• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

The Inquisition

Status
Zamknięty.

miro5847

Advanced User
Liczba reakcji
17
Witam, w zwi?zku z tym, i? moje poprzednie opowiadanie zdoby?o ogromn? popularno??, postanowi?em napisa? kolejne, tym razem d?u?sze, podzielone na kilka epizod?w, kt?re b?d? co jaki? czas dopisywa?.
Opowiadanie to jest poniek?d kontynuacj? mojego poprzedniego opowiadania - http://tibia.net.pl/opowiadania/148381-annihilator.html

Spis tre?ci:
Epizod I - Pocz?tek wielkiej przygody
Epizod II - Droga do piek?a

-----------
Epizod I - Pocz?tek wielkiej przygody
------*------​
Tego dnia obudzi?em si? dosy? wcze?nie. D?ugo zwleka?em z przebudzeniem si?, nie chcia?em jeszcze by ten dzie? nadszed?. Od kilku miesi?cy szczeg??owo planowali?my t? wypraw? i gdy nadszed? ten dzie?, wci?? nie by?em na to ostatecznie got?w. Bez zb?dnego po?piechu wyk?pa?em si? w pobliskim strumieniu, zjad?em ?niadanie, po czym zaj??em si? przygotowaniami. Zrewidowa?em sw?j ekwipunek, czy niczego nie trzeba naprawi?, przegl?dn??em plecaki. Znalaz?em w nim spalon? par? mi?kkich but?w, kt?re po?ycza?em przyjacielowi. Wci?? na niego z?y ubra?em si? w po?piechu i pobieg?em do Alda. Na szcz??cie ju? nie spa? i obieca?, ?e za chwil? moje buty b?d? jak nowe. "Dzi?ki Bogu", krzykn??em w duszy szcz??liwy, ?e zauwa?y?em te buty teraz. Po kilkunastu minutach Aldo przyni?s? mi moje buty, rzeczywi?cie nie by?o na nich wida? ?ladu u?ytku. W znacznie lepszym nastroju doko?czy?em sprawdzanie plecak?w. P??niej odda?em si? relaksuj?cemu czytaniu mojej ulubionej ksi??ki, jednocze?nie nas?uchuj?c, gdy? w ka?dej chwili mogli do mnie przyj?? przyjaciele. Po nieca?ej godzinie us?ysza?em pukanie do drzwi, przyszli. Czym pr?dzej ubra?em si?, sprawdzi?em czy mam wszystko, no i... wyruszyli?my. Po chwili doszli?my do portu, idealnie na czas, bo statek do Edron mia? wyp?yn?? ju? za minut?. Przez ca?y czas rozmawiali?my na temat tej tajemniczej Ku?ni Demon?w, zastanawiali?my si?, jakie kreatury b?d? si? tam czai?. Chcia?em, by ta podr?? trwa?a jak najd?u?ej, dla mnie mog?aby trwa? wiecznie. Niestety inni ju? nie my?leli tak, jak ja. Ostatecznie dop?yn?li?my na miejsce i naszym oczom ukaza? si? port w Edron.
-------------------
Je?eli si? Wam podoba, komentujcie, im wi?cej komentarzy, tym pr?dzej dodam kolejn? cz???. :)

Odp: The Inquisition

fajne opowiadanie pisz dalej :D bardzo dobrze rozbudowane jakby? mogl to jak zrobisz drug? cz??? to pw ok?

Epizod II - Droga do piek?a

------*------​
Gdy zeszli?my na sta?y l?d by?o ju? ciemno. Byli?my ju? zm?czeni d?ug? podr???, uradzili?my wi?c ?e nie warto wyrusza? w nocy. Po nocy sp?dzonej w pierwszej napotkanej gospodzie obudzi?em si? niewyspany. Przez ca?? noc intensywnie my?la?em o tym, co nas czeka. Reszta dru?yny wci?? jeszcze spa?a, wi?c zszed?em na d?? i zacz??em je?? ?niadanie. Jad?em powoli, nie spiesz?c si?, wkr?tce moi przyjaciele przy??czyli si? do mnie. W milczeniu doko?czyli?my posi?ek, po czym wyruszyli?my w dalsz? drog? ku przeznaczeniu, ?egnani przez mieszka?c?w, sam Daniel Steelsoul ?yczy? nam powodzenia. Nie chcieli?my tam i??, lecz wiedzieli?my ?e tylko my mo?emy powstrzyma? to wszystko. Po kilku godzinach nieustannego marszu dotarli?my do Jaskinii Bohater?w. Szli?my przez o?lizg?e, mroczne korytarze, pokonuj?c hordy nieprzyjaznych potwor?w, ja do tego zmaga?em si? ze wspomnieniami, kt?re w tej chwili uderza?y we mnie ze zdwojon? si??. Z ka?dym kolejnym pi?trem by?o coraz trudniej, a by? to dopiero pocz?tek. Si?y naszej woli nikt jednak nie m?g? powstrzyma?, nawet czarnoksi??nik broni?cy przej?cia do Ku?ni Demon?w. Byli?my spoceni i zm?czeni, lecz mimo to weszli?my w teleport niby gotowi na wszystko. Jednak to, co zobaczyli?my, przerazi?o nas nie na ?arty - ze wszystkich stron naciera?y na nas kreatury p?on?ce ?ywym piekielnym ogniem! Ale nie by?y to zwyk?e, znane ju? nam ?ywio?aki ognia, te by?y znacznie wi?ksze, odziane w b??kitne zbroje, zdolne przestraszy? nawet najdzielniejszego wojownika. Nasza dru?yna nie mia?a zamiaru si? podda?, rycerz czym pr?dzej podbieg? do nich, blokuj?c dost?p do reszty ekipy, druid natomiast przyzwa? pot?g? lodu, o co by?o dosy? trudno na tak gor?cym terenie. Piekielni wojownicy zdawali si? trwa? wiecznie, lecz lodu nie potrafili pokona?. Wci?? nie mog?c otrz?sn?? si? po tym, co zobaczyli?my, poszli?my dalej, lecz by? to dopiero pocz?tek...

Ostatnia edycja:

W miejscu [..]obudzi?em si? niewyspany(Kropka) Przez ca?? noc intensywnie my?la?em o tym[...] powinna by? kropka, wi?cej uwag nie mam. Kiedy? lubi?em czyta? opowiadania, ale zrazi?em si? do nich, bo ka?dy pisa? jako? tak "marnie". Ale twoje opowiadanie mnie urzek?o. Czekam teraz, na mam nadziej? jak?? d?ug? cz???.

Po prostu ?wietne, czekam na kolejny episod :]

W miejscu [..]obudzi?em si? niewyspany(Kropka) Przez ca?? noc intensywnie my?la?em o tym[...] powinna by? kropka, wi?cej uwag nie mam. Kiedy? lubi?em czyta? opowiadania, ale zrazi?em si? do nich, bo ka?dy pisa? jako? tak "marnie". Ale twoje opowiadanie mnie urzek?o. Czekam teraz, na mam nadziej? jak?? d?ug? cz???.
Tu mia? by? przecinek, jakim? cudem mi go wci??o ;D
Ja, podobnie jak Ty, zrazi?em si? do tych opowiada?, gdy? wi?kszo?? jest napisana niechlujnie. Z tego powodu sam wzi??em si? za opowiadania, a ka?de z nich staram si? napisa? jak najciekawiej. :)

#up
Tymczasowo nie mam pomys?u, jak to kontynuowa?, ale zdradz? ?e w nast?pnym epizodzie zdarzy si? co? niespodziewanego! ;p

I nawet ja si? wci?gn??em... Jak b?dziesz dodawa? nowe epizody, to daj zna? na pw. ; ) ?wietne, naprawd? ?wietne. : )

?wietnie napisana praca, jak wszystkie twoje :).
wci?g?em si?, lecz najbardziej podoba mi si? twoja praca annihilator:) .

Status
Zamknięty.
Do góry