• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Tajemnice wyspy umarlaka.

Status
Zamknięty.

Grzonas

Senior User
Liczba reakcji
42
Dziennik pok?adowy - 81 dzie? ?eglugi​

...kolejny dzie? ?eglugi. Oci??ale wsta?em z koi, podszed?em do wiadra z wod? aby obmy? twarz. Spojrza?em w lustro, niczego specjalnego nie zobaczy?em. Ten sam zarost, sk?ra poszarpana ze szramami bitewnymi, opalona od morskiego s?o?ca cera. Na?o?y?em kapita?ski kapelusz, wyszed?em z kajuty na mostek kapita?ski. Praca na statku wrza?a. Marynarze (a raczej piraci) krz?tali si? po?r?d siebie wykonuj?c nale??ce do nich obowi?zki. Wiatr nie sprzyja? marynarzom od kilku dobrych tygodni, wi?c zm?czona za?oga musia?a co rusz przysiada? przy wios?ach i wyt??a? mi??nie ?eby poruszy? wielki piracki galeon.
-L?d na horyzoncie! - po ca?ym statku rozszed? si? g?os bosmana wypatruj?cego przez lunet? ?atwych cel?w do grabie?y.
-Ca?a naprz?d na wsch?d! - krzykn??em na za?og? i wr?ci?em do swej kajuty. Postanowi?em si? chwil? zdrzemn??, dop?ki ci??k? prac? nie dotrzemy do archipelagu. Nie by?o to najlepszym pomys?em, gdy? ju? po kilkunastu minutach snu...

Dziennik - 1 dzie? na wyspie​

...wszystko zniszczone. Moi przyjaciele nie ?yj?, wrak tego, co kiedy? mo?na by?o nazwa? statkiem le?y teraz na dnie oceanu, a ja dryfuj? na jednej desce, wci?? unosz?cej si? na powierzchni wody. Nie mia?em si?y aby p?yn??, wi?c zdany by?em na jej nurt. Zasn??em...
Kiedy si? obudzi?em le?a?em na piaszczystej pla?y u podn??a jednego z niewielkich pag?rk?w. Wsta?em, otrzepa?em ubranie z piasku, wyla?em wod? z but?w, zdj??em kapelusz i rozmy?la?em o tym, co mnie tu czeka i jak to mo?liwe, ?e tak wielki i pot??ny statek wpad? na ska?y i zaton??. To nie m?g? by? przypadek. Kiedy pr?bowa?em co? sobie przypomnie? moj? g?ow? niczym strza?a przeszy? okropny b?l, gorszy od jakiejkolwiek migreny. Natychmiast odrzuci?em ch?? rozmy?lania i ruszy?em przed siebie w tropikalny las deszczowy. Widoki by?y pi?kne, ale zbytnio mnie nie obchodzi?y wielkie palmy, bambusy czy ogromne paprocie. Szuka?em wody, gdy? by?em wielce spragniony i chodzi?em na resztkach si?. Niedaleko od skraju lasu znalaz?em niewielki potok z kt?rej zaczerpn??em wody do mojej manierki i powoli nasyca?em sw?j organizm. Jako po?ywienie na razie musia?y wystarczy? mi banany i kilka kokos?w znalezionych na ziemi. Przed noc? musia?em znale?? jakie? schronienie...

Odp: Tajemnice wyspy umarlaka.

Fajne, interesuj?ce. Daj drug? cz??? bo naprawd? chc? mi si? to czyta?. Historia ciekawa, fajnie ?e zrobi?e? to w formie "pami?tnika".

Ci?g dalszy ju? jest. Je?li b?d? komenty b?d? dodawa? 1-2 takie ucinki dziennie. :D

?wietne, czekam z niecierpliwo?ci? na nast?pn? cz???. Naprawd? nie wiem czemu mi si? to a? tak podoba. Bomba, ma klimat. Czuj? jak to ja bym to pisa? i przed chwil? by?em w?a?nie na statku a po tym na wyspie.

Musz? przyzna? fajnie si? czyta i jest to opowiadanie interesuj?ce.
Czekam na nast?pne cz??ci mam nadzieje ze b?d? tak r?wnie dobre jak wcze?niejsze.

Ciekawe opowiadanie, mo?na jeszcze bardziej wyszukanych s??w u?ywa?, ale jest b. dobrze. Czekam na nast?pne fragmenty ^ ^

Dodaj nowe bo ciekawe to jest xD

Mi te? si? podoba ^^, mo?e kiedy? w tibii zrobimy ekranizacje twoich opowiada?. Ciekawe jakby to wygl?da?o ... ^^

Refresh.
B?d? komenty b?dzie ci?g dalszy ;D

Bardzo fajny pocz?tek, jestem ciekawy dalszych cz??ci. Tak jak ju? inni pisali fajnie, ?e zrobi?e? to w postaci pami?tnika, a na dodatek piszesz w dobrym stylu co pobudza wyobra?ni?.
W?a?nie takich ludzi jak ty szukam na forum literackie. Je?eli by?by? zainteresowany wsp??prac? odezwij si? na pw, b?d? gg, po wi?cej informacji.

Pozdrawiam i czekam na ci?g dalszy!

Nie lubi? tego typu opowiada? ale to ujdzie jak dla mnie :P

No fajne, bardzo zainteresowa?o mnie podczas czytania, chod? przyznam czyta? nie lubi? zbytnio no ale to jako? mnie zaciekawi?o dosy? ;p, jakie? brawa mo?e co? nie no ?art :)

Pozdrawiam :))

Twoje opowiadanie bardzo mi si? spodoba?o. Piszesz w fajnym stylu i fajnie, ?e zrobi?e? to w postaci pami?tnika. Mam nadziej?, ?e doczekam si? kolejnych cz??ci. Og?lna ocena: 8/10

Pozdrawiam!

Status
Zamknięty.
Do góry