What's new

Tatua?e.

Status
Not open for further replies.

ChmieluAG

Advanced User
Reaction score
8
Witam, co uwa?acie o tatua?ach.

Ja na przyk?ad je uwielbiam od dziecka, mo?e dlatego, ?e m?j ojciec mia?. Niestety w naszym kraju jest to wci?? sceptycznie odbierane przez wi?ksz? cz??? spo?ecze?stwa. Irytuje mnie to chocia? i tak jest lepiej ni? kiedy?, w wakacje pracowa?em jako kelner, to starsze panie po 50-60 potrafi?y mi powiedzie?, ?e mam fajne tatua?e. Ale wracaj?c do tematu, sceptyczne podej?cie ehh, pieprzone stereotypy. Widzieli?cie kiedy? w urz?dzie jakimkolwiek b?d? na jakiej? innej rz?dowej posadzie osob? z tatua?ami? Ja nie i denerwuje mnie to przecie? nie mamy komuny niby demokracja, a przecie? to jest istna dyskryminacja. W wi?kszo?ci cywilizowanych pa?stw nie ma takiego problemu, pewien okres czasu mieszka?em w Anglii, poszed?em za?o?y? konto w banku (wymagane by mie? prac?) rozmawia?em tam z kierowniczk? plac?wki, by?a to bardzo mi?a kobieta mia?a maksymalnie z 26-27 lat. Jej w?osy mia?y wszystkie kolory t?czy, mia?a wytatuowane ca?e r?kawy ( r?kawy - ca?e r?ce) z d?o?mi w??cznie oraz multum kolczyk?w, a w Polsce takiej dziewczyny kt?ra musia?a by? strasznie inteligentna i wykszta?cona zwa?ywszy na zajmowan? pozycje, nie zatrudniliby pewnie nawet w McDonaldzie.

Mam nadzieje, ?e przekaza?em to co chcia?em. Zapraszam do konwersacji :).

Placek

Blue Waffle
Reaction score
670
Odp: Tatua?e.

Ja tam nie mam nic do tatuazy, jesli nie sa przesadzone. Cos drobnego, albo sredniego ok. Ale cale cialo albo cwieksza czesc to dla mnie troche przesada. Bo po co.
Co do tego podejscia ze strony polskiego spoleczenstwa to polska jest zacofana i nietolerancyjna ogolnie... Wiec czego innego by sie mozna spodziewac?

ChmieluAG

Advanced User
Reaction score
8

W?a?nie ten temat chcia?em poruszy? ^.^ "zacofanie polski".

Mi np. nie przeszkadza wielko?? tatua?u.
Hmm. Po co? Dobre pytanie, my?l?, ?e to kwestia nastawienia, toku my?lenia i zale?ne co kto lubi:) - ja np traktuj? to jako ozdob? cia?a.

Ma kto? z was jakie? tatua?e? Ja jak na razie 2 napisy i ca?e przedrami? taki "wzorek" hyhy kt?ry b?d? doka?cza? na ca?? r?k? z wej?ciem na pier?.

Ulfur

Senior User
Reaction score
105

Takie zacofanie jest spowodowane tym, ?e kiedy? tatua?e mieli g??wnie wi??niowie. Osobi?cie nic do tatua?y nie mam i sam kiedy? jaki? zrobi?. :)

ChmieluAG

Advanced User
Reaction score
8

No dobra ale w innych krajach te? kiedy? mieli tylko wi??niowie.

kambek

User
Reaction score
2

Sam nie wiem dlaczego tak jest, wi?kszo?? uwa?a ?e po prostu tak nie wypada, cho? tak naprawd? to nic nie znaczy, jeste?my hipokrytami wyznaj?c zasad? m?wi?c? o tym, ?e wygl?d tak naprawd? nie ma znaczenia, to k?amstwo - wygl?d w tych czasach jest bardzo wa?ny, gdy widzimy kogo? ubranego niestosownie do sytuacji i po prostu brzydko przyklejamy mu do?? nie?wiadomie naklejk? marginesu, my?l? ?e to r?wnie? ma wp?yw na wyb?r pracownik?w w?r?d pracodawc?w, bo renoma restauracji czy inne g?wna. Uwa?am, ?e to samo tyczy si? tatua?y i wszelakich udziwnie?, oczywi?cie si? z tym nie uto?samiam i nie mam zamiaru.

Osobi?cie jaram si? na dziar? Cooka ze Skins?w i mam w planach w przysz?o?ci zrobi? sobie podobn?.

Code:
http://i42.tinypic.com/11mb1o1.jpg

Killer Queen

Advanced User
Reaction score
22

T?czowe w?osy + tatua?e = KQ in love.

Podobaj? mi si? dobrze zrobione, oryginalne tatua?e. Nieprzesadzone, niebanalne. Sama zreszt? od jakiego? czasu przymierzam si? do zrobienia takowego.

ChmieluAG

Advanced User
Reaction score
8

Hhahaha :p Szczerze to te? my?la?em, ?e si? w niej zakocham haha :p

Shredder

User
Reaction score
7

Zanim Polacy dorosn? do tolerancji tatua?y czy piercingu itd, to minie kupa czasu. Sam miewam czasem problemy prze kolczyki czy te? moj? fryzur? (irokez). Ludzie od razu traktuj? Ci? z g?ry - zwyk?y bandzior. A co do tatua?y, to mi si? bardzo podobaj? i na pewno sobie zrobi? jak uzbieram troch? kasy.

Eldryzif

Advanced User
Reaction score
14

W Anglii tatua? jest norm?. Sam r?wnie? planuj? zrobi? r?kawy, tutaj ?rednio za godzin? kasuj? £60, wi?c nie jest tak ?le. Jeszcze tylko nie wiem co, wyb?r mam do?? szeroki.

ChmieluAG

Advanced User
Reaction score
8

Nie podoba mi si? strasznie poziom wykonania prac w Anglii.

Nimpo Dtp

User
Reaction score
0

my?l? ?e to r?wnie? ma wp?yw na wyb?r pracownik?w w?r?d pracodawc?w, bo renoma restauracji czy inne g?wna.
W restauracjach czy innych lokalach gastronomicznych pracownik mo?e mie? tatua?, lecz nie na widoku. Chodzi mi o twarz czy d?onie.
Dziewczyny, kt?re s? ca?e w dziarach, ramiona, klatka piersiowa, plecy s? boskie. Sam planuje jaki? mniejszy na pocz?tek, ale to za kilka lat.
Ot?? to.

Last edited:

ChmieluAG

Advanced User
Reaction score
8

@up

Zale?y od pracodawcy ja pracowa?em jako kelner, mam wytatuowane ca?e przedrami? i nie by?o0 problemu bym zak?ada? kr?tki r?kaw. Ale gdzie indziej m?g?by by? to du?y problem.

Eldryzif

Advanced User
Reaction score
14

Nie podoba mi si? strasznie poziom wykonania prac w Anglii.

Zale?y do kt?rego si? wejdzie, takich salon?w nie brakuje. W taniochach po £20-£30 z pewno?ci? nie b?dzie to dobry efekt.

ChmieluAG

Advanced User
Reaction score
8

nie chodzi o ceny tylko o umi?j?tno?ci i styl, nie podoba mi si? styl angielskich tatuator?w o to mi chodzi?o

Beoska

Przeorysza Zakonu Noob?w
Reaction score
224

W Polsce standardy s? takie, a nie inne i ?eby pracowa? w niekt?rych miejscach, jak bank, biuro czy hotel, gdzie styczno?? ma si? z r??nymi, cz?sto reprezentuj?cymi pewien poziom lud?mi, samemu r?wnie? trzeba jako? wygl?da?. To samo tyczy si? innych zawod?w. Nauczycielka w nauczaniu pocz?tkowym z wydziaran? szyj?? Przedszkolanka z dwunastoma kolczykami w twarzy? Lekarz z kolorowym irokezem? No, kochani. Nikt nikomu nie broni ozdabia? siebie po pracy w ka?dy mo?liwy spos?b, czy to tatua?ami, czy kolczykami, czy kolorowymi w?osami, ale jest r??nica mi?dzy wyra?aniem siebie, a brakiem umiej?tno?ci dopasowania swojego wygl?du do obejmowanego stanowiska. Nale?y umie? i?? na kompromis. Tatua?e na r?kach? Ok, bluzka/koszula z d?ugim r?kawem. Tatua? na szyi czy nadgarstkach? No c??, nakrzyczcie na ludzi za to, ?e nie podoba im si? s?dzia z paj?czyn? na twarzy i gwo?dziem w nosie. ; )

A tatua?e same w sobie s? przepi?kne, oczywi?cie, je?li tylko s? zrobione przez utalentowanego artyst?.

stripling

Active User
Reaction score
4

ja my?l? ?e tatua? to cz??? ozdoby dla cz?owieka, w ten oto spos?b dany cz?owiek dowarto?ciowuje si?.
Popieram Tatua?e, poniewa? cz?owiek to tablica a tak?e jakie? drzewo je?eli mog? tak to nazwa? " Ryje na sk?rze co chce " uwiesza na ciele co si? da w ka?dy spos?b.
Tatua?e :)
Ja tak?e b?d? za rok robi? na ?ydce smoka a na plecach Czaszk?, na barku ma?ego skorpiona a na r?kach zwini?tego w??a.

: ))

Status
Not open for further replies.