profesjonalnie, to sam, zobaczysz ?e nie b?d? wiedzie? kiedy go u?ywa?e?.

Regards~

UP@

Chodzi mi oto, ?e jak ju? korzysta z tego auto bordera, to ju? z rozumem. Czyta?em chyba 20x r??nych poradnik?w na temat auto bordera, i wnioskuj?? twierdze ?e lepiej jest korzysta? z RAW Pallete. Czyli uwa?asz ?e s?uszne jest postawi? jeden wielki kwadrat na mape, podziwiam Ci?.
Pozdrawiam

Ja z auto borderem mam tak: jestem amatorem i gdy u?ywam tego auto-bordera to mi gorzej wychodzi ni? jak korzystam tylko z palety RAW, to jest opinia tylko moja.
Poleci?em ci ?eby? spr?bowa? zrobi? to bez auto-borderu i wtedy zobaczymy jak b?dzie, a nie twierdzisz ?e jak auto-border jest to trzeba go u?ywa?.

@GergoHiste
Autoborder jest dobry, tylko trzeba umie? go u?ywa?.

Jak chcesz sobie u?ywa? autobordera to sobie u?ywaj, ale musisz to robi? tak, ?eby nie da?o sie na pierwszy rzut oka stwierdzi?, ?e to robi?e?. Mapka strasznie kwadratowa, du?o bug?w z borderami i wogle jako? tak nie przykuwa niczym specjalnie uwagi. Naturka miejscami jest bardzo nasmarowana a gdzie indziej jest pusto - zr?b co? z tym. Jak robisz gdzie? trawe to k?ad? na niej w miare r?wnomiernie jakie? kamyki i te trawki (id:6216-6219), kt?rych z kolei nie powinno by? na np. ziemi. Architektura te? le?y, dodaj jakie? okna i wogle najlepiej popatrz na prace innych maper?w i du?o mapuj to sie jeszcze na pewno nauczysz.

Nie podoba mi si?, nasrane wszystkiego po kolei.
Nie po doka?czane bordery, brak rog?w (lecz to chyba te? border...), kilka takich samych element?w centralnie obok siebie, trawa na elementach natury, mwall pod ska?ami (chyba, ?e ta ska?a zosta?a celowo umieszczona na mwallu). Du?o by wymienia?.

" Prawdziwi mapperzy u?ywaj? tylko Raw Pallete" HAHAHA tutaj to mnie rozjeba?e? dziecko ...
Widz? ?e jedyny Jakkess zna si? na mappowaniu :) GergoHiste na moje prace tyle krytyki ? Popatrz lepiej na swoje :) Autoborder jest po to ?eby go u?ywa? a nie ?eby napierdala? all w raw. Z tymi podziemiami si? z tob? zgodz? tragicznie mi to wysz?o. "Te topory z questa sa takie zdebugowane" O co ci z tym chodzi?o ? :o . Na ostatniej fotce jeden wielki kwadrat? HaHAHa chyba ?nisz dziecko nie widzia?e? jeszcze kwadrat?w :) Napisa?e? w ostatnim zdaniu ?e g?wno robi? a ty sam nie komentuj jak nie umiesz mappowa? :).
Dobra tutaj jaka? ma?a praca :)
ZYKe4.jpg

4347L.png

2Rhu1.jpg

92TBn.jpg

Gergo ta wysepka to te? pewnie kwadrat? :D

Ostatnia edycja:

Wyzywaj?c po?ow? uczestnik?w tematu od "dzieci" pokaza?e? nam sw?j poziom inteligencji.
Nikt Ci? tutaj nie urazi? (chyba, nie czyta?em) wi?c nie musisz od razu wyzywa? wszystkich od dzieci. Ka?dy ma prawo wyrazi? swoj? opini?, ?yjemy w wolnym kraju z wolno?ci? s?owa. Po zatem przepuszczam, ?e za?o?y?e? ten temat, aby u?ytkownicy forum wyra?ali swoje opinie na temat Twoich map.

Wykonaj jeden, ca?y kawa?ek mapy w autoborderze na przyk?ad jakie? expowisko, a drug? full RAW - zobaczysz efekt.

Co ty w og?le cz?owieku gadasz?. Po?ow? uczestnik?w tego tematu ?-.- Poczytaj lepiej dok?adnie albo za??? okulary -,- 2 razy u?y?em s?owo"dziecko" do jednego u?ytkownika tak wi?c nie pisz mi ?e po?ow? uczestnik?w tematu -.-
Notka moderatorska:
Dalsze wszczynanie k??tni b?dzie karane 3-punktowymi ostrze?eniami ~Zbizu

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Suchy - podoba?o mi si? par? element?w na mapach.. jednak nie s? to mapy nawet '?rednio-zaawansowanego' u?ytkownika. Wida?, ?e jeste? w stanie zrobi? lepszej jako?ci prac?,
jednak auto-border psuje Ci kompletnie wszystko co robisz.

PS. Ostatnia wyspa to jaki? ?art? Z jednej strony bagno, z drugiej pla?a, na po?udniu g?ry a po?rodku dom?

Tak :) Tak ma by? bo to by?o dla kolegi kt?ry chcia? w?a?nie tak? prac? ?eby by?o par? natur ze sob? po??czonych w jednej pracy :)
Wiem ?e to lipawo wygl?da ale tak chcia? i tak mu da?em a przy okazji wrzuci?em :)

Nowi?c tak. Twoje prac? s? dobre na poziomie amatora. Umiej?tnie ??czysz natur? w ca?o?? lecz czasami robisz b??dy i wstawiasz elementy nieprzydatne w mapie.
Praca nr 3 nie potrzebnie dodane Derr'y do pokoju i brak drzwi.
Staraj si? u?ywa? mniej autobordera a b?dzie dobrze. ;)
Z biegiem czasu zrozumiesz o co chodzi w mappingu i docenisz sztuk? maperowania ; ]]

Jak narazie oceniam twoj? galeri? na amatorsk? acz kolwiek nikt nie m?wi ?e nie b?dzie lepiej.

Pozdrawiam
Kaisus

Ja si? niestety nie zgodz? z du?? ilo?ci? ludzi tutaj pisz?cych wy??cz auto-border. Wcale nie musi wy??cza?. Wystarczy u?ywa? go z g?ow?. :) Nieraz Gdy Wy??czam Auto-border, mapki s? po prostu brzydkie. Jak dla mnie To nic si? nie r??ni z auto borderem czy bez. Tylko tak jak pisa?em Wy?ej Nale?y u?ywa? go z g?ow?. Co do twoich prac Suchy, s? niez?e, lecz nie zas?uguj? na Zaawansowanego. My?l?, ?e jeste? na Poziomie ?rednim. Jedyne co mi si? nie podoba w Twoich Pracach, to za ma?o detali, no i u?ywanie Auto-Bordera, w sensie ?e troch? ?le z niego korzystasz.
Ocena 7/10. Bez ?adnego zawahania 7/10, poniewa? Wystarczy troch? po?wiczy? A jestem pewien, ?e Daleko Zajdziesz. ?ycz? Powodzenia Przy Dalszych Twoich Pracach.

O dzi?ki. Dobra zrobi? ca?? prac? bez autobordera tak jak tu u?ytkownicy pisz? b?dzie ?adniej cho? nie wierz? w to :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry