• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Thomson1708[8.6]

Status
Zamknięty.

Thomson1708

Active User
Liczba reakcji
0
Robie nowy temat przewa?nie dlatego i? by?o masakrycznie ma?e zainteresowanie poprzednim umieszczonym o 1 dzia? wy?ej i dlatego prosz? o jego usuni?cie. Dodatkowo przeklejam z niego wszystkie zdj?cia .

Odp: Thomson1708[8.6]

@edit
Woops, zauwa?y?em drobny b??d z tym du?ym drzewem. Wina rme... Swoj? drog? wie kto? jak wy??czy? auto bordera?

Auto-Bordera wy??czasz klawiszem "a" na swojej klawiaturze.

Jak na amatora, prace s? bardzo ciekawe, ciekawe - nie znaczy dobre. Powiniene? popracowa? nad natur?, kt?ra jest troche lipna. Architektura, jest w miare w porz?dku, ale m?g?by? mi powiedzie? co robi? te dzwi w dachu? Kompletnie nie pasuj?. Wed?ug mnie ostatni ss jest najlepszy.

Slaba natura, po co te rzeczy w wodzie? Bordery kijowe.

Slaba natura, po co te rzeczy w wodzie? Bordery kijowe.
S? to rzeczy znajduj?ce si? w raw (orginalnie unosz?ce si? na wodzie). Nie rozumiem co ci si? nie podoba w borderach?!? Poka? mi b??dy w naturze, a mo?e to odwet za b??dy w twoich pracach na kt?re ci zwr?ci?em uwage?!?

Jak na amatora to ciekawie, w naturze nie dawaj du?ych grzyb?w bo to naprawd? nie pasuje. A tak na marginesie, by?e? kiedy? w lesie i widzia?e? grzyba kt?ry ma wysoko?? metra? Rozmieszczenie drzewek ?rednie, pami?taj ?eby rozmieszcza? j? naturalnie czyli - raz drzewko 2 kratki obok drugiego a raz 4 potem 6 itd. Widz? ?e chcesz dawa? jak najwi?cej detali, spodoba?o mi si? ognisko a obok cia?o i zbita butelka. Wygl?da to tak realistycznie. Pasowa?o by na exp assasin?w, lub amazonek. Co by tu wi?cej powiedzie?, na wodzie tyle rzeczy bo jaki? statek si? rozbi?? Ciesz? si? ?e u?ywasz rzeczy z Other's i z Exetior, daje to wiele klimatu w przeciwno?ci do u?ywania jedynie: Walls, Grounds, Roofs, Nature. Cieszy? bym si? te? gdyby? w nast?pnej pracy robi? bordery w 'Pallete RAW' i r?b to naturalnie... Mam og?lnie kilka uwag, ale to jest chyba robione przez nawet ?rednio-Zaawansowanych takie b??dy. A konkretniej dachy, nigdy a to prze nigdy nie mieszaj tych dach?w z bogatych miast z tymi wiejskimi! A druga sprawa to te drzewo prosto przed drzwiami, nie wygl?da zbyt ciekawie, sam to chyba mo?esz przyzna?. Trzecie jest to ?e mo?esz dawa? gruz tylko ?e nie w takich du?ych kupkach, dawaj w wi?kszych ilo?ciach ale w mniejszych ilo?ciach. To ?e czytasz poradniki wida?, a konkretniej ?e poradniki Fluos'a, widz? to po ognisku na przed ostatniej pracy. I jeszcze taki wielki b??d co odbiera realistyczno?? na pierwszej pracy, a konkretnie ten dach - on fruwa? I mam co? co podwy?szy troch? tw?j poziom, a mianowicie to ?e powiniene? u?ywa? te? zak?adki Boats, a konkretnie ?ciany z niej ale tylko w wielkich budowlach, a na sam? g?r? tr?jk?tne dachy - te z bogatych miast, oraz te liny kt?re musisz opanowa? bo powiem ci ?e trudno si? ich u?ywa. Na przed ostatniej pracy mog?e? da? na tej wie?y cia?o a t? szcza?? ?e trafi?a go w g?ow?. Wtedy ludzie by m?wili "Oo! Headshot!" sam tak m?wi?em jak mia?em OTS, i do koleg?w ?e "spotkajmy si? przy Headshocie" to a? tak dziwnie si? m?wi?o. Ale do rzeczy... Mog? ci powiedzie? ?e super ale, jak by? opanowa? t? natur?, boats, dachy, gruz i bordery to bym m?g? powiedzie? ?e ?rednio-zaawansowany... A tak to nie mog? m?j drogi maperze! A tak na pytaniu: Ile ju? mapujesz? Jak jaki? miesi?c to Zajefajnie a jak p?? roku to bee. Jest to chyba najd?u?sza wypowied? w Galeriach Maperskich. W sumie to amator?w si? nie ocenia ale ja no a? musz? zrobi? wyj?tek! Jak mapujesz:

Miesi?c: 6/10
Trzy miesi?ce: 4/10
P?? Roku: 2/10
Rok: 0/10

Pozdrawiam!​

Wi?cej mieszania grunt?w, oraz nie r?b takich dr?twych border?w od trawy :d Za ma?o kamienie, kwadratowy dom co do jego dachu ten czerwony dach nie pasuje... Brakuje kawa?ku p?otu, nie wiem poco da?e? ten uschni?ty kwiat. U?ywaj mniej auto bordera jak robisz krzewy lub drzewa bo to wida?, co do krzew?w dodaj troch?. Na pla?y powinny znale?? si? muszelki o ile to pla?a, oraz nie pasuje te zej?cie ze statku oraz kawa?ek tego czego? co powstrzymuje maszt. Nie wiem poco da?e? ogie? na ognisku :d du?o pustego pola mog? tak wymienia? d?ugo i d?ugo, popracuj jeszcze 3/10.

Nie rozumiem co ci si? nie podoba w borderach?!? Poka? mi b??dy w naturze, a mo?e to odwet za b??dy w twoich pracach na kt?re ci zwr?ci?em uwage?!?

Nie po to prosilem o komentarze..
Gdzie b??d? Ju? mowi?.
Bordery ??cz?ce piach i traw? - kwadratowe
Natura s?abo rozwini?ta - Jest BARDZO du?o rodzaji krzaczk?w itp.
Po co ten jeden grzyb - On tylko psuje prace
Ten kwiat w "ogrodku" kompletnie nie pasuje.
Mieszaj bardziej ground, bo na ostatnim SS jest prawie jednakowy.
Na dachu mog?e? inaczej rozmiescic te innego rodzaju dachy, bo te kwadraty strasznie rzucaja sie w oczy.
?a?ujesz kamyczk?w.
Przesadzi?e? z carpet brushem.
Lenilo ci sie dokonczyc prace(zostawiles luki).

@up
Robie mapki bardziej pod gejm-plej ni? pod shooff, te puste przestrzenie s? win? tego ?e nie doko?czy?em pracy(tak by mo?na ew. j? wklei? po kilku poprawkach do ots :). Pokazywa?bym wam prace jak one wygl?daj? w tibi ale silnika ots nie moge znale?? (jakgdyby kto? mia? w miare fajny pod 8.6 to b?d? wdzi?czny)
@2xp
Nie u?ywam bordera (czy jak to nazwa?) do dodawania drzewek...
Co do tego jak d?ugo mappuje to ju? pare lat, ale mo?na by to przeliczy? tak naprawde na kilka dni... np:(rok temu mapowa?em 2 dni po czym da?em sobie spokuj<Zmar?a mi babcia>. Wr?ci?em po 5-6 miesi?cach pomapowa?em 2 dni a tu ?wi?ta :P itd. itp... Teraz mapuj? od 3 dni i nie mam zamiaru przesta?. Swoj? drog? szukam jakiego? w miare fajnego projektu ots :)

Przed Tob? d?ugi szmat czasu nauk zanim zostaniesz przyj?ty do jakiego? powa?nego projektu.

Oto nowa natura:

@edit
Poprawi?em nieco b??d?w

Ostatnia edycja:

Wsp??czuje temu orkowi. Nie chcia?bym tak sko?czy? jak on ; P

Co do samej natury jest s?aba i to bardzo. Usu? kamyczki, czerwony gruz, kolorowe drzewka, te bordery i dodaj krzaki i k?pki trawy, b?dzie o niebo lepiej.

Ostatnia edycja:

Wsp??czuje temu orkowi. Nie chcia?bym tak sko?czy? jak on ; P
Co do samej natury jest s?aba i to bardzo. Usu? kamyczki, czerwony gruz, kolorowe drzewka, te bordery i dodaj krzaki i k?pki trawy, b?dzie o niebo lepiej.
Wiedzia?em ?e o czym? zapomnia?em i si? okazuje ?e to krzaki ;q
@edit
Po poprawkach:

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry